Άνοδος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με… ασιατικά καύσιμα

Ώθηση από τους ομολόγους τους στην Ασία

Ανοδικά κινήθηκαν οι ευρωπαϊκές μετοχές την Τρίτη, καθώς το θετικό κλίμα συνεχίζεται στις τελευταίες ημέρες διαπραγμάτευσης του 2022.

Ο DAX στη Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,7% ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι καταγράφει άνοδο 0,8% και ο MIB στο Μιλάνο ενισχύεται 0,65% στις 24.033 μονάδες. Ο ευρύτερος δείκτης Stoxx 600 εμφανίζει άνοδο 0,7%. Ο βρετανικός δείκτης FTSE είναι κλειστός σήμερα λόγω αργίας.

Κλαδικά, οι αυτοκινητοβιομηχανίες και τα χημικά προστέθηκαν κατά 1,6% για να ηγηθούν των κερδών, καθώς οι περισσότεροι κλάδοι διαπραγματεύονταν σε θετικό έδαφος.

Οι μετοχές στην Ευρώπη έλαβαν ώθηση από τους ομολόγους τους στην Ασία, αφού η Κίνα ανακοίνωσε επίσημα κατά τη διάρκεια της νύχτας ότι θα τερματίσει την καραντίνα για τους εισερχόμενους ταξιδιώτες στις 8 Ιανουαρίου – συματοδοτώντας το τέλος της πολιτικής μηδενικής καραντίνας που εφαρμόζει εδώ και σχεδόν τρία χρόνια. Οι αξιωματούχοι του υπουργείου Υγείας πρόκειται να πραγματοποιήσουν ενημέρωση Τύπου για το Covid στις 3 μ.μ. ώρα Πεκίνου.

Ο Shanghai Composite αυξήθηκε 1% και ο Shenzhen Component κέρδισε 0,9% στην είδηση, ενώ οι αγορές στο Χονγκ Κονγκ, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία ήταν κλειστές για τις διακοπές των Χριστουγέννων.

Στις ΗΠΑ, τα αμερικανικά χρηματιστηριακά συμβόλαια αυξήθηκαν το πρωί της Τρίτης, καθώς οι επενδυτές έψαχναν να δουν αν θα εμφανιστεί ένα ράλι του Άγιου Βασίλη πριν από το τέλος του έτους.

Η Παρασκευή σηματοδότησε την έναρξη της χρονικής περιόδου για ένα ράλι του Άγιου Βασίλη, το οποίο συνήθως θεωρείται το τελευταίο πενθήμερο συναλλαγών του τρέχοντος έτους, καθώς και οι δύο πρώτες ημέρες συναλλαγών του νέου έτους. Οι αγορές ήταν κλειστές τη Δευτέρα για τις διακοπές των Χριστουγέννων.

Πηγή: Newmoney.gr

 
7353