Πρωτοποριακό Φεστιβάλ Επιστήμης με φόντο τον κορωνοϊό

Ο επιδημιολόγος Μιχάλης Βωνιάτης ενημερώνει για τον κορωνοϊό στο “sCYence Fair” 2020 του Ινστιτούτου Κύπρου

Το Ινστιτούτο Κύπρου (ΙΚυ) ανακοινώνει τη συμμετοχή του επιδημιολόγου Δρ. Μιχάλη Βωνιάτη στο πρωτοποριακό Φεστιβάλ Επιστήμης “sCYence Fair” 2020, που θα πραγματοποιηθεί στις 3 και 4 Απριλίου 2020, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Όπως αναφέρεται, ο Δρ. Μιχάλης Βωνιάτης θα επικεντρωθεί στο θέμα της εξάπλωσης του κοροναϊού, μετά και το συναγερμό που έχει σημάνει διεθνώς.

Πόσο πρέπει να ανησυχούμε, ποια τα πρώτα συμπτώματα, ποια τα ενδεικνυόμενα μέτρα πρόληψης και ποιο το μεγάλο στοίχημα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας είναι μερικά από τα ερωτήματα, στα οποία θα κληθεί να απαντήσει ο διακεκριμένος Κύπριος Επιδημιολόγος, την Παρασκευή 3 Απριλίου, στις 16:00.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια του “sCYence Fair” 2020 μαθητές από όλα τα δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια της Κύπρου θα έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τις δικές τους καινοτόμες ιδέες και επιστημονικές έρευνες, με τις καλύτερες να επιβραβεύονται.

Την ίδια στιγμή οι επισκέπτες θα μπορούν να γίνουν και οι ίδιοι μέρος της επιστήμης, καθώς πέραν της ενημέρωσης από τον Δρα Βωνιάτη, θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν κι άλλες ενδιαφέρουσες διαλέξεις ακαδημαϊκών και επιστημόνων.
Το “sCYence Fair” 2020 είναι ανοικτό σε όλες τις σχολικές ομάδες και σε αυτό μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή, μαθητές από 9 έως 18 χρόνων, χωρίς οποιαδήποτε χρηματική επιβάρυνση. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος έχει δοθεί παράταση για την υποβολή αιτήσεων, μέχρι τις 10 Μαρτίου 2020.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] ή [email protected] ή μέσω φαξ στο 22208625. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα https://scyence.cyi.ac.cy/, η οποία λειτουργεί πλέον και στα ελληνικά. 

Το Φεστιβάλ Επιστήμης, τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργού Παιδείας Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας.

 
8023