Η ολοκλήρωσης της συναλλαγής τοποθετείται χρονικά περί το τέλος του τρέχοντος έτους

Το σημαντικό deal που έγινε μεταξύ της Blackstone και της Louis, η οποία και εξαγοράζει πέντε ξενοδοχεία της εταιρείας Louis θα φέρει κέρδος στην δεύτερη περίπου 75 εκατομμύρια ευρώ. Η συμφωνία ήταν περίπου στα 176,1 εκατομμυρίων ευρώ. Το Deal αφορούσε την εξαγορά πέντε ξενοδοχείων της Louis plc  από την Blackstone (και τα πέντε βρίσκονται Ελλάδα).

>>>Διαβάστε επίσης - Το μεγάλο deal Louis-Blackstone - Τι σημαίνει για το «παζάρι»<<<

Ως προς την συμφωνία Blackstone – Louis Plc, η δεύτερη διατηρεί την διαχείριση των 5 ξενοδοχείων που πώλησε στην πρώτη. Σημειώνεται ακόμη πως η Louis Plc, παρά τη πώληση, διατηρεί σημαντικό αριθμό ξενοδοχείων στην ιδιοκτησία της καθώς και υπό την διαχείρισή της. Οι ξενοδοχειακές δραστηριότητες που πωλούνται αφορούν το Grand Hotel και το Corcyra Beach στην Κέρκυρα, το Zante Beach στη Ζάκυνθο και το Creta princess στην Κρήτη.

Με ανακοίνωση της η εταιρεία επίσης γνωστοποιεί ότι μετά την ανάλυση των δεδομένων στοιχείων βάσει των οποίων θα υπολογισθεί το καθαρό τίμημα της πώλησης το κέρδος που θα προκύψει αναμένεται να ανέλθει σε 75 εκ.  Η καθαρή τιμή πώλησης και το λογιστικό κέρδος που θα προκύψει θα υπολογιστούν κατά την ολοκλήρωση της πώλησης που αναμένεται να λάβει χώρα κατά ή περί το τέλος του 2019 μετά τον διαχωρισμό των πωληθέντων δραστηριοτήτων μέσω εταιρικής διάσπασης.

>>>Διαβάστε επίσης - Blackstone: Αγόρασε πέντε ξενοδοχεία της Louis Plc<<<

H Louis Hotels διατηρεί και διαχειρίζεται τις υπόλοιπες 21 ξενοδοχειακές της μονάδες στην Ελλάδα και την Κύπρο.