Αντίρροπες δυνάμεις στα ασιατικά χρηματιστήρια

Στην ηπειρωτική Κίνα οι αγορές είναι και σήμερα κλειστές λόγω αργίας

Μεικτή εικόνα παρουσιάζουν οι δείκτες στα μεγαλύτερα χρηματιστήρια της περιοχής Ασίας – Ειρηνικού κατά τέταρτη συνεδρίαση της εβδομάδας, μετά και το διήμερο ράλι στην Wall Street αλλά και τη χθεσινή απόφαση του ΟΠΕΚ+ να μειώσει την παραγωγή πετρελαίου κατά 2 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα για να στηρίξει τις τιμές.

Να ανατρέψουν το αρνητικό κλίμα που επικρατούσε κατά τη διάρκεια της ημέρας, επιχείρησαν την τελευταία ώρα των χθεσινών συναλλαγών οι τρεις δείκτες της Wall Street, οι οποίοι γύρισαν σε θετικό έδαφος, μέχρι λίγο πριν το κλείσιμο της αγοράς.

>>Διαβάστε επίσης: Πετρέλαιο: Ανεβαίνει η τιμή μετά την απόφαση του OPEC+<<

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones βρέθηκε να κερδίζει ακόμα και 100 μονάδες, έχοντας διαγράψει απώλειες οι οποίες είχαν φτάσει ακόμα και τις 417 μονάδες ή 1,4% ενδοσυνεδριακά, ωστόσο στην «εκπνοή» του χρόνου έκλεισε με πτώση 41 μονάδες ή 0,14% για να κλείσει στις 30.274 μονάδες.

Ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 υποχώρησε κατά 0,19% στις 3.783 μονάδες. Ο Nasdaq σημείωσε απώλειες 0,25% στις 11.148 μονάδες.

Σε μείωση της παραγωγής πετρελαίου κατά 2 εκατ. βαρέλια την ημέρα συμφώνησαν να προχωρήσουν την Τετάρτη οι υπουργοί Ενέργειας των χωρών του ΟΠΕΚ+.

>>Πετρέλαιο: Υποχωρούν οι τιμές πριν την συνεδρίαση του ΟΠΕΚ+<<

Η μείωση είναι σχεδόν διπλάσια από ό,τι αναμενόταν, καθώς τις προηγούμενες μέρες πηγές του OPEC είχαν δηλώσει ότι η συμμαχία των πετρελαιοπαραγωγικών κρατών συζητούσε για μείωση άνω του 1 εκατ. βαρελιών την ημέρα. Ως εκ τούτου οι τιμές του πετρελαίου συνέχισαν την ανοδική τους πορεία.

Στο ταμπλό τώρα, στην Ιαπωνία ο Nikkei βρίσκεται στις 27.311 μονάδες με άνοδο 0,7%, ενώ ο ευρύτερος Topix κινείται στις 1.922 με +0,5%.

>>Διαβάστε επίσης: Ρωσική πρόταση στον ΟΠΕΚ+ για μείωση παραγωγής πετρελαίου<<

Στην ηπειρωτική Κίνα οι αγορές είναι κλειστές λόγω αργίας, ενώ ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ σημειώνει απώλειες της τάξης του 0,35% κινούμενος στις 18.031 μονάδες.

Ο Kospi αντίθετα στην Νότια Κορέα ενισχύεται κατά 1,% στις 2.237 μονάδες και ο ASP 200 στην Αυστραλία παραμένει σχεδόν αμετάβλητος στις 6.817 μονάδες.

Στα επιχειρηματικά νέα, η κατασκευάστρια μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων China Aviation Lithium Battery (CALB) κινείται σταθερά στο ντεμπούτο της στα ταμπλό, αφότου συγκέντρωσε 9,86 δισ. δολάρια Χονγκ Κονγκ (1,26 δισ. δολ. ΗΠΑ) στην αρχική δημόσια προσφορά της.

newmoney.gr

 
7217