Πρωτοποριακές προκλήσεις στο φεστιβάλ ρομποτικής Robotex

Πραγματοποιήθηκε το Φεστιβάλ Ρομποτικής Robotex

Πραγματοποιήθηκε το μεγαλύτερο φεστιβάλ ρομποτικής Robotex με περισσότερους από χίλιους συμμετέχοντες το Σαββατοκύριακο, 29-30 Ιουνίου, στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.
 
Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση, ο Παγκύπριος διαγωνισμός ρομποτικής Robotex διοργανώνεται για τρίτη συνεχή χρονιά από το Cyprus Computer Society με συνδιοργανωτές το Πανεπιστήμιο Κύπρου και τον Οργανισμό Νεολαίας.
 
Το Robotex Cyprus εγκρίθηκε από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και τον Ψηφιακό Πρωταθλητή, στηρίζεται από τη Cyta ως Στρατηγικό Συνεργάτη, την Τράπεζα Κύπρου ως Youth Supporter και το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας ως Educational Innovation Leader.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<<

Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, ο οποίος εκπροσωπήθηκε από τον Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού Δρ. Κυπριανό Λούη και κήρυξε την έναρξη της διοργάνωσης.
 
Την εκδήλωση χαιρέτισαν μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΟΝΕΚ  Παναγιώτης Σεντώνας και ο Επικεφαλής Επιστήμονας της Κύπρου Κυριάκος Κόκκινος.
 
1.022 διαγωνιζόμενοι, μαθητές, φοιτητές και ενήλικες έλαβαν μέρος σε πρωτοποριακές προκλήσεις όπως το ράλι, η μονομαχία μεταξύ ρομπότ γνωστή ως σούμο και η έξοδος ρομπότ από λαβύρινθο.
 
Το 2ήμερο φεστιβάλ Robotex επισκέφτηκαν χιλιάδες άτομα που επιδίωξαν να γνωρίσουν από κοντά τις ευκαιρίες που προσφέρει η ρομποτική τεχνολογία. Εκτός από τις εντυπωσιακές ρομποτικές μάχες το κοινό παρακολούθησε επιδείξεις από μη επανδρωμένα ιπτάμενα αντικείμενα (drones) και επισκέφτηκε τις εκθέσεις ρομποτικών κατασκευών όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τα ανθρωποειδή ρομπότ NAO και Nicky .

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παραδόθηκε το ρομπότ δώρο στη νικήτρια του Robotex διαγωνισμού που διεξήγαγε η Cyta πριν την διοργάνωση.
 
Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε η κλήρωση μεταξύ όλων των παρευρισκομένων για 10 ρομπότ Engino που δώρισε η εταιρία Engino σε αντίστοιχο διαγωνισμό. Επίσης οι διοργανωτές κλήρωσαν δώρα τεχνολογίας για τους διαγωνιζόμενους του Robotex.
 
Για τη διοργάνωση του Robotex εργάστηκαν πέραν των 100 εθελοντών που αποτελούν την Επιστημονική και Οργανωτική Επιτροπή και εκπροσωπούν όλα τα Πανεπιστήμια καθώς και οργανισμούς που στηρίζουν το Robotex.
 
Η τελετή βράβευσης των νικητών του Robotex Cyprus 2019 θα πραγματοποιηθεί το Σεπτέμβριο  ενώ οι νικητές θα ταξιδέψουν στην Εσθονία για το Robotex International που θα γίνει το Νοέμβριο 2019.

ΚΥΠΕ

 
7049