Άνοδος του πετρελαίου κι ενώ νεός τυφώνας προσεγγίζει τις ΗΠΑ

Ωστόσο σήμερα οι ελπίδες για το νέο πακέτο οικονομικής στήριξης στις ΗΠΑ, εξανεμίσθηκαν

Ανοδικά κινήθηκε και σήμερα (6/10) το πετρέλαιο, εν μέσω νέων φόβων για την άφιξη νέας καταιγίδας στον Κόλπο του Μεξικού, που έχει επιφέρει εκ νέου κλείσιμο στα διυλιστήρια και στις πλατφόρμες εξόρυξης.

Παράλληλα οι τιμές βρήκαν επίσης στήριξη από την επιστροφή του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο, μετά την είσοδό του σε νοσοκομείο για να θεραπευθεί αφότου διαγνώσθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Χθες οι τιμές του ορυκτού καυσίμου κατέγραψαν κέρδη περισσότερο από 5%, μετά τις αναφορές ότι ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος θα πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο και τις ελπίδες για συμφωνία αναφορικά με το νέο πακέτο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας.

Ωστόσο σήμερα οι ελπίδες για το νέο πακέτο οικονομικής στήριξης στις ΗΠΑ, εξανεμίσθηκαν, μετά τη δήλωση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ότι οι συνομιλίες αναστέλλονται για μετά τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.

Σήμερα η τιμή του μπρεντ ενισχύθηκε 1,8% στα 42,04 δολάρια το βαρέλι, ενώ αυτή του αργού σημείωσε άνοδο 2,1% στα 40,02 δολάρια το βαρέλι.

>>> Διαβάστε επίσης: Φορολογικές Δηλώσεις: Πώς εξελίσσεται η διαδικασία & το deadline <<<

Την περασμένη Παρασκευή το πετρέλαιο επιδόθηκε σε ελεύθερη πτώση όταν ο πρόεδρος Τραμπ εισήλθε στο νοσοκομείο, καθώς τους επενδυτές και όχι μόνο κατέκλεισε αβεβαιότητα αναφορικά με τις προεδρικές εκλογές στις 3 Νοεμβρίου.

Ωστόσο αυτή η αβεβαιότητα δείχνει να εξασθενεί, με την αγορά πετρελαίου να κυριεύεται από ανησυχίες εξαιτίας των συνεχιζόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων στη Νορβηγία, με αποτέλεσμα να έχουν κλείσει 6 υπεράκτια πεδία πετρελαίου και φυσικού αερίου και την εκκένωση των εξεδρών πετρελαίου στον Κόλπο, καθώς η τροπική καταιγίδα Δέλτα κατευθύνεται προς τις ακτές της Λουιζιάνα και της Φλόριντα.

«Είναι οι παράγοντες από την πλευρά της προσφοράς που έχουν αλλάξει τις τελευταίες 24 ώρες και έχουν συμβάλει περισσότερο στην άνοδο των τιμών», αναφέρει ο Λάχλαν Σο, επικεφαλής έρευνας εμπορευμάτων στην Εθνική Τράπεζα της Αυστραλίας.

Η απεργία στη Νορβηγία θα μειώσει τη συνολική παραγωγική ικανότητα της χώρας κατά περίπου 330.000 βαρέλια ημερησίως, ή περίπου το 8% της συνολικής παραγωγής, σύμφωνα με τη Νορβηγική Ένωση Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου.

newmoney.gr

 
7353