Τα ενοχλητικά λάθη που μπορεί να κανείς στο βιογραφικό σου

Καλύτερα να προσέξετε αυτά τα εκνευριστικά λάθη

Το βιογραφικό μπορεί να αυξήσει ή να μειώσει τις πιθανότητες που έχει κανείς για να βρει μια δουλειά, οπότε καλύτερα να προσέξετε αυτά τα εκνευριστικά λάθη.

Όταν η Tina Nicolai ξεκίνησε να εργάζεται ως υπεύθυνη προσλήψεων στο Walt Disney World στα τέλη της δεκαετίας του 1990, πρόσεξε ότι πολλοί άνθρωποι που ζητούσαν εργασία κατέθεταν προβληματικά βιογραφικά. «Συνειδητοποίησα ότι πολλοί είναι αυτοί που δεν ξέρουν να πουλούν τους εαυτούς τους ή τα κατορθώματά τους», δήλωσε η Nicolai στο Business Insider.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<<

Καθώς οι υπεύθυνοι προσλήψεων συχνά βασίζουν την πρώτη τους εντύπωση σχετικά με έναν υποψήφιο στο βιογραφικό του, είναι απαραίτητο το να το ελέγχετε εξονυχιστικά πριν το καταθέσετε στο πλαίσιο μιας αίτησης για δουλειά.

Επομένως, καθώς ξανατσεκάρετε το βιογραφικό σας, σιγουρευτείτε ότι δεν περιλαμβάνει κάποιο από τα ακόλουθα λάθη, τα οποία οι εργοδότες μπορεί να βρουν ενοχλητικά, σύμφωνα με την Tina Nicolai.

7. Πολύ επίσημο στυλ

Τα υπερβολικά επίσημα βιογραφικά είναι συνήθως βαρετά, καθώς δεν ελκύουν τον αναγνώστη και δεν του επιτρέπουν να κατανοήσει σε βάθος την προσωπικότητα του εργαζομένου.

6. Πολλές κοινότυπες λέξεις

Η συνηθισμένη φρασεολογία που χρησιμοποιείται στα βιογραφικά, όπως για παράδειγμα το «ομαδικός παίχτης» ή το «εξαιρετικός ομιλητής» ανταποκρίνονται στις βασικές απαιτήσεις της σημερινής αγοράς. Κάποιος που θέλει πραγματικά να ξεχωρίσει ή που διαθέτει όντως αυτές τις δεξιότητες θα προσπαθήσει να το εκφράσει με έναν δημιουργικό και σύντομο τρόπο στο βιογραφικό του.

5. Ξεκινήστε μια κουκκίδα με τη φράση «Υπεύθυνος για..»

Αυτό είναι ακόμα μια λεπτομέρεια που υπάρχει σε πολλά προχειροφτιαγμένα βιογραφικά. Οι εργαζόμενοι πρέπει να καταλάβουν ότι το να ξεκινούν μια πρόταση με τη φράση «υπεύθυνος για» λέει ποιες ήταν οι αρμοδιότητές του αλλά δεν λέει το πόσο καλά τις εκτελούσε.

4. Η περίφημη φράση «συστάσεις»

Μην σπαταλάτε χώρο στο βιογραφικό σας με τη φράση «Συστάσεις είναι διαθέσιμες μετά από αίτημα». Οι εργοδότες ξέρουν να ζητήσουν συστάσεις. Κρατήστε αυτόν τον χώρο για να πουλήσετε τον εαυτό σας, με μια φράση που σας αντιπροσωπεύει ή συμπληρώστε το URL του LinkedIn σας.

3. Αναφέρετε τα προφανή

Για παράδειγμα, δε χρειάζεται να γράψετε «κινητό», «σταθερό» ή «email» μπροστά από τα τηλέφωνά σας ή τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας.

2. Συνόψεις που είναι υπερβολικά μεγάλες

Οι περιλήψεις είναι ενοχλητικές όταν είναι γραμμένες με ένα επίσημο στυλ και περιλαμβάνουν υπερβολικά πολλά επίθετα. Μετά από λίγο, οι συνόψεις μπορεί να μοιάζουν με ένα μεγάλο κεφάλαιο βιβλίου. Είναι προτιμότερο να καταγράφει κανείς μερικά από τα κατορθώματα που έκανε, με λίστα με κουκκίδες.

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

1. Τσαπατσουλιά

Αυτό αποτελεί το σημαντικότερο λάθος των εργαζομένων. Δεν υπάρχει στο βιογραφικό τους η απαραίτητη προσοχή στη λεπτομέρεια, κάτι που οφείλεται συνήθως στην τεμπελιά. Για παράδειγμα, σε ένα προχειροφτιαγμένο βιογραφικό κανείς μπορεί να παρατηρήσει ορθογραφικά λάθη, πληροφορίες που δεν ισχύουν πια ή είναι άσχετες και αντιεπαγγελματικές γραμματοσειρές.

fortunegreece

Ψάχνετε για δουλειά;

Αν πάντως ψάχνετε για δουλειά, το ergoditisi.com, η κορυφαία ιστοσελίδα αναζήτησης εργασίας στην Κύπρο, δημοσιεύει καθημερινά δεκάδες νέες θέσεις εργασίας σε διάφορους τομείς, σε όλες τις πόλεις. Δείτε αναλυτικά ΕΔΩ