Στην Demetra Holdings ο Δρ. Κλεάνθης (Άθως) Χανδριώτη

Διορίστηκε ως Λειτουργός Συμμόρφωσης με τον Κώδικα Εταιρικής Διακυβέρνησης

Η Demetra Holdings PLC ανακοίνωση στο ΧΑΚ ότι διόρισε σήμερα Δευτέρα (19/9) τον Δρ. Κλεάνθη (Άθω) Χανδριώτη ως Λειτουργό Συμμόρφωσης με τον Κώδικα Εταιρικής Διακυβέρνησης.

Να σημειώσουμε πως ήταν μέχρι πρότινος, ο Γενικός Διευθυντής και Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της The Cyprus lnvestment and Securities Corporation Ltd (ClSCO), θυγατρικής εταιρείας (ΕΠΕΥ) της Τράπεζας Κύπρου

Ο διορισμός του Δρ. Χανδριώτη ισχύει από τις 16 Σεπτεμβρίου 2022.

Ο Δρ. Κλεάνθης (Άθως) Χανδριώτης φοίτησε στην Αγγλική Σχολή Λευκωσίας και αφού εκπλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις, ακολούθως μετέβηκε στο Ηνωμένο βασίλειο όπου και φοίτησε στο l.Jniversity of Manchester lnstitute of Science and Technology (l-JMIST), απ' όπου αποφοίτησε Μηχανολόγος Μηχανικός (BEng lJpper Second CIass Honours).

Ακολούθως, παρακολούθησε το δίχρονο πρόγραμμα ΜΒΑ του Manchester Business School (Director's List). Κατέχει διδακτορικό στα Οικονομικά από το Πανεπιστήμιο του Durham του Ηνωμένου Βασιλείου.

Κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα (Diploma in Marketing) από το Chartered lnstitute of Marketing του Ηνωμένου Βασιλείου. Διετέλεσε γενικός διευθυντής της Laiki Financial Services Ltd και μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Επενδυτικής Τράπεζας Ελλάδος (νυν Optima Bank). Έχει επίσης εργαστεί στην HSBC lnvestment Bank plc στο City του Λονδίνου στο Project Finance and Advisory Division με ειδίκευση τα έργα που εκπονούνται με τη συνεργασία του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).

Ήταν μέχρι πρότινος, ο Γενικός Διευθυντής και Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της The Cyprus lnvestment and Securities Corporation Ltd (ClSCO), θυγατρικής εταιρείας (ΕΠΕΥ) της Τράπεζας Κύπρου. Έχει υπάρξει μέλος επί σειρά ετών σε πλειάδα Επενδυτικών και Χρηματοπιστωτικών Επιτροπών καθώς και εκτελεστικό και μη εκτελεστικό μέλος σε Διοικητικά Συμβούλια δημόσιων και ιδιωτικών εταιρειών και οργανισμών στην Κύπρο και στο εξωτερικό.

Ο Δρ. Χανδριώτης έχει επίσης διδάξει επί σειρά ετών σε πτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο σε κολλέγια και πανεπιστήμια στην Κύπρο. Έχει συμβουλεύσει ένα μεγάλο αριθμό εταιρειών και οργανισμών σε διάφορους τομείς της οικονομίας για θέματα χρηματοοικονομικής στρατηγικής και άντλησης κεφαλαίων. Διαθέτει μεγάλη εμπειρία και βαθιά γνώση των αγορών κεφαλαίων καθώς και των τραπεζικών και χρηματοοικονομικών θεμάτων.

 
7863