Παρήγγειλαν και έρχονται 55 νέα λεωφορεία με δωρεάν Wi-Fi (VID)

Πότε θα παραληφθούν τα νέα λεωφορεία

Υπογράφηκε  σήμερα (28/4) η νέα Σύμβαση Παραχώρησης Υπηρεσίας Δημόσιων Επιβατικών Μεταφορών με λεωφορεία για την Επαρχία Αμμοχώστου, για τα επόμενα 10 χρόνια (2021-2031).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, με την εν λόγω σύμβαση η Κύπρος θα εξοπλιστεί με 55 νέα υπερσύγχρονα λεωφορεία με δωρεάν Wi-Fi, φιλικά προς το περιβάλλον. Επισημαίνεται πως τα νέα λεωφορεία θα παραληφθούν εντός του 2022.

Υπενθυμίζεται ότι χθες (27/4) υπογράφηκε και το συμβόλαιο για παροχή υπηρεσιών δημόσιων επιβατικών μεταφορών σε τακτικές γραμμές με λεωφορεία, με το συνολικό ποσό της σύμβασης ανέρχεται στα πενήντα εννέα εκατομμύρια εξακόσιες εβδομήντα πέντε χιλιάδες και σαράντα ευρώ (€59.675.040) συν ΦΠΑ, και με δικαίωμα της Αναθέτουσας Αρχής για επέκταση των υπηρεσιών μέχρι 50% για το ποσό των σαράντα τεσσάρων εκατομμυρίων διακοσίων ογδόντα πέντε χιλιάδων και πεντακοσίων ευρώ (€44.285.500) συν ΦΠΑ.

Δείτε επίσης: 
Λεωφορεία – Ε. Αμμοχώστου: Έκλεισε το deal στα €59.675.040
Αλλάζουν οι στάσεις των λεωφορείων στην Κύπρο - Τι θα γίνει

Αυτούσια η ανακοίνωση: 
Με μεγάλη ικανοποίηση υπογράψαμε σήμερα (28/4) την νέα Σύμβαση Παραχώρησης Υπηρεσίας Δημόσιων Επιβατικών Μεταφορών με λεωφορεία για την Επαρχία Αμμοχώστου, για τα επόμενα 10 χρόνια (2021-2031).
Διαβεβαιώνουμε τον έντιμο Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, ότι με την πείρα που έχουμε αποκτήσει όλα αυτά τα χρόνια, θα εργαστούμε σκληρά και με όλες μας τις δυνάμεις για να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών και των στόχων του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων.

Στόχος μας είναι οι Δημόσιες Επιβατικές Μεταφορές με λεωφορεία να συμβάλουν σημαντικά στην ανάκαμψη και στην επανεκκίνηση της οικονομίας μετά την Πανδημία στην περιοχή μας, η οποία είναι η ναυαρχίδα του τουρισμού στην Κύπρο.

Με τις Δημόσιες Επιβατικές Μεταφορές με λεωφορεία εξυπηρετούνται επιβάτες από όλα τα κοινωνικά στρώματα, συμπεριλαμβανομένων και ατόμων με ειδικές ανάγκες, ατόμων με μειωμένη κινητικότητα, στρατιωτών, ηλικιωμένων, εργαζομένων, χιλιάδων τουρίστων που επισκέπτονται το νησί μας, νεαρών μαθητών και φοιτητών που μεταφέρονται στα σχολεία, κολλέγια, πανεπιστήμια ή στις νυκτερινές τους εξόδους και πολλοί άλλοι.

Πρόθεση μας είναι να προχωρήσουμε άμεσα σε ανανέωση του στόλου μας με 55 υπερσύγχρονα λεωφορεία, φιλικά προς το περιβάλλον, τα οποία θα διαθέτουν εκτός των άλλων δωρεάν Wi-Fi. Τα νέα λεωφορεία θα παραληφθούν εντός του 2022.

Σε συνεργασία με το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, θα προχωρήσουμε επίσης στην βελτίωση του Δικτύου των Δρομολογίων μας, με αύξηση της συχνότητας των υφιστάμενων διαδρομών αλλά και με την δημιουργία νέων δρομολογίων.

Παράλληλα με τα σημαντικά έργα που έχει εξαγγείλει το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, όπως την δημιουργία λεωφορειολωρίδων, την κατασκευή καινούργιων στεγάστρων και στάσεων, την εγκατάσταση συστήματος τηλεματικής για την καλύτερη ενημέρωση του επιβατικού κοινού, κτλ., ευελπιστούμε πως στα επόμενα χρόνια θα πετύχουμε σημαντική αύξηση της επιβατικής κίνησης στα λεωφορεία μας.

Περάσαμε αρκετές δυσκολίες, ενάμιση χρόνο με δικαστικές διαδικασίες, για να φτάσουμε στην σημαντική σημερινή μέρα που αναλαμβάνουμε τις Δημόσιες Επιβατικές Μεταφορές με λεωφορεία στην Επαρχία Αμμοχώστου και για τα επόμενα 10 χρόνια.

Με την ευκαιρία αυτή θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους Νομικούς μας Συμβούλους Χάρης Κυριακίδης ΔΕΠΕ, και ιδιαίτερα τον κο Μιχάλη Κυριακίδη και την κα Ελένη Νεοπτολέμου, καθώς επίσης και τον Ελεγκτικό Οίκο Τριαρος, Νεος & Σια, με ιδιαίτερη μνεία στον κο Παναγιώτη Νέο, για την άψογη συνεργασία τους.

Ευχαριστούμε επίσης όλο το προσωπικό του Οργανισμού μας που ήταν και είναι πάντοτε δίπλα μας! Χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσαμε να επιτύχουμε τους στόχους μας! Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους Δημάρχους και Κοινοτάρχες της Επαρχίας μας για τη στήριξη τους και για την συνεργασία μας όλα αυτά τα χρόνια! Τους διαβεβαιώνουμε ότι η στενή μας συνεργασία θα συνεχιστεί και στο μέλλον!

Τέλος θα θέλαμε να σημειώσουμε ότι η εταιρεία μας είναι μέτοχος στην εταιρεία των Υπεραστικών Λεωφορείων Κύπρου. Ως εκ τούτου αναμένουμε σύντομα από το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Εργων να λάβει τις τελικές του αποφάσεις για την ανάθεση της συμβασης των Δημοσίων Συγκοινωνιών για τα Υπεραστικά Δρομολόγια που εκτελούνται μεταξύ των πόλεων όλης της Κύπρου, για την περίοδο 2021-2031.

Είμαστε αισιόδοξοι ότι μετά τις ξεκάθαρες αποφάσεις του Διοικητικού Δικαστηρίου για την Αμμόχωστο, θα ανατεθεί η υπηρεσία δικαιωματικά και στην εταιρεία Υπεραστικά Λεωφορεία Κύπρου.

2

1

 
4805