Η ολοκλήρωσης της συναλλαγής τοποθετείται χρονικά περί το τέλος του τρέχοντος έτους

Το σημαντικό deal που έγινε μεταξύ της Blackstone και της Louis, η οποία και εξαγοράζει πέντε ξενοδοχεία της εταιρείας Louis θα φέρει κέρδος στην δεύτερη περίπου 75 εκατομμύρια ευρώ. Η συμφωνία ήταν περίπου στα 176,1 εκατομμυρίων ευρώ. Το Deal αφορούσε την εξαγορά πέντε ξενοδοχείων της Louis plc  από την Blackstone (και τα πέντε βρίσκονται Ελλάδα).

>>>Διαβάστε επίσης - Το μεγάλο deal Louis-Blackstone - Τι σημαίνει για το «παζάρι»<<<

Ως προς την συμφωνία Blackstone – Louis Plc, η δεύτερη διατηρεί την διαχείριση των 5 ξενοδοχείων που πώλησε στην πρώτη. Σημειώνεται ακόμη πως η Louis Plc, παρά τη πώληση, διατηρεί σημαντικό αριθμό ξενοδοχείων στην ιδιοκτησία της καθώς και υπό την διαχείρισή της. Οι ξενοδοχειακές δραστηριότητες που πωλούνται αφορούν το Grand Hotel και το Corcyra Beach στην Κέρκυρα, το Zante Beach στη Ζάκυνθο και το Creta princess στην Κρήτη.

Με ανακοίνωση της η εταιρεία επίσης γνωστοποιεί ότι μετά την ανάλυση των δεδομένων στοιχείων βάσει των οποίων θα υπολογισθεί το καθαρό τίμημα της πώλησης το κέρδος που θα προκύψει αναμένεται να ανέλθει σε 75 εκ.  Η καθαρή τιμή πώλησης και το λογιστικό κέρδος που θα προκύψει θα υπολογιστούν κατά την ολοκλήρωση της πώλησης που αναμένεται να λάβει χώρα κατά ή περί το τέλος του 2019 μετά τον διαχωρισμό των πωληθέντων δραστηριοτήτων μέσω εταιρικής διάσπασης.

>>>Διαβάστε επίσης - Blackstone: Αγόρασε πέντε ξενοδοχεία της Louis Plc<<<

H Louis Hotels διατηρεί και διαχειρίζεται τις υπόλοιπες 21 ξενοδοχειακές της μονάδες στην Ελλάδα και την Κύπρο.

 
1768
Thumbnail
  • Παράδειγμα προς μίμηση το Nicosia Mall 
  • Χαρίζει τα ενοίκια της κλειστής περιόδου και μειώνει στο μισό το ενοίκιο για 3 μήνες μετά την επαναλειτουργία
     

Σε μια σπουδαία και αξιέπαινη κίνηση προχώρησε το ΔΣ του Νicosia Mall η οποία δικαιολογημένα αποσπά πολλά εγκωμιαστικά σχόλια.

ad1mobile

Χαρίζει ενοίκια και 50% μείωση τους 3 πρώτους μήνες μετά το reopening

Το Nicosia Mall λοιπόν, ανακοίνωσε την Παρασκευή στους ενοικιαστές του ότι δεν θα χρεώσει ενοίκια σε κανένα για όλη την περίοδο που θα διαρκέσει η αναστολή εργασιών του. Και όχι μόνο. Επιπρόσθετα λοιπόν, για τους επόμενους 3 μήνες από την επαναλειτουργία του εμπορικού κέντρου, θα χρεώσει μόνο το 50% του συμφωνηθέντος ενοικίου. Το Nicosia Mall στέκεται έμπρακτα δίπλα και με πολύ ισχυρό τρόπο δίπλα στους συνεργάτες του σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο.

Οι ενοικιαστές δέχτηκαν με πολύ μεγάλο ενθουσιασμό τις εν λόγω αποφάσεις αφού αναμφίβολα τους δίνουν ανάσα σε μια κρίσιμη γι’ αυτούς περίοδο αφού έχουν να αντιμετωπίσουν μια πρωτόγνωρη κατάσταση.

>>> Όλα τα εταιρικά νέα εδώ <<<

Παράδειγμα προς μίμηση η απόφαση του Nicosia Mall

Η ενέργεια αυτή του Nicosia Mall, θα έχει θετικό αντίκτυπο και στην οικονομία του τόπου γενικότερα και μπορεί να αποτελέσει το παράδειγμα και προς την υπόλοιπη αγορά στο φλέγον θέμα των ενοικίων. Το Nicosia Mall δείχνει το δρόμο και στους υπόλοιπους για τις χρεώσεις ενοικίων.

ΓΔ Nicosia Mall: Οφείλουμε να σταθούμε δίπλα στους συνεργάτες μας

ad2mobile

Ο Γενικός Διευθυντή του Nicosia Mall, κ. Γιώργος Γεωργίου μας επιβεβαίωσε την απόφαση του ΔΣ και τόνισε ότι «παρόλο που τα περιοριστικά μέτρα είχαν εξαιρετικά δυσμενείς επιπτώσεις για το Νicοsia Mall εντούτοις η Διεύθυνση του εμπορικού κέντρου εργάστηκε σκληρά και κατάφερε με τη στήριξη των μετόχων του και την πολύτιμη συμβολή της Τράπεζας Κύπρου να μπορέσει να προσφέρει τα εν λόγω μέτρα στήριξης προς τους ενοικιαστές».

Ο κ. Γεωργίου, αντιλαμβανόμενος τα δεδομένα που δημιουργούνται τόνισε χαρακτηριστικά ότι: «Οφείλουμε όλοι να σταθούμε δίπλα από τους συνεργάτες μας και να τους βοηθήσουμε».

article 1