Πούρος - Eurogate: Δεν έχουν επηρεαστεί οι εισαγωγές και εξαγωγές

Η Eurogate στηρίζει τις προσπάθειες της κυπριακής κυβέρνησης για τον περιορισμό του κορωνοϊού

Η Eurogate Container Terminal Limassol, διαχειρίστρια εταιρεία του τερματικού εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι Λεμεσού, επιθυμεί να διαβεβαιώσει το κοινό και τους εμπορευόμενους ότι η λειτουργία του τερματικού συνεχίζεται ομαλά, παρά τις αντιξοότητες που έχουν δημιουργηθεί τόσο διεθνώς όσο και στην Κύπρο από την εξάπλωση του κορωνοϊού (COVID-19). Η εταιρεία έχει λάβει εγκαίρως αυστηρά μέτρα για την προστασία του προσωπικού και των συνεργατών της, προκειμένου να συνεχιστεί η εύρυθμη λειτουργία του τερματικού, προς όφελος της κυπριακής οικονομίας.

Λαμβάνοντας υπόψη τις εξελίξεις ανά το παγκόσμιο και αναγνωρίζοντας την κομβική σημασία των εργασιών του τερματικού εμπορευματοκιβωτίων για την οικονομία και ευημερία της Κύπρου, η Eurogate βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την Αρχή Λιμένων Κύπρου, το Υπουργείο Μεταφορών και όλους τους αρμόδιους φορείς εφαρμόζοντας πιστά τα μέτρα που έχει αποφασίσει η κυβέρνηση.

>>> Όλα τα εταιρικά νέα εδώ <<<

Ο Διευθυντής Επιχειρήσεων της Eurogate, κ. Γιώργος Πούρος, δηλώνει πως «το τερματικό εμπορευματοκιβωτίων συνεχίζει απρόσκοπτα τη λειτουργία του, εξυπηρετώντας κανονικά όλα τα πλοία και την ενδοχώρα». Σημειώνει ακόμη πως μέχρι στιγμής δεν έχουν επηρεαστεί οι εισαγωγές και οι εξαγωγές, ενώ δεν έχουν παρουσιαστεί καθυστερήσεις στην παραλαβή και αποστολή φορτίων.

«Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές για τη χώρα, αλλά και την παγκόσμια οικονομία, η Eurogate στηρίζει τις προσπάθειες της κυπριακής κυβέρνησης για τον περιορισμό του κορωνοϊού, παραμένοντας αξιόπιστος συνεργάτης των επιχειρήσεων και διατηρώντας το τερματικό σε πλήρη λειτουργία», κατέληξε ο κ. Πούρος.

***H EUROGATE Container Terminal Limassol Ltd είναι η διαχειρίστρια εταιρεία του τερματικού εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι Λεμεσού. Εργοδοτεί στην Κύπρο περισσότερα από 200 άτομα. Με στόχο να συμβάλει καθοριστικά στην ανάπτυξη της κυπριακής οικονομίας, η εταιρεία επιδιώκει την αναβάθμιση των υποδομών και υπηρεσιών του τερματικού και την αύξηση του όγκου εργασιών στο λιμάνι. Ο Όμιλος EUROGATE αποτελεί τον μεγαλύτερο ανεξάρτητο διαχειριστή σταθμών εμπορευματοκιβωτίων στην Ευρώπη και χειρίζεται γύρω στα 14 εκατομμύρια εμπορευματοκιβώτια (TEU) σε 12 τερματικούς σταθμούς στη Γερμανία, την Ιταλία, το Μαρόκο, την Πορτογαλία, τη Ρωσία και την Κύπρο. Ο Όμιλος εργοδοτεί περισσότερα από οκτώ χιλιάδες άτομα.
 

 
5160