Φημολογία για πρόθεση αγοράς τμημάτων της Wirecard από τον γαλλικό όμιλο Worldline

Πορεία roller coaster σημειώνουν οι μετοχές της Wirecard AG καθώς σήμερα καταγράφουν άνοδο άνω του 150% μετά τη φημολογία ότι ο γαλλικός όμιλος Worldline θα αγοράσει τμήματα της γερμανικής εταιρείας πληρωμών η οποία μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου υπέβαλε αίτηση χρεοκοπίας την περασμένη εβδομάδα.

Όπως αναφέρει το MarketWatch κάποιοι άλλοι εκτιμούν ότι πρόκειται για μια αντανακλαστική αντίδραση χωρίς θεμελειώδη στήριξη μετά από την βουτιά της μετοχής. Η μετοχή της Wirecard, πριν την αποκάλυψη του σκανδάλου στις 18 Ιουνίου διαπραγματεύονταν στα περίπου 104,50 ευρώ για να πέσει στα 1,28 ευρώ την Παρασκευή, ενώ σήμερα η μετοχή σημειώνει άνοδο άνω του 150% στα 3,26 ευρώ.

Η Γερμανική εταιρεία πληρωμών υπέβαλε αίτηση πτώχευσης στις 25 Ιουνίου, λίγες μόνο ημέρες μετά την αποκάλυψη ότι σχεδόν 2 δισ. ευρώ σε μετρητά που λείπουν από τον ισολογισμό της πιθανότατα δεν υπάρχουν. Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της γερμανικής εταιρείας, Μάρκους Μπράουν, συνελήφθη για απάτη την περασμένη εβδομάδα και αφέθηκε ελεύθερος μετά την καταβολή εγγύησης ύψους 5 εκατ. ευρώ.

>>> Όλες οι χρηματιστηριακές ειδήσεις <<<

Στις 27 Ιουνίου, η Wirecard δήλωσε ότι οι επιχειρηματικές της δραστηριότητες συνεχίζονται, παρά την αίτηση πτώχευσης σε δικαστήριο του Μονάχου και ανακοίνωσε ότι εξετάζει το εάν θα πρέπει να υποβάλει αιτήσεις πτώχευσης και για τις θυγατρικές της.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση η Wirecard Bank δεν συμμετέχει επί του παρόντος στη διαδικασία πτώχευσης και δεν έχει επηρεαστεί η ηλεκτρονική μεταφορά χρημάτων της Wirecard Bank.

Σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύθηκε στις 26 Ιουνίου, στην γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, ο γαλλικός Όμιλος Worldline είναι ένας μόνο από τους πολλούς πιθανούς ενδιαφερόμενους στην απόκτηση μεριδίων του χαρτοφυλακίου της Wirecard.

Ενδοσυνεδριακά η μετοχή της Wirecard σημείωνε άνοδο έως και 195% για να υποχωρήσει στη συνέχεια στο 154%

Πηγή: newmoney

Tags
 
3694
Thumbnail

Με απώλειες ολοκλήρωσαν τημ τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας οι βασικοί δείκτες στα Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια καθώς η νέα αύξηση των κρουσμάτων στις ΗΠΑ (που για δεύτερη συνεχή μέρα ξεπέρασαν τις 50.000) μονοπώλησαν το ενδιαφέρον των επενδυτών, παρά τα θετικά οικονομικά στοιχεία.

ad1mobile

Τα στοιχεία για τον σύνθετο δείκτη ΡΜΙ, της IHS Markit, που ανακοινώθηκαν σήμερα επιβεβαίωσαν την ανάσχεση στην πτώση της επιχειρηματικής δραστηριότητας τον Ιούνιο στην ευρωζώνη με τον δείκτη να διαμορφώνεται στις 48,5 μονάδες έναντι των 31,9 του περασμένου μήνα. Η μέτρηση του Ιουνίου αν και κάτω των 50 μονάδων που διαχωρίζουν την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση ήταν καλύτερη των εκτιμήσεων των αναλυτών που προέβλεπαν ότι θα διαμορφωθεί στις 47,5 μονάδες.

>>> Όλες οι χρηματιστηριακές ειδήσεις <<<

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro STOXX 600 υποχώρησε κατά 0,78% στις 365,4 μονάδες, με τις πρώτες ύλες να πρωταγωνηστούν στις απώλειες με πτώση κατά 1,7%, ενώ ο κλάδος ταξιδιών και αναψυχής ενισχύθηκε κατά 0,1%.

Ο βρετανικός FTSE 100 σημείωσε πτώση κατά 1,33%, στις 6.157 μονάδες.  Ο γερμανικός DAX υποχώρησε κατά 0,64% στις 12.528 μονάδες, ο γαλλικός CAC40 σημείωσε απώλειες κατά 0,84%, στις 5.007 μονάδες και ο ιταλικός FTSE MIB έκλεισε στις 519.726 μονάδες με απώλειες κατά 0,81%. Στις 7403 μονάδες ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 με πτώση κατά 1,27%.

Η Wall street παραμένει κλειστή σήμερα λόγω της αργίας της 4ης Ιουλίου.

ad2mobile

Στα εμπορεύματα, το πετρέλαιο τύπου WTI υποχώρησε κατά 1,1% στα 40,21 δολάρια το βαρέλι, ενώ το πετρέλαιο τύπου Brent υποχώρησε κατά 0,9% στα 42,74 δολάρια το βαρέλι.
Ο χρυσός με πτώση 0,16% βρίσκεται στα 1.787 δολάρια ανά ουγγιά.

Πηγή: Newmoney.gr

article 1