Άλμα για τη στερλίνα - Άνοδος 0,8% έναντι δολαρίου

Το βρετανικό νόμισμα επέστρεψε στα επίπεδα που ήταν πριν την παρουσίαση του φορολογικού σχεδίου

Η βρετανική κυβέρνηση ανακοινώνει την αναστολή των σχεδίων της για τη μείωση του ανώτατου φορολογικού συντελεστή, όπως μεταδίδει το CNBC, ένα σχέδιο που αποκάλυψε στις 23 Σεπτεμβρίου ο νέος υπουργός Οικονομικών, Κουάζι Κουάρτενγκ, με στόχο να δοθεί ώθηση στην ανάπτυξη της χώρας.

Αυτό που έγινε τελικά μετά τις ανακοινώσεις του, ήταν η κατρακύλα για τη στερλίνα.

>>> Διαβάστε επίσης: Amundi: Θέλει να αγοράσει τη στερλίνα στην απόλυτη ισοτιμία της <<<<

Οι φορολογικές μειώσεις έγιναν δεκτές με την αντίδραση των αγορών, ενώ η μείωση του φόρου 45% σε εισοδήματα άνω των 150.000 στερλινών, θεωρήθηκε ως πολιτικά τοξική καθώς οι Βρετανοί είναι αντιμέτωποι με μια πρωτοφανή κρίση λόγω της ραγδαίας αύξησης του κόστους ζωής.

H στερλίνα σημείωσε άνοδο 0,8% έναντι του δολαρίου στο 1,252 αμέσως μετά τις αναφορές, και βρέθηκε στα ίδια επίπεδα που ήταν πριν τις ανακοινώσεις του Κουαρτένγκ για μείωση των φόρων.

Όπως αναφέρουν διεθνή μέσα, η κυβέρνηση της Λιζ Τρας διά στόματος του ΥΠΟΙΚ, φέρεται να ανακοινώνει τη Δευτέρα την ισχυρή της δέσμευση στη δημοσιονομική πειθαρχία.

Πάντως, η Τρας και ο Κουάρτενγκ αντιστέκονται σε καλέσματα για την πλήρη αντιστροφή της κατάργησης του σημαντικού φόρου εισοδήματος, αλλά και μιας μείωσης στο ποσοστό της βασικής φορολογίας.

Ο Κουάρτενγκ ανακοίνωσε ότι θα παρουσιάσει τα σχέδιά του για τη χρηματοδότηση των φορολογικών μειώσεων στις 23 Νοεμβρίου, ενώ σήμερα, θα υποστηρίξει ότι οι πολιτικές του έχουν ως στόχο να ενισχύσουν την ανάπτυξη και ότι είναι υπολογισμένες με δημοσιονομική υπευθυνότητα.

Πηγή: Newmoney.gr