Η πλατφόρμα τέθηκε σε λειτουργία από το Κέντρο Αριστείας «Ερατοσθένης» και το Έργο Excelsior» H2020 Teaming

Σημαντικά στοιχεία που μπορεί να βοηθήσουν στην εκτίμηση της κατάστασης γύρω από τον κορωνοϊό στην Κύπρο και στο παγκόσμιο, δίνει η διαδικτυακή πλατφόρμα WebGIS, που έθεσε σε λειτουργία το Κέντρο Αριστείας «Ερατοσθένης» και το έργο «Excelsior» H2020 Teaming, του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικών Γεωπληροφορικής (ΠΟΜΗΓΕ) της Σχολής Μηχανικής του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου.
 
Η υπηρεσία είναι προσβάσιμη σε όλους, στο σύνδεσμο https://covid19.excelsior2020.eu, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Επίκουρος Καθηγητής Χριστόδουλος Δανέζης, επικεφαλής του τομέα Γεωπληροφορικής του Κέντρου Αριστείας «Ερατοσθένης», υπεύθυνος του γραφείου διασύνδεσης με τις κρατικές υπηρεσίες και τη βιομηχανία του έργου «Excelsior» H2020 Teaming και του εργαστηρίου Γεωδαισίας στο Τμήμα ΠΟΜΗΓΕ του ΤΕΠΑΚ.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

«Το μεγάλο της όπλο είναι ότι πρόκειται για μια πλατφόρμα η οποία διαρκώς αναβαθμίζεται και ανανεώνεται και μπορεί επίσης να ενσωματώσει πολύ μεγάλο εύρος και πηγές πληροφόρησης που αφορούν την πανδημία, έτσι ώστε να ενημερώνονται όλοι οι αρμόδιοι αλλά κυρίως οι πολίτες μας», ανέφερε.
 
Μέσω της πλατφόρμας, ο πολίτης μπορεί να δει τι γίνεται στον κόσμο με την εξάπλωση του κορωνοϊού, ποια η πορεία του φαινομένου, αν υπάρχει αύξηση κρουσμάτων κλπ, εξήγησε.
 
Σύμφωνα με τον καθηγητή Δανέζη, η πλατφόρμα έχει βασιστεί σε μεγάλο κομμάτι στην τεχνογνωσία που το ΤΕΠΑΚ έχει αποκτήσει όλα αυτά τα χρόνια στο κομμάτι της γεωπληροφορικής, «ως το μοναδικό δημόσιο Πανεπιστήμιο που καλύπτει την ειδικότητα του μηχανικού γεωπληροφορικής στην Κύπρο».
 
Την ίδια ώρα σημείωσε ότι υπάρχουν ήδη διαδικασίες για συνεργασία με την πολιτεία και όλους τους κρατικούς φορείς «έτσι ώστε κι εμείς να συνεισφέρουμε σε αυτή την κρίσιμη στιγμή που διανύει η χώρα μας, κυρίως σε διαδικασίες που αφορούν την απεικόνιση της διασποράς των κρουσμάτων, την ιχνηλάτηση καθώς και την εκτίμηση της επικινδυνότητας, βάσει δεδομένων που δύναται να μας παραχωρηθούν από την πολιτεία στο πλαίσιο διεπιστημονικής συνεργασίας».

>>> Διαβάστε εδώ όλα τα νέα των κυπριακών επιχειρήσεων <<<
 
«Δεν είμαστε επιδημιολόγοι εμείς, εμείς θέλουμε όμως να συνεργαστούμε με όλες τις ειδικότητες που εμπλέκονται, ώστε να μπορέσουμε να βοηθήσουμε την πολιτεία να κάνει καλύτερα τη δουλειά της», συμπλήρωσε.
 
Σημειώνεται ότι τα δεδομένα της πλατφόρμας προέρχονται από επίσημους φορείς και σχετικές ανακοινώσεις που δίνονται στα MME.

ΚΥΠΕ - Σταύρος Κονιώτης
 

 
1505
Thumbnail

Μέτρα στήριξης της πραγματικής οικονομίας, διευκολύνοντας έμπρακτα τους ιδιώτες και επιχειρηματίες πελάτες της, να ανταπεξέλθουν στις πρωτόγνωρες και δυσμενείς συνθήκες που διαμορφώνει η εξάπλωση του κορωνοϊού Covid -19, θέτει σε εφαρμογή η Alpha Bank Cyprus Ltd, σύμφωνα με ανακοίνωσή της.
 
Συγκεκριμένα, σε συνέχεια έκδοσης του Διατάγματος Αναστολής Δόσεων Δανείων από το Υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με το οποίο αναστέλλεται η υποχρέωση καταβολής δόσεων για πιστωτικές διευκολύνσεις, η Alpha Bank Cyprus Ltd προχωρά στην ενημέρωση των Πελατών της, Ιδιωτών και Επιχειρήσεων για την προώθηση των σχετικών αιτημάτων στην Τράπεζα.
 
Στο πλαίσιο αυτό, προστίθεται, έχει διαμορφωθεί ο κατάλληλος μηχανισμός για την αξιολόγηση των αιτήσεων, ώστε με αμεσότητα και υπευθυνότητα να παρέχονται οι απαραίτητες ενημερώσεις και απαντήσεις στους Πελάτες. Επίσης, η Τράπεζα είναι σε διαρκή ετοιμότητα και επικοινωνία με τους Επιχειρηματίες Πελάτες της που δραστηριοποιούνται σε κλάδους της οικονομίας που έχουν πληγεί από την πανδημία, με στόχο τον έγκαιρο εντοπισμό τυχόν έκτακτων αναγκών και την παροχή αξιόπιστων και εξατομικευμένων λύσεων, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.

ad1mobile

>>> Όλα τα εταιρικά νέα εδώ <<<
 
Ταυτόχρονα, η Alpha Bank Cyprus Ltd εναρμονίζεται πλήρως με τα μέτρα που εξαγγέλλονται και τον σχεδιασμό που έχει θέσει σε εφαρμογή για την προστασία της υγείας των Πελατών και των Εργαζομένων της και επικοινωνεί με τους Πελάτες της, χωρίς να απαιτείται η φυσική τους παρουσία σε Κατάστημά της.  
 
Επίσης, αναγνωρίζοντας τους περιορισμούς που έχουν τεθεί σε ισχύ, η Τράπεζα προτρέπει για τη χρήση των εναλλακτικών δικτύων που διαθέτει και ενθαρρύνει την εγγραφή στην ηλεκτρονική υπηρεσία Alpha Express Banking, με δωρεάν έκδοση χρεωστικής κάρτας. Τέλος, με στόχο να συμβάλει ενεργά στην ομαλή πληρωμή των επιδομάτων που παραχωρούνται από το Κράτος, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της πανδημίας, η Alpha Bank Cyrpus Ltd καλεί τους δικαιούχους Πελάτες της να χρησιμοποιήσουν τους λογαριασμούς τους στην Τράπεζα, για τον συγκεκριμένο σκοπό.
 
Με συνέπεια και υπευθυνότητα, τα Στελέχη και οι Εργαζόμενοι της Alpha Bank Cyprus Ltd βρίσκονται πάντοτε στο πλευρό των Πελατών της, συμβάλλοντας με κάθε τρόπο στην αντιμετώπιση της κρίσης και την επάνοδο στη σταθερότητα και την οικονομική ανάπτυξη, καταλήγει η ανακοίνωση της τράπεζας.

(ΚΥΠΕ)

article 1