Πρωτόκολλο συνεργασίας ΤΕΠΑΚ – Αρεταίειου Νοσοκομείου

Η συνεργασία περιλαμβάνει την τοποθέτηση φοιτητών της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΤΕΠΑΚ στο Αρεταίειο για άσκηση

Διοργάνωση κοινών δράσεων και πρακτική/κλινική εξάσκηση φοιτητών περιλαμβάνει το πρωτόκολλο συνεργασίας, που υπέγραψαν σήμερα (12/3) το ΤΕΠΑΚ και το Αρεταίειο Νοσοκομείο.
 
Ανακοίνωση του Πανεπιστημίου αναφέρει ότι το πρωτόκολλο υπέγραψε, εκ μέρους του ΤΕΠΑΚ, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου, Καθηγητής Παναγιώτης Ζαφείρης και εκ μέρους του Αρεταίειου Νοσοκομείου, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του, Δρ. Βάκης Παπαναστασίου, στο πλαίσιο ειδικής τελετής που έλαβε χώρα στην αίθουσα της Συγκλήτου, στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου.
 
Η συνεργασία περιλαμβάνει την τοποθέτηση φοιτητών της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΤΕΠΑΚ στο Αρεταίειο Νοσοκομείο για πρακτική/κλινική εξάσκηση, τη διοργάνωση κοινών επιστημονικών, επιμορφωτικών εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων, την παροχή και τη διενέργεια συμβουλευτικών και επιστημονικών υπηρεσιών και μελετών, την κοινή συμμετοχή σε ερευνητικά και αναπτυξιακά προγράμματα και ανταλλαγή πληροφοριών και τεχνογνωσίας σε θέματα υγείας.
 
Σε σύντομο χαιρετισμό του, ο Πρύτανης του ΤΕΠΑΚ εξέφρασε τη βεβαιότητά του πως η συνεργασία δεν θα μείνει μόνο στα χαρτιά, αλλά θα αποφέρει άμεσα και απτά αποτελέσματα προς όφελος και των δύο οργανισμών αλλά και ολόκληρης της κυπριακής κοινωνίας.
 
Ο καθηγητής Ζαφείρης, είπε πως οι απόφοιτοι του Τμήματος Νοσηλευτικής του ΤΕΠΑΚ στελεχώνουν, με επιστημονική επάρκεια, νοσοκομεία και κλινικές του τόπου μας, ενώ το Τμήμα Νοσηλευτικής του  κατατάσσεται στις θέσεις 100-150 με τα καλύτερα Τμήματα Νοσηλευτικής διεθνώς, σύμφωνα με το παγκόσμιο σύστημα αξιολόγησης Academic Ranking of World Universities, γνωστό και ως Λίστα Σαγκάης.
 
Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Αρεταίειου Νοσοκομείου, Δρ. Βάκης Παπαναστασίου, χαρακτήρισε ως πολύ σημαντική την υπογραφή του πρωτοκόλλου συνεργασίας και τόνισε τη σημασία της δημιουργικής σύζευξης δυνάμεων και ανάπτυξης συνεργειών μεταξύ των ιδρυμάτων ανώτατης εκπαίδευσης και των κέντρων παροχής ιατρικών υπηρεσιών, για το κοινό καλό.
 
Υπογράμμισε, επίσης, την ανάγκη ανάπτυξης και εφαρμογής νέων τεχνολογιών που να δίνουν λύσεις στα προβλήματα που ταλανίζουν τη δημόσια υγεία, ως επίσης την ανάγκη για επάνδρωση των νοσοκομείων και των ιατρικών κέντρων με άρτια εκπαιδευμένο νοσηλευτικό προσωπικό, που να μπορεί να αντεπεξέλθει στις σύγχρονες απαιτήσεις της εποχής.
 
Από την πλευρά του, ο Γενικός Διευθυντής του Νοσοκομείου, Μιχάλης Παπαδόπουλος, αναφέρθηκε σε κάποιες δράσεις συνεργασίας μεταξύ των δύο οργανισμών, υποβάλλοντας την πρόταση για προσφορά θέσεων εργασίας από το Αρεταίειο Νοσοκομείο στους πρώτους πέντε απόφοιτους του Τμήματος Νοσηλευτικής του ΤΕΠΑΚ, με την υψηλότερη ακαδημαϊκή επίδοση. Ζήτησε, επίσης, τη συμβολή του ΤΕΠΑΚ για τη δημιουργία υπηρεσίας νοσηλευτικής φροντίδας κατ`οίκον από πλευράς του Νοσοκομείου.
 
Κατά την τελετή υπογραφής του πρωτοκόλλου, συζητήθηκε ακόμη η δυνατότητα διεύρυνσης και εμπλουτισμού των γνώσεων και δεξιοτήτων, από πλευράς του προσωπικού του Αρεταίειου Νοσοκομείου, με την παρακολούθηση κάποιου μεταπτυχιακού προγράμματος που προσφέρει το ΤΕΠΑΚ ή κάποιου μεμονωμένου μαθήματος, καθώς επίσης και το ενδεχόμενο προσφοράς υποτροφιών από πλευράς του Ιατρικού Κέντρου, προς το προσωπικό του, για φοίτηση στο ΤΕΠΑΚ.

ΚΥΠΕ

 
7863