Πράσινες Δράσεις από τη Youth Dynamics

Σκοπός των δράσεων της οργάνωσης είναι η συμβολή των νέων στην προώθηση της περιβαλλοντικής παιδείας

Η Youth Dynamics έχει αναλάβει πρωτοβουλία, ώστε μέσα από Πράσινες Δράσεις να ενεργοποιηθούν οι πολίτες στην προστασία του περιβάλλοντος και στην υιοθέτηση ενός οικολογικού τρόπου ζωής.
 
Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου, σκοπός των δράσεων της οργάνωσης είναι η συμβολή των νέων στην προώθηση της περιβαλλοντικής παιδείας, στην απόκτηση πράσινων συνήθειων, η καλλιέργεια των αξίων της ανακύκλωσης, της μείωσης και της επαναχρησιμοποίησης και η ανάπτυξη οικολογικής συνείδησης και κουλτούρας ανάμεσα στους νέους.
 
Προστίθεται ότι ανάμεσα στις πράσινες δράσεις που υλοποιεί η Youth Dynamics είναι οι δεντροφυτέυσεις, ο καθαρισμός πάρκων και χώρων πρασίνου από σκουπίδια, το πότισμα και κλάδεμα υφιστάμενων δενδρυλλίων και θάμνων, η δημιουργία και συντήρηση λαχανόκηπου, οι εκπαιδευτικές επισκέψεις στο Δασικό Σταθμό Πλατανιών, στον Βοτανικό κήπο και το κέντρο επισκεπτών του Γεωπάρκου Τροόδους καθώς επίσης και εξορμήσεις σε μονοπάτια της φύσης.
 
Επίσης μέσω του προγράμματος ERASMUS+ η Youth Dynamics θα φιλοξενήσει στην Κύπρο μια διεθνή ανταλλαγή 50 νέων από 5 ευρωπαϊκές χώρες. Κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής οι νέοι θα εξερευνήσουν πώς μπορούν να προστατεύσουν το περιβάλλον, να συμβάλουν στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, ενώ θα ανταλλάξουν ιδέες για την πράσινη ανάπτυξη και τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων στον τομέα αυτό.
 
Οι δράσεις της Youth Dynamics στηρίζονται από τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου και την ΟΠΑΠ Κύπρου ΛΤΔ.

KYΠΕ

 
4568