Στον «πάγο» 600-700 θέσεις εργασιας για το Metropolis Mall

Aπό αναβολή σε αναβολή το άνοιγμα του εμπορικού κέντρου στη Λάρνακα / Παραμένουν ανοικτές 600-700 θέσεις εργασίας

Από αναβολή σε αναβολή οδηγείται το άνοιγμα του εμπορικού κέντρου στη Λάρνακα, Metropolis Mall, το οποίο θα άνοιγε την ερχόμενη Πέμπτη 29 Ιουλίου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση από την εταιρεία.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, "η διεύθυνση του Metropolis Mall στη Λάρνακα αποφάσισε να αναβάλει την έναρξη της λειτουργίας του Mall, η οποία είχε προγραμματιστεί για το τέλος Ιουλίου 2021".

600-700 θέσεις εργασίας στον «πάγο»

Μαζί με την αναβολή του ανοίγματος του εμπορικού κέντρου στη Λάρνακα, αναβολή φαίνεται να παίρνει και η πλήρωση των κενών θέσεων που θα δημιουργούνταν με το άνοιγμα του για την στελέχωση των καταστημάτων του.

Το Metropolis Mall, έχει μάλιστα αναρτήσει στην ιστοσελίδα του οτι για τα πιο κάτω καταστήματα αναζητεί προσωπικό είτε πρόκειται για το κύριο εργατικό προσωπίκό είτε το βοηθητικό και καλεί τους ενδιαφερόμενους να αποστείλουν το βιογραφικό τους στην εταιρεία με την οποία επιθυμούν να συνεργαστούν ώστε να προγραμματίσουν κάποια συνέντευξη.

Οι θέσεις αφορούν πωλητές καταστημάτων, μάγειρες για τα εστιατόρια του, ταμίες, σερβιτόρους, υπεύθυνους καταστημάτων, υπεύθυνους πωλήσεων, καθαριστές, make up artist, κομμωτες κ.α

Οι επιχειρήσεις που αναζητούν προσωπικό:

Kiabi, La Maison, Intersport, Mango, Stradivarius, Shoebox, POW the Shop, The Mall Kiosk, Aldente, TGI Fridays, Alati Piperaki, Mc' Donalds, Zorbas, Players Arians Family Entertainment, Public, Call it Spring, Fix 2 Go, Inglot, Starbucks, Costa Coffee, Istorm, Grand Optical, Kiss Boutique, EPIC, Dust & Cream, Tezenis, Crocodile Tskairis Mallas, Kiko Milano, Swarovski, Intimissimi, Calzedonia, MAC, You and Me Jewlerry, Tommy Hilfiger, Calvin Klein, Aldo,Ioannou Shoes, Prive Sports, Scechers, Hairspray, Hellenic Tziallis.

Επίσης τα ΚΙΚΟ ΜΙLANO, KIABI  ΧΙΜΙ VOQUE, Pow the shop δεν υπάρχουν πουθενά σε άλλα  εμπορικά κέντρα.

ψ

Αξίζει να αναφερθεί ότι το Metropolis Mall ανήκει στον νοτιοαφρικάνικο Όμιλο Acsion . Ιδρυτής του ομίλου είναι ο ελληνικής καταγωγής Κυριάκος Αναστασιάδης. Ο όμιλος εξειδικεύεται στον τομέα της διαχείρισης εμπορικών κέντρων αφού στη Νότιο Αφρική διαθέτει άλλα εννέα. Επενδύει για πρώτη φορά στην Κύπρο και το κόστος κατασκευής του Metropolis Mall θα ανέλθει περίπου στα 80-90 εκατομμύρια ευρώ.

Tι θα βρίσκει κάποιος στο Metropolis Mall

Θα διαθέτει 135 καταστήματα καθώς επίσης και σινεμά, 6 εστιατόρια, 8 fast food και 3 καφετέριες. Το food corner θα έχει και βεράντες και εξωτερικά θα υπάρχουν χώροι πρασίνου. Θα διαθέτει επίσης παχνιδότοπο, πάρκο για παιδιά και ποδηλατόδρομο.

Το χρονικό των αναβολών

Δεν είναι η πρώτη φορά που αλλάζει η ημερομηνία ανοίγματος του Metropolis Mall, καθώς αρχικός στόχος ήταν να προλάβει το Black Friday και τα Χριστούγεννα του 2020. Η πανδημία όμως αλλά και οι περιορισμοί ανέτρεψαν το πλάνο και τέθηκαν νέα χρονοδιάγραμματα αρχικά τον Φεβρουάριο και αργότερα τον Μάιο του 2021 ενώ η νέα ημερομηνία ήταν η 29η Ιουλίου που πάλι όμως τα σχέδια πήραν αναβολή. 

Η πανδημία, τα μέτρα περιορισμού, η αβεβαιότητα που υπάρχει αλλά και τεχνικά θέματα όπως η καθυστέρηση στις παραλαβές των προϊόντων των καταστημάτων, προβλημάτισε την εταιρεία σχετικά με το πότε να ξεκινήσει να λειτουργεί.

Αυτό που επιθυμούν, είναι να δοθεί ο κατάλληλος χρόνος ώστε να προχωρήσουν οι εμβολιασμοί, να βελτιωθεί η κατασταση, ώστε να ξεκινήσει με την καλύτερη δυνατή δυναμική την λειτουργία του το εμπορικό κέντρο. 

Δείτε σχετικό χάρτη με την τοποθεσία του Mall που βρίσκεται κοντά στο ΓΣΖ, πίσω από το ΚΕΝ Λάρνακας. 

ΧΑΡ

 
5154