Άνοδος στις ευρωαγορές πριν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό σε ΗΠΑ

Οι διεθνείς αγορές αναμένουν τα στοιχεία πληθωρισμού στις ΗΠΑ ώστε να έχουν μια εικόνα για την πορεία της μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο, αλλά και για την επόμενη κίνηση της Fed

Σε θετικό πρόσημο κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι επενδυτές περιμένουν τα τελευταία στοιχεία για τον αμερικανικό πληθωρισμό.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 καταγράφει άνοδο 0,48%  στις 485,40 μονάδες, με τον τομέα πρώτων υλών να σημειώνει άνοδο 1,7%, ενώ οι περισσότεροι κλαδικοί δείκτες είναι σε θετικό έδαφος.

Στα μεγαλύτερα ταμπλό, ο βρετανικός FTSE 100 με άνοδο 0,68%, ο γερμανικός DAX με κέρδη 0,59%, ο γαλλικός CAC 40 ενισχύεται κατά 0,51%, ο ιταλικός FTSE MIB με άνοδο 0,50% και ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 με κέρδη 0,37%.

Οι διεθνείς αγορές αναμένουν τα στοιχεία πληθωρισμού στις ΗΠΑ ώστε να έχουν μια εικόνα για την πορεία της μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο, αλλά και για την επόμενη κίνηση της Fed.

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή αναμένεται να δείξει ότι ο πληθωρισμός έκανε άλμα τον Δεκέμβριο με τους οικονομολόγους να προβλέπουν ότι οι τιμές αυξήθηκαν κατά 0,4% τον Δεκέμβριο σε σχέση με τον περασμένο μήνα και 7% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με το Dow Jones.

Ο πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ, ανέφερε την Τρίτη ότι η αμερικανική οικονομία είναι μεν αρκετά υγιής, πλην όμως χρειάζεται πιο σφιχτή νομισματική πολιτική, που πιθανόν περιλαμβάνει αυξήσεις επιτοκίων, σταδιακό περιορισμό αγοράς περιουσιακών στοιχείων και μικρότερο ισολογισμό,. Πάντως, δεν ανακοίνωσε κάποια ταχύτερη αλλαγή πολιτικής από αυτό που είναι ήδη γνωστό.

Στο μεταξύ, τα αμερικανικά Futures κινούνται σταθεροποιητικά μετά το χθεσινό ράλι της Wall Street, καθώς οι επενδυτές αγόρασαν στην πτώση μετά από το πενθήμερο sell – off για τον S&P 500.

Νωρίτερα ισχυρή άνοδος σημειώθηκε στις ασιατικές αγορές, με τα μεγαλύτερα κέρδη να καταγράφονται στο Χονγκ Κονγκ.

newmoney.gr

 
6570