Σύνταξη: Πώς εξασφαλίζεις επαρκές εισόδημα κατά τη συνταξιοδότηση

Αρχίστε έγκαιρα τον οικονομικό σας προγραμματισμό με λύσεις από την Ancoria Insurance

Η διατήρηση ενός καλού βιοτικού επιπέδου κατά την περίοδο της συνταξιοδότησης θεωρείται από πολλούς μια μακρινή ανησυχία. Δυστυχώς, ακόμα και το γεγονός πως σήμερα βλέπουμε αρκετούς συνταξιούχους, οι οποίοι δεν προνόησαν εγκαίρως να εξασφαλίσουν ένα επαρκές εισόδημα, να αντιμετωπίζουν σοβαρές οικονομικές δυσκολίες, δεν είναι αρκετό για να αφυπνίσει τουλάχιστον τους νεότερους και να λάβουν τα μέτρα τους. 

Αρκετά είναι τα παραδείγματα ανθρώπων κοντά στη συντάξιμη ηλικία οι οποίοι αναγκάζονται να παρατείνουν τα χρόνια εργασίας τους για να εξασφαλίζουν ένα επιπλέον εισόδημα. Για ανθρώπους που δεν προνόησαν, λοιπόν, έγκαιρα, η πολυπόθητη αφυπηρέτηση αργεί πολύ ή ίσως δεν έρχεται ποτέ.

Δραματική και απότομη μείωση εισοδήματος μετά την αφυπηρέτηση

Στην Κύπρο το ποσό της κρατικής σύνταξης που λαμβάνουν οι συνταξιούχοι από το Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων ανέρχεται περίπου στο 50% του τελευταίου μισθού τους, για τους χαμηλά αμειβόμενους. Το ποσοστό αυτό μειώνεται σημαντικά μέχρι και κάτω του 20% για εργαζομένους με υψηλότερες απολαβές. 

Διεθνείς αναλογιστικές μελέτες συμπεραίνουν ότι για να διατηρηθεί το βιοτικό επίπεδο κατά τη συνταξιοδότηση, απαιτείται αναπλήρωση ίση με τουλάχιστον το 70% − 80% του τελικού μισθού. Σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα, υπάρχουν 3 πυλώνες συνταξιοδότησης που πρέπει να λειτουργούν συνδυαστικά ώστε να εξασφαλίζεται ένα επαρκές συνταξιοδοτικό εισόδημα.

- 1ος Πυλώνας – Κρατική σύνταξη
- 2ος Πυλώνας – Επαγγελματικά συνταξιοδοτικά σχέδια
- 3ος Πυλώνας – Ιδιωτικά αποταμιευτικά σχέδια

Περίπου το 40% των εργαζομένων στην Κύπρο εξαρτάται αποκλειστικά από την κρατική σύνταξη, αφού δεν έχει κάποιο επαγγελματικό συνταξιοδοτικό σχέδιο ούτε κάποιο ιδιωτικό αποταμιευτικό σχέδιο που θα μπορούσε να ενισχύσει το συνταξιοδοτικό τους εισόδημα.

Δεν αρκεί η κρατική σύνταξη, αναζητήστε λύσεις τώρα

Είναι ξεκάθαρο ότι η κρατική σύνταξη δεν μπορεί να εγγυηθεί από μόνη της ένα επαρκές εισόδημα για να καλύψει τις ανάγκες και τις απαιτήσεις των πολιτών για μια αξιοπρεπή διαβίωση κατά τη διάρκεια της πιο ξέγνοιαστης, για πολλούς, περιόδου της ζωής τους. 

Τα πιο πάνω στοιχεία θα πρέπει να παρακινήσουν κάθε εργαζόμενο στο να αναζητήσει επιπλέον εισοδήματα για τη συνταξιοδότησή του έγκαιρα. Το «έχουμε καιρό ακόμα» δεν ισχύει σε αυτή την περίπτωση. Οι εργαζόμενοι οφείλουν να αντιληφθούν σήμερα την ανάγκη σχεδιασμού μιας συνταξιοδοτικής στρατηγικής που να μπορεί να τους εξασφαλίσει επιπλέον εισόδημα που θα πηγάζει από τον 2ο και τον 3ο πυλώνα. 

Πώς μπορεί να βοηθήσει η Ancoria Insurance 

Όπως προαναφέραμε, λοιπόν, οι 2 πυλώνες που μπορούν να ενισχύσουν το συνταξιοδοτικό εισόδημα είναι τα επαγγελματικά συνταξιοδοτικά σχέδια, τα οποία μπορούν να προσφέρουν οι εργοδότες στο προσωπικό τους, ή/και τα ιδιωτικά αποταμιευτικά σχέδια. Η Ancoria Insurance έχει τις λύσεις και για τα δυο.

Ancoria Pension Plan Νο1 Επαγγελματικό Συνταξιοδοτικό Σχέδιο στην Κύπρο (2ος Πυλώνας)

Το μεγαλύτερο και πλέον αξιόπιστο επαγγελματικό συνταξιοδοτικό σχέδιο στην Κύπρο είναι το Ancoria Pension Plan. Εδώ και χρόνια ξεχωρίζει και κατέχει το μεγαλύτερο μερίδιο στην κυπριακή αγορά, αφού ήδη το επέλεξαν 230 και πλέον εταιρείες με πάνω από 4,500 εργαζομένους-μέλη. 

Εκτός από την εξασφάλιση επιπρόσθετου συνταξιοδοτικού εισοδήματος, μέσω του σχεδίου οι εργαζόμενοι μπορούν να επωφεληθούν και φορολογικά, καθώς οι συνεισφορές τους αφαιρούνται από το φορολογητέο τους εισόδημα. 

Το σχέδιο ξεχωρίζει αφού διακρίνεται για τις εξαιρετικές αποδόσεις των συνταξιοδοτικών του ταμείων, τις ανταγωνιστικές χρεώσεις σ’ ένα πλαίσιο πλήρους διαφάνειας, τη μεγάλη εμπειρογνωμοσύνη της εταιρείας στη διαχείριση κεφαλαίων, καθώς και τη μοναδική για τα κυπριακά δεδομένα διαδικτυακή πλατφόρμα, Ancoria OnLine, η οποία δίνει στους εργοδότες και τα μέλη τη δυνατότητα για ολοκληρωμένη ηλεκτρονική διαχείριση των συνταξιοδοτικών τους ωφελημάτων. 

Διαβάστε περισσότερα για το Ancoria Pension Plan ΕΔΩ.

Ancoria Life Policy Η πιο ευέλικτη συνταξιοδοτική λύση για ιδιώτες (3ος Πυλώνας)

H Ancoria Insurance προσφέρει το Ancoria Life Policy, ένα αποταμιευτικό-επενδυτικό σχέδιο προσαρμοσμένο στις ξεχωριστές ανάγκες του καθενός. 

Πρόκειται για ένα ευέλικτο ασφαλιστήριο συμβόλαιο ζωής, το οποίο η Ancoria Insurance παρέχει εδώ και πολλά χρόνια στην απαιτητική σουηδική αγορά. 

Τα ποσά που καταβάλλονται στο σχέδιο τοποθετούνται σε επενδυτικά ταμεία που διαχειρίζεται η Ancoria Insurance, τα οποία επιλέγει ο κάτοχος του συμβολαίου, χωρίς υποχρεωτικές περιόδους δέσμευσης των χρημάτων. Από την έναρξη κιόλας του σχεδίου, μπορεί ο κάτοχος να εξαργυρώσει μέρος ή ολόκληρο το ποσό της επένδυσής του.

Μέσα από ένα ευρύ φάσμα επενδυτικών επιλογών και δυνατότητα ηλεκτρονικής διαχείρισης, ο καθένας μπορεί είτε να δημιουργήσει το δικό του χαρτοφυλάκιο επενδυτικών ταμείων είτε να επιλέξει την έτοιμη λύση μοντέλων χαρτοφυλακίων που προσφέρει η Ancoria Insurace. 

Διαβάστε περισσότερα για το Ancoria Life Policy ΕΔΩ.

 
6353