Who is Who: Τίμης Ευθυμίου, Επίτροπος Αγροτικών Πληρωμών

Ποιος είναι ο Τίμης Ευθυμίου Επίτροπος Κυπριακού Οργανισμού Αγροτικών Πληρωμών(ΚΟΑΠ)

Ο Τίμης Ευθυμίου γεννήθηκε στην Λεμεσό το 1955.  Αποφοίτησε από το Λανίτειο Γυμνάσιο Λεμεσού. Σπούδασε στην Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και επέστρεψε στην Κύπρο το 1980 και από τότε εργάστηκε ως χειρούργος οδοντίατρος.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<<    

Διετέλεσε μέλος του Συμβουλίου του Οδοντιατρικού Συλλόγου Λεμεσού. Το 1986 εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος μέχρι το 1991 οπόταν εξελέγη βουλευτής Λεμεσού με τον συνδυασμό του Δημοκρατικού Συναγερμού Λεμεσού. Διετέλεσε αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος, μέλος της Επιτροπής Συγκοινωνιών και Έργων, μέλος της Επιτροπής Υγείας και μέλος της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Κύπρου - Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τον Μάρτιο 2003, διορίστηκε Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος μέχρι τον Ιούνιο 2006. Έχει συμμετάσχει σε συνόδους και συναντήσεις τόσο σε Διεθνές όσο και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, για θέματα της αγροτικής και περιβαλλοντικής ανάπτυξης.

Το 2008 διορίστηκε Επίτροπος Ευρωπαϊκής Γεωργικής Πολιτικής και σύμβουλος του τότε προέδρου του ΔΗΣΥ Νίκου Αναστασιάδη.

Από τον Σεπτέμβριο 2015 είναι ο  Επίτροπος του Κυπριακού Οργανισμού Αγροτικών Πληρωμών.

gjhk

Πολιτική διαδρομή

Στις Δημοτικές εκλογές του 1986 εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Λεμεσού με τον ΔΗΣΥ.

Εξελέγη βουλευτής στις Βουλευτικές εκλογές 1991 στην Εκλογική Περιφέρεια Λεμεσού με τον συνασπισμό Δημοκρατικός Συναγερμός-Κόμμα Φιλελευθέρων.Ως βουλευτής διετέλεσε αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος, μέλος της Επιτροπής Συγκοινωνιών και Έργων, μέλος της Επιτροπής Υγείας και μέλος της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Κύπρου - Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στις προεδρικές εκλογές του 2003 υποστήριξε τον Τάσσο Παπαδόπουλο, ο οποίος και εξελέγη. Στις 3 Μαρτίου 2003 διορίστηκε Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος στην κυβέρνηση Τάσσου Παπαδόπουλου, θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι τις 13 Ιουνίου 2006.

Το 2004 ίδρυσε το κίνημα Ελεύθεροι Πολίτες, το οποίο το 2008 εντάχθηκε στον ΔΗΣΥ. Ο Τίμης Ευθυμίου διετέλεσε πρόεδρος του κόμματος καθ΄ όλη τη διάρκεια ύπαρξης του.

Το 2015 διορίστηκε Επίτροπος του Οργανισμού Αγροτικών Πληρωμών από τον πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη.

Εκπαίδευση

  • Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών
  • Αποφοίτησε από το Λανίτειο Γυμνάσιο

ase

Οι αρμοδιότητες του ΚΟΑΠ

Ο Επίτροπος Αγροτικών Πληρωμών είναι ο επικεφαλής του Οργανισμού. Έχει την ευθύνη του Σχεδιασμού, της Ανάπτυξης και της Εκτέλεσης της πολιτικής του Οργανισμού. Εκπροσωπεί τον ΚΟΑΠ στις εθνικές αρχές και τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

Μέσα στα πλαίσια των καθηκόντων του έχει τις ευθύνες για:
1.την άρτια και αποτελεσματική οργάνωση, διεύθυνση και συντονισμό των δραστηριοτήτων του Οργανισμού
2. τη διεκπεραίωση της εργασίας του Οργανισμού καθώς και την υλοποίηση και εφαρμογή της πολιτικής του όπως καθορίζεται από το Νόμο
3. τον σχεδιασμό και διεύθυνση της αναπτυξιακής πορείας του Οργανισμού, και
4. τη δημιουργία και ανάπτυξη της απαραίτητης συνεργασίας με αρμόδιες υπηρεσίες, ιδρύματα και Οργανισμούς της Κύπρου και του εξωτερικού και ιδιαίτερα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 

asweded

Ευαγόρας Προκοπίου
 
948
Thumbnail

Το πολύτιμο αρχείο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής καλείται να διασώσει, μέσα από τη ψηφιοποίηση του, το Εργαστήρι Ψηφιακής Πολιτιστικής Κληρονομιάς και η Βιβλιοθήκη του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, στο πλαίσιο πρωτοκόλλου συνεργασίας που υπογράφηκε σήμερα (11/11) στο Συνοδικό της Μητρόπολης Λεμεσού.
 
Το πρωτόκολλο συνεργασίας υπέγραψαν, στην παρουσία του Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιου, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής, Θεόδωρος Β` και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου, καθηγητής Ανδρέας Αναγιωτός, με προσυπογράφων το Δήμαρχο Λεμεσού, Νίκο Νικολαΐδη.

ad1mobile

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 
 
Ως μια ιδιαίτερα σημαντική στιγμή για τον ίδιο χαρακτήρισε τη συμφωνία συνεργασίας ο Πατριάρχης Θεόδωρος Β`, ο οποίος έκανε λόγο για ένα τεράστιο θησαυρό από χειρόγραφα και άλλα, μοναδικά στο είδος τους, κείμενα που κινδυνεύουν από το πέρασμα του χρόνου.
 
Υπάρχουν περίπου 4,500 παλαίτυπα στη βιβλιοθήκη του Πατριαρχείου, τα οποία όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Μακαριότατος, "προχθές, ο ίδιος έβαζα σε αυτά ναφθαλίνη για να τα σώσω από τα ζωύφια και τους μικροοργανισμούς".
 
Είναι, συνέχισε, "ένας κόσμος πολύτιμος, όχι μόνο θεολογίας αλλά και ιστορίας, μαθηματικών και άλλων, μοναδικών στο είδος τους κειμένων, από την εποχή του Γουτεμβέργιου".
 
Τη χαρά του για τη δυνατότητα που δίνεται στο ΤΕΠΑΚ να βοηθήσει, μέσα από την τεχνογνωσία του, στη διάσωση του ιστορικού αρχείου του Πατριαρχείου, εξέφρασε ο καθηγητής Αναγιωτός, ενώ ο Δήμαρχος Λεμεσού είπε πως η πόλη είναι δίπλα στο Πατριαρχείο για παροχή κάθε δυνατής βοήθειας.

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<
 
Σημειώνεται ότι το πρωτόκολλο αποτελεί επιστέγασμα της πρόσφατης επίσκεψης αντιπροσωπείας του Δήμου και φορέων της πόλης, μεταξύ αυτών και του ΤΕΠΑΚ, στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου.
 
Συγκεκριμένα, προβλέπεται συνεργασία σε κοινές πολιτιστικές, επιστημονικές, εκπαιδευτικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες, παροχή συμβουλευτικών και επιστημονικών υπηρεσιών και μελετών, ψηφιοποίηση του ιστορικού αρχείου του Πατριαρχείου, στήριξη από το Κέντρο Γλωσσών προς τους οικότροφους της Θεολογικής Σχολής του Πατριαρχείου, στην εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας και τέλος, ανταλλαγή πληροφοριών και τεχνογνωσίας σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος.
 
Μεταξύ άλλων, αναφέρετε ότι, στον τομέα της ψηφιοποίησης του ιστορικού αρχείου του Πατριαρχείου, ο Δήμος Λεμεσού θα συμβάλει έμπρακτα με υποστηρικτικές δράσεις.
 

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής, βρίσκεται από χθες (10/11) στην  Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού, για τους εορτασμούς του Πολιούχου Αγίου Ιωάννη του Ελεήμονος.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 
 
Αύριο (12/11), στις 7:00, θα τελεσθεί πατριαρχική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Ελεήμονος προεξάρχοντος του Πατριάρχη και συλλειτουργούντων των Μητροπολιτών Κένυας Μακαρίου, Γουϊνέας Γεωργίου, του Μητροπολίτου Λεμεσού Αθανασίου και των Επισκόπων Νιτρίας Νικοδήμου (Έξαρχος Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Κύπρο) και Αμαθούντος Νικολάου.
 
(ΚΥΠΕ/Σταύρος Κονιώτης)

article 1