Who is who: Οι βιομήχανοι στο πηδάλιο της ΟΕΒ

Ποια είναι τα 20 μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΟΕΒ

Ποια είναι τα άτομα που απαρτίζουν την Εκτελεστική Επιτροπή της ΟΕΒ που αποτελείται από 20 Μέλη. Στόχος την εν λόγο επιτροπής είναι να προωθεί την επίτευξη των σκοπών και στόχων της ΟΕΒ στα πλαίσια της γενικής πολιτικής του Διοικητικού Συμβουλίου.

Η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) ιδρύθηκε το 1960 από 19 πρωτοπόρους επιχειρηματίες. Σήμερα, τα Μέλη της προέρχονται από όλους τους τομείς οικονομικής δραστηριότητας και απασχολούν πάνω από το 60% των εργοδοτουμένων του ιδιωτικού τομέα, ποσοστό που είναι από τα ψηλότερα στην Ευρώπη.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Η ΟΕΒ είναι παγκύπρια ανεξάρτητη οργάνωση που έχει Μέλη εξήντα πέντε (65) σημαντικούς Επαγγελματικούς/Κλαδικούς Συνδέσμους και εκατοντάδες επιχειρήσεις στους τομείς: Βιομηχανία, Υπηρεσιών, Κατασκευών, Εμπορίου, Περιβάλλοντος, Ενέργειας, Τουρισμού, Παιδείας, Υγείας και Γεωργίας με σύνολο των μελών που ξεπερνά τις 5.000.

Σκoπός της είναι να παρέχει ουσιαστική στήριξη και να προσθέτει αξία στην επιχείρηση-μέλος με την παροχή εύρους σύγχρονων, ποιοτικών και εξειδικευμένων υπηρεσιών (όπου ο ιδιωτικός τομέας αδυνατεί να υπεισέλθει) προσαρμοσμένων στις ανάγκες των μελών, των συνθηκών της αγοράς και κοινωνικό-οικονομικού περιβάλλοντος.

Να προωθεί τα συμφέροντα και ενδιαφέροντα των μελών της και της επιχειρηματικής κοινότητας και να διεκδικεί/εφαρμόζει μέτρα επιβίωσης, προώθησης και ανάπτυξης των επιχειρήσεων.

Να παρακολουθεί εκτενώς τα κοινωνικό-οικονομικά δρώμενα στην Κύπρο και το εξωτερικό, να συμβουλεύει το κράτος, τα μέλη και τον επιχειρηματικό κόσμο και να συμβάλλει έμπρακτα και ουσιαστικά στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Να συνεργάζεται με το κράτος και άλλους φορείς και συντελεστές της κοινωνίας με πρόταξη την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και της ευημερίας του τόπου.

.Οι 20 της Εκτελεστικής Επιτροπής

<ψω<α

ΣΓΣΓ

ΖΓΣ

Μέλη:

Αναστασίου Τάσος

Ιωάννου Λύσανδρος

Καραντώκη Δήμητρα

Πανταζής Γιάννος

Ρουσιά Κώστας

Φωτιάδης Παύλος

Γεωργίου Γιώργος

Καζάκος Θωμάς

Κουντούρης Αντώνης

Παντελίδης Γιώργος

Τοφαρίδης Λάκης

Χατζηγιάννης Γιάγκος


*O Επίτιμος Πρόεδρος έχει δικαίωμα συμμετοχής στις συνεδρίες της Εκτελεστικής Επιτροπής

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΤΡΟΥ
– Πρόεδρος
Προεδρεύει της Γενικής Συνέλευσης, του Διοικητικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ
– Γενικός Διευθυντής
Προΐσταται των υπηρεσιών της ΟΕΒ. Εισηγείται κατευθύνσεις πολιτικής και προωθεί την υλοποίηση των αποφάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής των οποίων και είναι ex-officio πλήρες μέλος.

ΚΩΣΤΑΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΗΣ
– Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής
Αναπληρώνει το Γενικό Διευθυντή.

Ευαγόρας Προκοπίου
 
1185
Thumbnail

Ο Κυριάκος Κούσιος γεννήθηκε στην Αμμόχωστο το 1952.
Είναι παντρεμένος με με την Μαρία Λουκά Χαβιαρά με την οποία απέκτησε τρία παιδιά, την Κλειώ, τον Λουκά και την Έλενα.

ad1mobile

Αυτό που ξεκουράζει τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, στο πιεστικό του πρόγραμμα είναι τα πέντε εγγόνια του.

Ο Κυριάκος Κούσιος Φοίτησε στη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών από όπου αποφοίτησε το 1975.

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

Δύο χρόνια αργότερα, από το 1975, ξεκίνησε να ασκεί το δικηγορικό επάγγελμα και συνέχισε για περισσότερο από 40 χρόνια.
Ήταν ο ανώτερος συνέταιρος στην δικηγορική εταιρεία Κούσιος, Κορφιώτης, Παπαχαραλάμπους Δ.Ε.Π.Ε, μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων του Κυβερνητικού Εκπροσώπου και τώρα είναι είναι Ανώτερος Συνεταίρος στο Δικηγορικό Γραφείο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, κατά τον ανασχηματισμό της Κυβέρνησης, επέλεξε τον Κυριάκο Κούσιο για  τη θέση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου. Η διαβεβαίωση και ανάληψη καθηκόντων του έγινε στις 3 Δεκεμβρίου 2019
«Ο Πρόεδρος μου πρότεινε να αναλάβω τη θέση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, μια ιδιαίτερα τιμητική θέση για εμένα και θεωρώ ότι είναι ένα καθήκον το οποίο μπορώ να εκπληρώσω για να βοηθήσω τον Πρόεδρο και την Κυβέρνηση», είπε.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<<

ad2mobile

Έχει διατελέσει, μεταξύ άλλων:

  • Αντιπρόεδρος του ΔΣ της Ελληνικής Τράπεζας,
  • Αντιδήμαρχος Στροβόλου και
  • Πρόεδρος της Ανόρθωσης

 Η πρώτη του αρμοδιότητα ως Κυβ. Εκπρόσωπος, ήταν όταν Εκπροσώπησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην κηδεία του πρώην Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας Γρηγορίου.
 
Ο στόχος κατά την θητεία του είναι «Ο πολιτικός πολιτισμός να επικρατήσει στην χώρα μας», είπε στην Brief
 

article 1