Πώς είμαστε σίγουροι ότι ψωνίζουμε με ασφάλεια;

Αυτή την εποχή ο τρόπος που ψωνίζουμε έχει σίγουρα αλλάξει. Προσπαθούμε να πηγαίνουμε λιγότερες μεν φορές για ψώνια αλλά με μεγαλύτερο όγκο ψωνίσματος και αν χρειαστούμε κάτι έκτακτο θα το σκεφτούμε περισσότερο να πεταχτούμε στο supermarket. Το μόνο σίγουρο και κοινό όλων των Κύπριων καταναλωτών είναι ότι ψωνίζουμε από χώρους που ξέρουμε ότι φροντίζουν για την ασφάλειά μας και φροντίζουμε και εμείς οι ίδιοι να είμαστε όσο τυπικοί γίνεται. 

Πώς έχει αλλάξει όμως η λίστα με τα ψώνια μας; Αδιαμφισβήτητα, βάζουμε στο καλάθι μας περισσότερες ξηρές τροφές όπως μακαρόνια, ρύζι, δημητριακά που έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής άρα θα χρειαστούμε και λιγότερες επισκέψεις στο supermarket μέσα στον μήνα μας. Παρά τις δύσκολες συνθήκες, προσπαθούμε να κρατήσουμε μια ισορροπία στη διατροφή μας οπότε ψωνίζουμε και φρέσκα φρούτα και λαχανικά με μεγάλη προσοχή, τα οποία πλένουμε σχολαστικά στο σπίτι κάθε φορά. Και όσον αφορά τα κρέατα, προσπαθούμε να ψωνίζουμε κρέατα σε συσκευασίες που κρατούν αναλλοίωτη την ποιότητα και τη φρεσκάδα τους. Σε αντίθεση με τα κρέατα που μπορεί να είναι εκτεθειμένα σε έναν πάγκο, τα συσκευασμένα προϊόντα δεν εκτίθενται σε εξωτερικούς παράγοντες και μπορούμε να δούμε μόνοι μας τις πληροφορίες τους, όπως ημερομηνία παραγωγής-λήξης και προέλευση, σημαντικά στοιχεία για την ποιότητα του κάθε κρέατος που θα βάλουμε στο ψυγείο μας και σε συνέχεια στο τραπέζι της οικογένειάς μας. Kαι επειδή τώρα προσέχουμε περισσότερο αλλά δεν σταματάμε να προσφέρουμε το καλύτερο στην οικογένειά μας, φροντίζουμε να ψωνίζουμε από supermarkets που εμπιστευόμαστε και ξέρουμε ότι τηρούν όλες τις ορθές διαδικασίες φύλαξης των τροφίμων τους. 

Όπως ξέρουμε ότι γίνεται στα Lidl. Μπορούμε να ψωνίζουμε με σιγουριά συσκευασμένα προϊόντα καθώς ακολουθούνται τα 4 βήματα στη φύλαξη των συσκευασιών στα ψυγεία. Ποια είναι αυτά; Καταρχάς τα προϊόντα συσκευάζονται σε προστατευτική συσκευασία που κρατά αναλλοίωτη τη φρεσκάδα, τα θρεπτικά συστατικά και τη γεύση τους. Υπάρχει διαρκής έλεγχος κάθε προϊόντος, καθώς πάνω σε κάθε συσκευασία αναγράφονται προέλευση και ημερομηνίες παραγωγής και λήξης. Επίσης γίνεται διαρκής έλεγχος για διατήρηση σταθερής θερμοκρασίας σε κάθε στάδιο ώστε να εξασφαλίζεται η ποιότητα του προϊόντος, κατά τη μεταφορά του, την παραλαβή, την τοποθέτηση αλλά και κατά την παραμονή του στο κατάστημα. H Lidl με συστηματικούς ελέγχους υγιεινής & ασφάλειας στα προϊόντα της σε συνεργασία με την Agrolab RDS -ελέγχους που εκτελούν και οι προμηθευτές και συνεργάτες της Lidl- μπορεί να εγγυάται με σιγουριά την ποιότητα κάθε προϊόντος στο κατάστημά της. 

Η Lidl τα τελευταία 10 χρόνια μας αποδεικνύει κάθε μέρα ότι η ποιότητα δεν είναι προνόμιο των λίγων, προσφέροντας στο τραπέζι μας φρέσκα προϊόντα όλες τις μέρες με σεβασμό στην κάθε κυπριακή οικογένεια. Κι έτσι, μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι ψωνίζουμε με ασφάλεια για εμάς και την οικογένειά μας. 

 
1967
Thumbnail

Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, δημόσιο και το μοναδικό Πανεπιστήμιο στην Κύπρο που προσφέρει αποκλειστικά εξ αποστάσεως προγράμματα σπουδών, προκηρύσσει για πλήρωση με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, τις ακόλουθες θέσεις για μέλη Συνεργαζόμενου Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Σ.Ε.Π.) για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021, στα εξής Προγράμματα Σπουδών:

ad1mobile
  • Νέο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «ΒΙΟΗΘΙΚΗ – ΙΑΤΡΙΚΗ ΗΘΙΚΗ» (γλώσσα διδασκαλίας: ελληνική)
  • Νέο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «ΜΕΣΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ» (γλώσσα διδασκαλίας: ελληνική)

και στις εξής Θεματικές Ενότητες για Διδακτορικά Προγράμματα:

 

  • ΔΣΘΕΕ795 Μεθοδολογία της Έρευνας (χειμερινό εξάμηνο)
  • ΔΣΘΕΕ796 Συγγραφή Επιστημονικών Εργασιών (εαρινό εξάμηνο)

​​​​​​Τα προσόντα και τα καθήκοντα των μελών Σ.Ε.Π. περιγράφονται στη σχετική προκήρυξη των θέσεων, η οποία έχει αναρτηθεί στον ιστοχώρο του Πανεπιστημίου στο σύνδεσμο https://tinyurl.com/y89jhlmw.

Αιτήσεις υποβάλλονται μόνο μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος του ΑΠΚΥ, https://recruitment.ouc.ac.cy/apply και άρχισαν την Παρασκευή, 3 Ιουλίου 2020.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων είναι η Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020 στις 13:00.

ad2mobile

Οι ενδιαφερόμενοι σε ό,τι αφορά θέματα προσωπικού και εργοδότησης μπορούν να επικοινωνήσουν με το Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού  στο [email protected]

 

article 1