Περιοδεία της ΕΤΑΠ Λευκωσίας σε χωριά της ορεινής Λευκωσίας

Επί τάπητος  οι προοπτικές τουριστικής ανάπτυξης

Αντιπροσωπεία της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής ( ΕΤΑΠ) Λευκωσίας με επικεφαλής τον πρόεδρο Θεόδωρο Κρίγγου, πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων με τους κοινοτάρχες κ. Χριστάκη Ξενοφώντος (Φαρμακά), κ. Νίκο Ιωάννου (Καμπί),  κ. Κούλλη Ρόζου (Γούρρι), κ. Φρύνη Παπαδοπούλου (Λαζανιά) και τον αναπληρωτή κοινοτάρχη κ. Χρίστο Τυρίμο (Φικάρδου).

Η ΕΤΑΠ Λευκωσίας, είχε την ευκαιρία να εξετάσει το ενδεχόμενο συνδρομής σε έργα που προγραμματίζονται ή βρίσκονται σε διαδικασία υλοποίησης. Επίσης, τέθηκε το θέμα συνδιοργάνωσης κοινών εκδηλώσεων. Παράλληλα έγινε ενημέρωση στις κοινοτικές αρχές αναφορικά με τις χρηματοδοτικές ευκαιρίες που υπάρχουν από τα Σχέδια του Υφυπουργείου Τουρισμού.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<

Στις συναντήσεις παρέστησαν  και μέλη των συμβουλίων νεολαίας Φαρμακά και Καμπί, ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκαν και επισκέψεις σε τοπικές οικοτεχνίες (γλυκά της Ελένης, εργαστήριο παραγωγής μιλήτη «Μηλίτσα»), την οικοτεχνία της Μαρίας Χαραλάμπους (προϊόντα ντομάτας) και τα παραδοσιακά αλλαντικά Χ&Μ, που προάγουν την κυπριακή γαστρονομία.  Επίσης, η ΕΤΑΠ Λευκωσίας επισκέφθηκε και τα τοπικά Μουσεία Λαϊκής Τέχνης σε Καμπί, Γούρρι και Φικάρδου.

Η ΕΤΑΠ Λευκωσίας θεωρεί καθοριστικής σημασίας το ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν οι επιχειρήσεις αυτές αλλά και η νεολαία στην ανάπτυξη του τουρισμού στις ορεινές κοινότητες, καθώς ο συγκεκριμένος τομέας μπορεί  να αποτελέσει ένα υγειές πεδίο οικονομικής προόδου.

 
7046