Ποια brands θα βρίσκονται στο Neo Plaza-Ξεκινούν σύντομα τα έργα

Σημαντικά brands στον χώρο της εστίασης, της μόδας και της ψυχαγωγίας θα φιλοξενεί το πρώτο εκπτωτικό χωριό της Κύπρου
 • Τα έργα κατασκευής του Neo Plaza αναμένεται να ξεκινήσουν το αργότερο αρχές Σεπτεμβρίου.

Ένα βήμα πιο κοντά στην υλοποίησή του βρίσκεται, πλέον, το πρώτο εκπτωτικό χωριό στην Κύπρο, Neo Plaza, το οποίο αναμένεται να λειτουργήσει την Άνοιξη του 2020. 

Όπως πληροφορείται η Brief, το Συμβούλιο Μελέτης Παρεκκλίσεων, το οποίο κλήθηκε να εξετάσει το αίτημα της εταιρείας Canba Properties Ltd για έκδοση άδειας πολεοδομίας κατά παρέκκλιση, άναψε το πράσινο φως και πλέον απομένει η λήψη σχετικής απόφασης από το Υπουργικό Συμβούλιο.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<<

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το Υπουργικό Συμβούλιο θα μελετήσει την απόφαση του Συμβουλίου Μελέτης Παρεκκλίσεων στις επόμενες συνεδρίες του και πιθανότατα εντός του τρέχοντος μηνός να εκδοθεί η πολεοδομική άδεια για την δημιουργία του εκπτωτικού χωριού, ένα έργο που χωροθετείται εντός βιομηχανικής ζώνης Β1 στην Κοκκινοτριμιθιά.

Βάσει της πληροφόρησής μας, η εταιρεία που θα αναλάβει την ανέγερση του εκπτωτικού έργου έχει προετοιμαστεί εδώ και καιρό με στόχο τα κατασκευαστικά έργα να ξεκινήσουν το αργότερο μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου, ούτως ώστε το Neo Plaza να ανοίξει τις πύλες του για το κοινό μέχρι τον Μάιο του 2020.

Τα brands
Την ίδια ώρα, η εταιρεία βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις και επαφές τόσο με υποψήφιους επενδυτές όσο και με και με σημαντικά brands στον χώρο της εστίασης, της μόδας και της ψυχαγωγίας.

Μάλιστα, όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, σημαντικός αριθμός εταιρειών έχουν υπογράψει με την ιδιοκτήτρια εταιρεία του εκπτωτικού χωριού, ενώ άλλες βρίσκονται στο τελικό στάδιο για επίσημη συμφωνία. 

Μερικά από τα ονόματα που διέρρευσαν και έχουν συμφωνήσει για την παρουσία τους στο Neo Plaza, είναι τα ακόλουθα: 

 • McDonalds: 18 εστιατόρια σε ολόκληρη την Κύπρο διαθέτει μέχρι στιγμής η εταιρεία Family Restaurants Andreou Co. Ltd. Ωστόσο η εταιρεία δεν διαθέτει ακόμα παρουσία στη Δυτική Λευκωσία, κενό το οποίο αναμένεται να καλυφθεί με το νέο της εστιατόριο McDonalds στο Neo Plaza. Η McDonalds ταιριάζει απόλυτα με το concept του Neo Plaza ως The ultimate Family Destination.
 • Prince Oliver: Μία από τις πιο γνωστές εταιρείες μόδας, η Prince Oliver ανταποκρίνεται διαχρονικά στις απαιτήσεις του άνδρα και της γυναίκας της σύγχρονης εποχής. 
 • Skechers Shoes: Η Skechers USA, Inc., με κύκλο εργασιών ύψους 4,16 δισεκατομμυρίων δολαρίων που την καθιστά παγκόσμιο ηγέτη στον κλάδο των αθλητικών και lifestyle παπουτσιών, σχεδιάζει, αναπτύσσει και διαθέτει πάνω από 3.000 διαφορετικά μοντέλα παπουτσιών για άνδρες, γυναίκες και παιδιά. 
 • Matou France: Η εταιρεία Matou France που έχει πάρει τα δικαιώματα από τη γαλλική Εταιρεία εδώ και 40 χρόνια, δραστηριοποιείται ηγετικά στο χώρο της παιδικής ένδυσης στην Ελλάδα με ρούχα για νεογέννητα μέχρι και ηλικίας 16 ετών, ενώ διαθέτει και είδη βάπτισης.
 • Alba Shoes: Η γνωστή εταιρία πώλησης υποδημάτων δραστηριοποιείται σε εμπορικά κέντρα αλλά και σε ανεξάρτητα καταστήματα. 
 • Anonima: Παρών στο Neo Plaza δηλώνει και η επωνυμία ΑΝΟΝΙΜΑ, η οποία διαθέτει γυναικεία ενδύματα και άλλα είδη. 
 • The Mall Kiosk: Διαθέτει παρουσία σε όλα τα εμπορικά κέντρα της Κύπρου. Στο The Mall Kiosk οι πελάτες μπορούν να κάνουν τις καθημερινές τους αγορές, γρήγορα και εύκολα, σε ένα σύγχρονο περιβάλλον με την καλύτερη εξυπηρέτηση. 
 • Prive Sports: Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2003. Στόχος της είναι να παρέχει αθλητικά είδη και casual sports wear, στους καταναλωτές ώστε να καλύψουν τις ανάγκες τους για αθλητισμό αλλά και περιστασιακά αθλητικά ρούχα. Διαθέτει προϊόντα από γνωστές μάρκες όπως Αdidas, Nike, Franklin Marshal, Superdry, levis, Fila, Eastpak, Under Armour κ.ά.
 • Panaidis Eyewear Boutique: Η Panaidis δραστηριοποιείται στον χώρο των οπτικών τα τελευταία 40 χρόνια και σήμερα διαθέτει 20 σύγχρονα καταστήματα στην Αττική και τα νησιά της Ελλάδας. Πρόσφατα άνοιξε το νέο της κατάστημα στο εκπτωτικό χωριό McArthurGlen Designer Outlet Athens. 
 • C.A. Papaellinas Beauty Outlet: Το δικό της κατάστημα καλλυντικών και γυναικείας ομορφιάς θα ανοίξει στο Neo Plaza ο όμιλος C.A. Papaellinas,  ο οποίος διαθέτει μια επιχειρηματική ιστορία σχεδόν ενός αιώνα. 
 • Vardas: Tα καταστήματα VARDAS, ύστερα απο 80 χρόνια, έχοντας επενδύσει στο καλό γούστο, στην κομψότητα και στην ποιότητα πάνω από όλα, έχουν μια σταθερή επιρροή και παρουσία στο χώρο της ελληνικής ένδυσης.
 • Admiral Sport Shops: H γνωστή αλυσίδα αθλητικών ειδών θα βρίσκεται και αυτή στο εκπτωτικό χωριό της Κύπρου. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλές από τις πιο πάνω εταιρείες, όπως η PRINCE OLIVER, η Panaidis Eyewear Boutique, η Schechers Shoes, η Matou France, Vardas και η Anonima διαθέτουν παρουσία στο εκπτωτικό χωριό McArthurGlen Designer Outlet Athens καθώς και σε άλλα εκπτωτικά καταστήματα στην Ελλάδα.

Επίσης, ενώπιον της διεύθυνσης του Neo Plaza βρίσκονται και αρκετές επιλογές για τα δύο café που θα έχουν παρουσία στο εκπτωτικό χωριό. Starbucks, Costa Coffee, Nero, Mikel, Second Cup, Coffeehouse και Gloria Jeans, φαίνεται να είναι τα επικρατέστερα. Όπως πληροφορούμαστε η απόφαση για την τελική επιλογή αναμένεται να παρθεί σύντομα.

Παρούσα κι η μεγαλύτερη αλυσίδα θεματικών πάρκων παιδικής ψυχαγωγίας στην Ελλάδα
Πέραν των προαναφερθέντων brands, την παρουσία της στο Neo Plaza «κλείδωσε» και η Volta Fun Town. Πρόκειται για την μεγαλύτερη αλυσίδα θεματικών πάρκων παιδικής ψυχαγωγίας στην Ελλάδα με παρουσία σε πολλά εμπορικά κέντρα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο απόλυτος προορισμός παιχνιδιού και διασκέδασης, Volta fun town, έχει σκοπό να προσφέρει ένα ζεστό, φιλόξενο και διασκεδαστικό περιβάλλον για όλη την οικογένεια, παρέχοντας υπηρεσίες υψηλής ποιότητας με κύριο πρωταγωνιστή το παιδί.

Μία εντυπωσιακή παιχνιδοκατασκευή, πληθώρα θεματικών φουσκωτών, τραμπολίνο για τρελά άλματα, ατελείωτες βόλτες με τρενάκι και πολλές ακόμα δραστηριότητες αναμένεται πως θα κρατήσουν αμείωτο των ενδιαφέρον όλων των παιδιών.

Περισσότερα για το Volta Fun Town εδώ.

Ψήφος εμπιστοσύνης από την Sonae Sierra
Επίσης, στο πρώτο εκπτωτικό και ψυχαγωγικό χωριό της Κύπρου θα βρίσκεται και ο κολοσσός Sonae Sierra για την παροχή υπηρεσιών εμπορικής διαχείρισης στο Neo Plaza. 

Αξίζει να αναφερθεί πως, η Sonae Sierra είναι μια διεθνής εταιρεία που ειδικεύεται στην ανάπτυξη και διαχείριση εμπορικών κέντρων. Η εταιρεία διατηρεί γραφεία σε 12 χώρες, παρέχοντας υπηρεσίες σε πελάτες με διαφορετικά γεωγραφικά και πολιτιστικά χαρακτηριστικά, οι οποίοι βρίσκονται σε Πορτογαλία, Αλγερία, Βραζιλία, Κολομβία, Γερμανία, Ελλάδα, Ιταλία, Μαρόκο, Ρουμανία, Ρωσία, Σλοβακία, Ισπανία, Τουρκία και Τυνησία. 

Η Sonae Sierra έχει στην ιδιοκτησία της 46 εμπορικά κέντρα, τρέχουσας αξίας αγοράς περίπου 7 δισεκατομμυρίων ευρώ, και διαχειρίζεται ή/και εκμισθώνει 82 εμπορικά κέντρα με μεικτή εκμισθώσιμη επιφάνεια 2,7 εκατ. τ.μ. και περίπου 9.300 καταστήματα. 

Επίσης, η Sonae Sierra αναπτύσσει στην παρούσα φάση 14 εμπορικά κέντρα, 9 εκ των οποίων για λογαριασμό τρίτων, ενώ συνεργάζεται με περισσότερους από 20 θεσμικούς επενδυτές και διαχειρίζεται τέσσερα επενδυτικά κεφάλαια ακινήτων για μεγάλο αριθμό επενδυτών σε ολόκληρο τον κόσμο.
 

Το Neo Plaza
Υπενθυμίζεται πως το Neo Plaza θα ανεγερθεί σε μια έκταση πέραν των 35.000 τ.μ. και θα καλύπτει εμπορικό χώρο συνολικού εμβαδού περίπου 10.000 τ.μ. με εκατοντάδες δωρεάν θέσεις στάθμευσης. Βάσει του σχεδιασμού, θα φιλοξενεί 45-50 εμπορικά καταστήματα μόδας, 8-10 χώρους εστίασης. 

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

Παράλληλα, το έργο προβλέπει τη δημιουργία και Ψυχαγωγικού Πάρκου, το οποίο θα προσφέρει ψυχαγωγικές δραστηριότητες και χώρους εστίασης για τους επισκέπτες του εκπτωτικού χωριού. Αναλυτικότερα, στο πάρκο προβλέπεται η δημιουργία παιδότοπου, χώρου εκδηλώσεων, χώροι πρασίνου και τοπιοτεχνήσεις.

Περισσότερα για το έργο εδώ.

Μάριος Αδάμου
 
3710