Το θετικό κλίμα των διεθνών αγορών προσφέρει κάποιες στηρίξεις

Ανοδικά κινείται και σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, αναζητώντας ισορροπία μετά την έντονα ανοδική αντίδραση χθες

Ο Γενικός Δείκτης κινείται ανοδικά κατά 0,70% στις 867 μονάδες, ενώ ο τζίρος φθάνει τα 10 εκατ. ευρώ. 

Άνοδο 0,54% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.162,22 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης κινείται με κέρδη 0,77% στις 775,84 μονάδες.

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

Η αγορά παρακολουθεί τα πρώτα βήματα της νέας κυβέρνησης, αν και οι Ευρωπαίοι έστειλαν με το «καλημέρα» αυστηρά μηνύματα προς τη νέα κυβέρνηση.

Στο ταμπλό, η ΔΕΗ καταγράφει κέρδη 3,13% σήμερα, με τις Cenergy, Aegean, Πειραιώς, Ελλάκτωρ, Jumbo, Φουρλή, Λάμδα, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Μυτιληναίο και ΑΔΜΗΕ να ακολουθούν με άνοδο ανώτερη του 1%.

Κέρδη 0,82% για την Εθνική Τράπεζα, που άνοιξε σήμερα το βιβλίο προσφορών για έκδοση ομολογιακού με στόχο να αντλήσει έως 400 εκατ. ευρώ.

 
2338
Thumbnail

Την ίδια μονότονη κίνηση συνεχίζει να επαναλαμβάνει η Αθήνα αντιδρώντας στα νέα από το εξωτερικό – στην μεν πτώση αντιδρά με μεγάλες ρευστοποιήσεις στα δε κέρδη προχωρά με βήματα σημειωτόν.

ad1mobile

>>> ΟΛΕΣ ΟΙ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ <<<

Με το υφιστάμενο αγοραστικό ενδιαφέρον η ελληνική αγορά είναι η πιο προβλέψιμη αγορά στον κόσμο και πιθανότατα η πλέον στρεβλωμένη. Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με άνοδο 0,27% κλείνοντας στις 858,16 μονάδες ωστόσο η μετοχή της Coca- Cola έχασε 0,90% κλείνοντας στα 28,77 ευρώ – μετοχή η οποία είναι και η πιο δεικτοβαρής.

Επειδή, όμως , η Coca- Cola διαπραγμάτευεται πρωτογενώς στο Λονδίνο θα έπρεπε να αφαιρεθεί απο τον Γενικό Δείκτη – όπως κι άλλες δυο μετοχές.

Διότι πουλώντας λίγα κομμάτια της Coca- cola πώλησης προς στο τέλος της συνεδρίαση δίνεται η εντύπωση πως η ελληνική αγορά έπεφτε ή ήταν εντελώς αδιάφορη – γεγονός το οποίο δεν απέχει και πολύ από την πραγματικότητα.

Με άλλα λόγια, από τη σημερινή εικόνα του Γενικού Δείκτη, όπως και τη κεφαλαιοποίηση χρειάζεται να εξαιρεθούν οι τρεις μετοχές που βρίσκονται και σε χρηματιστήρια του εξωτερικού.

Κατά τα άλλα η σημερινή εικόνα της αγοράς ήταν διαφορετική σε σχέση με χθες και ύστερα από trading ακολούθησε άνοδος προς το τέλος της συνεδρίασης,

Η μετοχή της Εθνικής έκλεισε στα 2,756 ευρω με άνοδο 0,80%. Κέρδη 0,34% για την Eurobank στα 0,884 ευρώ. Αμετάβλητη η Τράπεζα Πειραιώς στα 3 ευρώ. Με οριακή πτώση η Alpha bank στα 1,718 ευρώ.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Κέρδη 1,40% για την Μπέλα στα 17,35 ευρώ. Με άνοδο 1,04% ο ΟΤΕ στα 13,20 ευρώ βρέθηκε σε υψηλά έτους ενώ διακινήθηκαν πακέτα μετοχών. Με άνοδο 1,66% η ΔΕΗ στα 3,07 ευρώ.

ad2mobile

Οι συναλλαγές ανήλθαν στα 57,2 εκατ.ευρώ.

Δημήτρης Παφίλας/newmoney

article 1