Συμβουλές από CENTURY 21 για πώληση ή ενοικίαση ακινήτων

Πώς να προετοιμαστείτε για να πετύχετε ένα πολύ καλό deal για την πώληση ή ενοικίαση του σπιτιού ή του διαμερίσματός σας - Τι μπορεί να σας προσφέρει ένας Σύμβουλος Ακινήτων της CENTURY 21
 

Η πώληση ή ενοικίαση ενός ακινήτου δεν είναι καθόλου απλή υπόθεση. Για να έχετε το ιδανικό αποτέλεσμα, να πετύχετε δηλαδή μια καλή συμφωνία, χρειάζεται προγραμματισμός και οργάνωση για να προσφέρετε στους υποψήφιους αγοραστές ένα ελκυστικό πακέτο.
Απαιτούνται, λοιπόν, σωστές κινήσεις και μερικά βασικά βήματα που πρέπει να γίνουν για να βγείτε στην αγορά με τα καλύτερα δυνατά δεδομένα.

Για παράδειγμα, η συμβολή ενός έμπειρου Συμβούλου Ακινήτων, όπως θα δούμε και πιο κάτω, είναι καταλυτική εφόσον με τις γνώσεις του θα μπορούσε να σας βοηθήσει να προσέξετε τις λεπτομέρειες/τα ψιλά γράμματα, που συνηθίζουν να κάνουν τη διαφορά. Η τιμή, η σωστή στιγμή, οι ευέλικτοι χειρισμοί που πρέπει να γίνουν κατά τις διαπραγματεύσεις, είναι στοιχεία που γνωρίζει άπταιστα ένας Σύμβουλος Ακινήτων. Τι πρέπει να κάνετε, δηλαδή, για να έχετε το πάνω χέρι.

Η CENTURY 21, είναι στο πλευρό σας! Ετοιμάσαμε για εσάς έναν οδηγό, με τις σημαντικότερες συμβουλές για να ακολουθήσετε πριν προχωρήσετε στην αγορά, πώληση ή και ενοικίαση ακινήτου σας.

Ας δούμε τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε:

Στο σπίτι μόνο τα απαραίτητα…


Όλοι έχουμε στο σπίτι μας ένα σωρό αχρείαστα πράγματα. Παλιά και ίσως και χαλασμένα παιδικά παιχνίδια, μπιμπελό, gadgets ή άλλα αντικείμενα που ούτε καν θυμόμαστε ότι έχουμε, ένα σωρό χαρτιά ή παλιά περιοδικά και διαφημιστικά φυλλάδια. Είναι εύκολο, να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να πετάξετε ότι δεν χρειάζεστε και να κρατήσετε στο σπίτι μόνο τα απαραίτητα.

Είναι σημαντικό η κατοικία να είναι τακτοποιημένη και καθαρή. Οι εικόνες που θα παρουσιάσετε πρέπει να προσεγγίσουν νέους αγοραστές, να τους κάνουν εντύπωση και να τους κεντρίσουν το ενδιαφέρον. Αν δουν εικόνες ακαταστασίας και πεταμένα πράγματα εδώ και εκεί, μάλλον το αντίθετο αποτέλεσμα θα πετύχετε.

Επιδιορθώστε τις ζημιές, φρεσκάρετε το ακίνητο - Προσέξτε το μπάτζετ σας

Αν το ακίνητο σας δεν είναι καινούργιο, είναι σημαντικό να παρουσιάσετε μια καλή εικόνα. Δεν μπορείτε, για παράδειγμα, να προσπαθείτε να πουλήσετε ένα ακίνητο με σπασμένα πλακάκια ή δάπεδο, με χαλασμένους σωλήνες, με πρόβλημα στα ηλεκτρολογικά ή με προβληματική στέγη. Άρα πρέπει αρχικά να φροντίσετε να το συντηρήσετε και να επιδιορθώσετε προβλήματα ή άλλα θέματα που υπάρχουν. Επιπλέον, ένα φρεσκομπογιατισμένο σπίτι πάντα βγάζει μια πολύ θετική εικόνα.

Σίγουρα οι ανάγκες και οι επιδιορθώσεις αυτές κοστίζουν. Όσο σημαντικό είναι να λύσετε τα προβλήματα, τόσο σημαντικό είναι να μην ξοδέψετε υπερβολικά και περισσότερα χρήματα απ’ όσα μπορείτε. Ένας Σύμβουλος Ακινήτων, μπορεί να σας βοηθήσει να αξιολογήσετε τις μεγαλύτερες ανάγκες του ακινήτου σας και να προχωρήσετε ανάλογα, με βάση και τον προϋπολογισμό που διαθέτετε.

Καθαρίστε καλά τις ξεχασμένες περιοχές

Μπορεί κάποιος να το θεωρεί αυτονόητο, αλλά είναι σημαντικό να τονιστεί το θέμα της καθαριότητας του σπιτιού. Δώστε σημασία ακόμα και στις πιο απόμακρες γωνιές του σπιτιού ή και σημεία που έχουν καιρό να καθαριστούν.

Η πρώτη εντύπωση είναι πάντα η πιο σημαντική. Φανταστείτε πόσο σημαντικό είναι με το που θα μπει στο σπίτι ο υποψήφιος αγοραστής να δει το σπίτι να λάμπει αλλά και να… μυρίζει καθαριότητα!

Μαζέψτε όλα τα απαραίτητα έγγραφα για το ακίνητο

Εάν κατοικούσατε στο σπίτι για αρκετό καιρό, το πιθανότερο είναι να έχετε τις αποδείξεις και τα απαραίτητα έντυπα για τις εγγυήσεις για τις συσκευές, επισκευές και τις διάφορες αναβαθμίσεις και διορθώσεις που κάνατε στο σπίτι. Φροντίστε να τα μαζέψετε όλα αυτά για να τα έχετε έτοιμα κατά τις συζητήσεις που θα γίνουν με πιθανούς αγοραστές.

Γενικότερα, είναι σημαντικό να έχετε μαζεμένα όλα τα απαραίτητα έγγραφα που πιθανόν να χρειαστείτε για την πώληση ή ενοικίαση του ακινήτου όπως, για παράδειγμα, τον τίτλο ιδιοκτησίας, άλλα έγγραφα από κτηματολόγιο ή πολεοδομία, διάφορα έγγραφα για την ασφάλιση του σπιτιού, εγγυήσεις διαφόρων συσκευών κ.α.

v

Συνεργαστείτε με ένα Σύμβουλο Ακινήτων της CENTURY 21

Τελευταίο σημείο αφήσαμε το πιο σημαντικό. Και θα εξηγήσουμε γιατί είναι το πιο σημαντικό.
Όταν χτίζετε ένα σπίτι, ο αρχιτέκτονας θα σας το σχεδιάσει. Όταν θελήσετε να επιδιορθώσετε κάτι στο αυτοκίνητο σας, ο μηχανικός θα σας λύσει τα χέρια. Όταν θέλετε τα παιδιά σας να μάθουν μια ξένη γλώσσα τα πηγαίνετε σε έναν καλό εκπαιδευτικό. Έτσι ακριβώς είναι και σε αυτό το θέμα. Συνεργάζεστε με έναν επαγγελματία στο χώρο των ακινήτων και εκμεταλλεύεστε τις γνώσεις και κυρίως την εμπειρία του.

Ο Σύμβουλος ακινήτων θα σας βοηθήσει να αποφύγετε τις διάφορες παγίδες που μπορεί να προκύψουν, όπως, για παράδειγμα, στο θέμα της τιμής. Ανά πάσα στιγμή ο Σύμβουλος Ακινήτων θα είναι εκεί για να σας καθοδηγήσει. Να αυξήσετε ή να μειώσετε την τιμή, εξηγώντας σας και τους λόγους που πρέπει αυτό να γίνει.

Ένας επαγγελματίας Σύμβουλος Ακινήτων έχει περάσει από την απαραίτητη εκπαίδευση αλλά και τις απαιτούμενες εξετάσεις. Γνωρίζει τα πάντα από κανονισμούς, νομοθεσίες, απαραίτητα έγγραφα, χρονοδιαγράμματα, αιτήσεις σε κρατικές υπηρεσίες και, φυσικά, τις απαιτήσεις της αγοράς.

Έτσι, έχετε τη μέγιστη δυνατή βοήθεια, έχοντας δίπλα σας έναν επαγγελματία. Και όλα θα γίνουν πιο απλά και, φυσικά, πολύ πιο γρήγορα. Χωρίς να ταλαιπωρηθείτε και να χάσετε πολύτιμο χρόνο ή/και χρήματα.

Η CENTURY 21, η κορυφαία εταιρεία Real Estate στην Κύπρο, διαθέτει τους πλέον καταρτισμένους και πολύπειρους Συμβούλους Ακινήτων. Με την τεχνογνωσία, τους άρτιους χειρισμούς τους, τον επαγγελματισμό και κυρίως την εμπειρία τους, είναι δίπλα σας από την πρώτη στιγμή που θα αποφασίσετε να πουλήσετε ή να ενοικιάσετε ένα ακίνητο, μέχρι τη στιγμή που θα επιτευχθεί η συμφωνία.

Κλείστε τώρα το ραντεβού σας για να συμβουλευτείτε έναν έμπειρο επαγγελματία, έτσι ώστε να πετύχετε ένα εξαιρετικό deal για το ακίνητό σας.

Στοιχεία επικοινωνίας:

W: www.c21cy.com
T: +357 25 58 00 30
Ε: [email protected]

Λίγα λόγια για τη CENTURY 21

Κρατώντας στον πυρήνα της τον πελάτη, η CENTURY 21 διακρίνεται για τη διαφάνεια της και θεωρείται ως ένα από τα καλύτερα γραφεία αγοραπωλησίας ακινήτων παγκοσμίως. Έχοντας περισσότερους από 155.000 συμβούλους ακινήτων σε περισσότερα από 14.250 γραφεία που βρίσκονται σε πάνω από 86 χώρες, δεν υπάρχει άλλο γραφείο αγοραπωλησίας ακινήτων αυτής της κλίμακας!

Με περισσότερα από 50 χρόνια θέσπισης του χρυσού προτύπου στην ακίνητη περιουσία παγκοσμίως, η CENTURY 21 χειρίζεται τα πάντα όταν πρόκειται για το ακίνητό σας.

Tags