Υπογράφηκε Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ Υπ. Εργασίας και UNIC

Αποσκοπεί στην επιστημονική υποστήριξη του έργου του Υπουργείου από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Πανεπιστήμιο Λευκωσίας υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας το οποίο αποσκοπεί στην επιστημονική υποστήριξη του έργου του Υπουργείου από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, μέσω εισηγήσεων, ετοιμασίας συγκριτικών μελετών, διοργάνωσης σεμιναρίων και διαλέξεων και γενικά παροχής τεχνογνωσίας και εμπειρογνωμοσύνης ενώ έμφαση θα δοθεί σε θέματα που άπτονται των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας.

Ανακοίνωση από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας αναφέρει ότι το μνημόνιο υπεγράφη την 24η Μαρτίου από τον Πρύτανη, Καθηγητή, Φίλιππο Πουγιούτα και την Υπουργό Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Ζέτα Αιμιλιανίδου, στην παρουσία και του Ανώτερου Αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Καθηγητή, Κωνσταντίνου Φελλά, ο οποίος ανέλαβε τον συντονισμό των δράσεων του Πανεπιστημίου σε σχέση με το Μνημόνιο.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<
 
Σε δήλωσή της η Υπουργός Εργασίας «ευχαρίστησε το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας για την παραγωγική συνεργασία και επιστημονική στήριξη προς το Υπουργείο, η οποία θα ενισχυθεί περαιτέρω μέσω του Μνημονίου Συνεργασίας, προς επίτευξη των στόχων για αντιμετώπιση της ανεργίας, της στήριξης των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού, την προστασία των παιδιών, την εξάλειψη των διακρίσεων και την ισότητα των φύλων».
 
Από την πλευρά του, ο κ. Πουγιούτας, ευχαρίστησε θερμά Υπουργό Εργασίας, «για την εμπιστοσύνη που επιδεικνύει προς το Πανεπιστήμιο και τη διαβεβαίωσε ότι η πανεπιστημιακή κοινότητα θα αγκαλιάσει θερμά την πρωτοβουλία αυτή, για να στηρίξει το πολύ δύσκολο, σημαντικότατο και πολύ επιτυχημένο έργο που επιτελείται από το Υπουργείο της».
 
Στη συνέχεια ανέδειξε τη σημασία της κοινωνικής προσφοράς των πανεπιστημίων σημειώνοντας ότι «το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας συνεχίζει δυναμικά να στηρίζει την κοινωνία στο πλαίσιο της προσήλωσής του στην εφαρμογή του Τετραγώνου της Γνώσης, που θέτει την ώσμωση με την κοινωνία και την προφορά προς αυτήν, ως ένα από τους σημαντικότερους πυλώνες στους οποίους στηρίζονται, αλλά και ορίζονται, τα πανεπιστήμια».
 
Όπως είπε ο κ. Πουγιούτας, «η υπογραφή του Μνημονίου εντάσσεται και στο πλαίσιο των προσπαθειών μας για συνεισφορά, στο μέγιστο δυνατό βαθμό, στην προσπάθεια υλοποίησης στη χώρα μας, της Στρατηγικής 2030 των Ηνωμένων Εθνών για την Αειφόρο Ανάπτυξη και ειδικά των πέντε από τους 17 στόχους, για Μηδενική Φτώχεια, Μηδενική Πείνα, Ισότητα των Φύλων, Αξιοπρεπή Εργασία και Λιγότερες Ανισότητες».

(ΚΥΠΕ)