Σεμινάριο «Απαλλακτικοί Κανονισμοί για Κρατικές Ενισχύσεις»

Την παρουσίαση παρακολουθήσαν πέραν των 50 εκπροσώπων επιχειρήσεων από διάφορους τομείς οικονομικής δραστηριότητας

Το Γραφείο Εφόρου Ελέγχου Κρατικών Ενισχύσεων (ΓΕΕΚΕ) σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) πραγματοποίησε στις 5 Οκτωβρίου 2021, διαδικτυακή παρουσίαση με θέμα «Απαλλακτικοί Κανονισμοί κατά Κατηγορία για τις Κρατικές Ενισχύσεις», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση. 

Την παρουσίαση παρακολουθήσαν πέραν των 50 εκπροσώπων επιχειρήσεων από διάφορους τομείς οικονομικής δραστηριότητας (Βιομηχανίες, Τουρισμός, Υπηρεσίες, κλπ) και στόχο είχε την περαιτέρω ενημέρωση των επιχειρήσεων για τις Κρατικές Ενισχύσεις και ιδιαίτερα για τους τρόπους άντλησης κεφαλαίων μέσω των Απαλλαχτικών Κανονισμών.

Η Παρουσίαση αποτελείτο από τις πιο κάτω ενότητες και στόχευαν στην επιμόρφωση και τη δημιουργία κουλτούρας περί Κρατικών Ενισχύσεων συμβάλλοντας περαιτέρω στη κοινή προσπάθεια του ΓΕΕΚΕ με τις αρμόδιες Αρχές για επιτυχή εφαρμογή του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας στηρίζοντας έτσι τον επιχειρηματικό κόσμο.

1.    Έννοια Κρατικής Ενίσχυσης (κ. Κωνσταντίνος Χολέβας)

2.    Θεσμικό Πλαίσιο Κρατικών Ενισχύσεων (κα Αθηνά Κυριακίδου)

3.    Κοινές Διατάξεις Εφαρμογής & Άρθρα ΓΚΑΚ για ΜΜΕ (κ. Ιωάννης Ιωάννου)

4.    Κεντρικό Σύστημα Μητρώων Κρατικών Ενισχύσεων και Ενισχύσεων Ήσσονος Σημασίας & Άρθρα ΓΚΑΚ για ΜΜΕ (κα Έλενα Ιωαννίδου)

5.    Άρθρα ΓΚΑΚ για ΜΜΕ (κα Έλενα Κυριάκου)

Με το πέρας των παρουσιάσεων απαντήθηκαν εξειδικευμένα ερωτήματα που υποβλήθηκαν από τους συμμετέχοντες.

Στον χαιρετισμό της η Έφορος Ελέγχου Κρατικών Ενισχύσεων κα Στέλλα Μιχαηλίδου, διαβεβαίωσε τα μέλη της ΟΕΒ ότι το ΓΕΕΚΕ είναι στη διάθεση τους για περαιτέρω καθοδήγηση και ενημέρωση για επίτευξη των καταστατικών στόχων της ύπαρξης της ΟΕΒ για προαγωγή της ελεύθερης ιδιωτικής πρωτοβουλίας, την προώθηση της καινοτομίας και της ισότητας των φύλων, την προαγωγή της γυναικείας επιχειρηματικής δραστηριότητας, την αναβάθμιση του επαγγελματισμού, της ανταγωνιστικότητας και της κοινωνικής ευθύνης των επιχειρήσεων στη Κύπρο, τα οποία συμβάλλουν στον πρωταρχικό στόχο της ΟΕΒ, τη συνεχή οικονομική και κοινωνική πρόοδο του τόπου.

Τέλος, η Έφορος ευχαρίστησε την Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων για τη συνεργασία και ανέφερε ότι το στόχος του ΓΕΕΚΕ είναι η Κύπρος να μην συγκαταλέγεται στις τελευταίες χώρες της ΕΕ χρήσης των Απαλλακτικών Κανονισμών αλλά να ανελιχθεί μεταξύ των πρώτων δέκα Ευρωπαϊκών χωρών τα επόμενα τρία χρόνια στη χρήση των Απαλλακτικών Κανονισμών.

Η παρουσίαση του ΓΕΕΚΕ αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Γραφείου Εφόρου Ελέγχου Κρατικών Ενισχύσεων σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου Πληροφοριών.