Τρ.Κύπρου:Κουμπαράδες παντού για στήριξη Αντικαρκινικού Συνδέσμου

Αντί της πορείας Χριστοδούλας, η Τράπεζα Κύπρου στήνει κουμπαράδες παντού - Γιατί κανείς δεν είναι μόνος στη μάχη κατά του καρκίνου

Μπορεί η φετινή πορεία Χριστοδούλας που ήταν προγραμματισμένη για τον Μάιο να ακυρώθηκε λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό, αλλά σε καμία περίπτωση αυτό δεν εφησυχάζει την Τράπεζα Κύπρο που βρήκε τρόπο να στηρίξει και φέτος τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο και τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, όπως κάνει άλλωστε τα τελευταία 22 χρόνια. Ειδικά σε αυτή την δύσκολη οικονομική κατάσταση για όλους, η Τράπεζα Κύπρου δεν μπορούσε να μην στηρίξει τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο με την βοήθεια και όλων εμάς.

Έτσι λοιπόν, ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος  μαζί με την Τράπεζα Κύπρου, που όλα αυτά τα χρόνια αποτελεί τον διαχρονικό σύμμαχο του Συνδέσμου στη μάχη ενάντια στον καρκίνο, πραγματοποιούν φέτος έναν διαφορετικό έρανο, προσαρμοσμένο στα νέα δεδομένα. 

Οι φετινές δράσεις της Τράπεζας Κύπρου για στήριξη του Αντικαρκινικού Συνδέσμου

Συγκεκριμένα, από τις 24 Αυγούστου μέχρι και τις 13 Σεπτεμβρίου, το #SupportCY και το Σχέδιο «Ανταμοιβή» υποστηρίζουν τη φετινή εκστρατεία, στο πλαίσιο της οποίας θα στηθούν δεκάδες κουμπαράδες σε όλη την Κύπρο, όπως σε χώρους εστίασης, υπεραγορές, καφετέριες, καταστήματα, και εμπορικά κέντρα. Παράλληλα, κατά το διάστημα αυτό οι εθελοντές του Σύνδεσμου θα βρίσκονται σε μερικά από αυτά τα σημεία για τον καθιερωμένο έρανο. 

Διαχρονικά δίπλα στον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο η Τράπεζα Κύπρου

Μέχρι σήμερα, η Τράπεζα Κύπρου έχει συμβάλλει με διάφορους τρόπους στη συλλογή χρημάτων για τον Σύνδεσμο και το Νοσηλευτικό Κέντρο «Αροδαφνούσα». Περισσότεροι από 850 εθελοντές, μέλη του προσωπικού της Τράπεζας, βοηθούν, διοργανώνοντας και συμμετέχοντας σε εράνους, παζαράκια, προγεύματα, ψυχαγωγικές βραδιές και άλλες εκδηλώσεις. Παράλληλα, η ομάδα δρομέων της Τράπεζας συμμετέχει σε μαραθώνιους εντός και εκτός Κύπρου. Ενδεικτικά, να σημειώσουμε πως το 2018 συγκεντρώθηκε το ποσό των €485.000 και το 2019 έφτασε τις €530.000. Πρόκειται για μια αύξηση της τάξεως του 11.19%.  

Πάντα δίπλα στους ανθρώπους που μας έχουν ανάγκη

Τα πιο πάνω ποσά, μόνο ένα πράγμα αποδεικνύουν. Ότι όλοι μαζί μπορούμε, γιατί αυτή η μάχη είναι κοινή. Φέτος ειδικά, ένεκα της πανδημίας, περισσότερο από ποτέ, πρέπει να μείνουμε ενωμένοι και να στηρίξουμε αυτούς που χρειάζονται φροντίδα και στήριξη γιατί διανύουν μια δύσκολη διαδρομή. Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάνε ποτέ, πως ό,τι και αν γίνει, θα είμαστε δίπλα τους! 

Λίγα λόγια για την πορεία Χριστοδούλας

Η πορεία Χριστοδούλας είναι η μεγαλύτερη εκστρατεία ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο που διεξάγεται κάθε χρόνο στην Κύπρο. Πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1976, με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα καρκίνου και παράλληλα την εξασφάλιση των απαραίτητων οικονομικών πόρων, για τη λειτουργία των πολλαπλών προγραμμάτων και υπηρεσιών, που προσφέρονται δωρεάν προς τους καρκινοπαθείς συνανθρώπους μας από τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου.  

Πρόκειται για μια πορεία αφιερωμένη στη μνήμη της Χριστοδούλας, από τον Αγίο Μέμνονα Αμμοχώστου, που μέχρι σήμερα θεωρείται σύμβολο του αγώνα για την πρόληψη, διάγνωση και αντιμετώπιση του καρκίνου.

Αποτελεί κύρια πηγή εσόδων του Συνδέσμου.  Ο Αντικαρκινικός  Σύνδεσμος Κύπρου για 49 ολόκληρα χρόνια παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες ανακουφιστικής φροντίδας προς τους συνανθρώπους μας με εμπειρία καρκίνου, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα, ενώ παράλληλα στηρίζει τις οικογένειες και τους φροντιστές τους.

Γίνεται αντιληπτό πόσο σημαντικό είναι να βοηθήσουμε όλοι αυτή την προσπάθεια και να  στηρίξουμε έμπρακτα τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. 

 
4264