Ο Dow Jones Industrial Average έκλεισε με απώλειες 0,22%, στις 25.051,48 μονάδες

Μετά από μια εξαιρετικά επίπεδη συνεδρίαση η Wall Street έκλεισε με μεικτά πρόσημα τη Δευτέρα (11/2), καθώς οι ελπίδες των επενδυτών σχετικά με τις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ-Κίνας που επιστρέφουν αυτή την εβδομάδα στο Πεκίνο αποσιωπήθηκαν από τις ανησυχίες ενός πιθανού δεύτερου shutdown της αμερικανικής κυβέρνησης.

Ο Dow Jones Industrial Average έκλεισε με απώλειες 0,22%, στις 25.051,48 μονάδες.

Ο S&P 500 τερμάτισε τη συνεδρίαση με οριακά κέρδη 0,07%, στις 2.709,66 μονάδες και ο Nasdaq Composite υψηλότερα 0,13%  στις 7.307,90 μονάδες.

Το βλέμμα των επενδυτών παρέμεινε στραμμένο σε ένα πιθανό δεύτερο «shutdown» της κυβέρνησης των ΗΠΑ, δεδομένου ότι οι Δημοκρατικοί και οι Ρεπουμπλικάνοι παραμένουν σε αντίθεση στην πολιτική των συνόρων. Σε ένα tweet αυτό το Σαββατοκύριακο ο πρόεδρος ανέφερε ότι "Πραγματικά πιστεύω ότι (οι Δημοκρατικοί) θέλουν ένα shutdown".

>>>ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ & ΕΡΕΥΝΕΣ BRIEF <<<

Στην Ουάσιγκτον, περίπου τα 2/3 των εταιρειών στον S%P έχουν δημοσιεύσει τα οικονομικά τους αποτελέσματα για τα κέρδη του τέταρτου τριμήνου του 2018, με τους αναλυτές να αναμένουν μια αύξηση 16,5% στα κέρδη για το τρίμηνο.

Ωστόσο, τα κέρδη του πρώτου τριμήνου του 2019 αναμένεται να μειωθούν κατά 0,2%, γεγονός που θα σημάνει την πρώτη συρρίκνωση από το δεύτερο τρίμηνο του 2016.

Την ίδια ώρα, οι επενδυτές εστίασαν και στις εμπορικές συνομιλίες, οι οποίοι επιστρέφουν αυτή τη βδομάδα στο Πεκίνο. Η ιστοσελίδα Axios ανέφερε την Κυριακή, επικαλούμενη δύο αξιωματούχους της αμερικανικής κυβέρνησης, ότι σύμβουλοι του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ συζητούν ανεπίσημα για μια συνάντηση με τον Κινέζικο Πρόεδρο Ξι Τζίνπινγκ τον επόμενο μήνα στην Mar-a-Lago, την ιδιωτική λέσχη του Τραμπ στη Φλόριντα. Η συνάντηση αυτή θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί στα μέσα Μαρτίου, σύμφωνα με το δημοσίευμα. Ωστόσο, οι πηγές πρόσθεσαν ότι τίποτα δεν έχει καθοριστεί ακόμα.

Το δημοσίευμα αυτό έρχεται μετά την ανακοίνωση του Tραμπ την περασμένη εβδομάδα ότι μια συνάντηση μεταξύ του ίδιου και του προέδρου της Κίνας δεν θα συνέβαινε πριν από τις αρχές Μαρτίου. Εάν μια εμπορική συμφωνία δεν επιτευχθεί πριν από τη λήξη της εκεχειρίας των 90 ημερών, θα ισχύσουν οι πρόσθετοι δασμοί των ΗΠΑ στα κινεζικά προϊόντα. Η προθεσμία αυτή θα μπορούσε να μετακινηθεί, ωστόσο, ένας υπάλληλος του Λευκού Οίκου δήλωσε στο CNBC την περασμένη εβδομάδα.

>>> BLOOMBERG ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ  <<<

Αμερικανοί και Κινέζοι αξιωματούχοι θα συνεχίσουν τις εμπορικές συνομιλίες αυτή την εβδομάδα με έμφαση στην πνευματική ιδιοκτησία. "Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ένας μεγάλος παραγωγός τεχνολογίας, καινοτομίας και τεχνογνωσίας και εμπορικών μυστικών και πρέπει να λειτουργήσουμε σε ένα περιβάλλον όπου προστατεύονται αυτά τα πράγματα", δήλωσε ο εκπρόσωπος του εμπορίου των ΗΠΑ Robert Lighthizer την περασμένη εβδομάδα.

Οι εμπορικές διαπραγματεύσεις έρχονται εν μέσω της οικονομικής επιβράδυνσης της Κίνας, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία. Η καταναλωτική δαπάνη τη σεζόν της νέας χρονιάς της Κίνας έπεσε στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2005. Τον περασμένο μήνα, η κινεζική κυβέρνηση αποκάλυψε ότι η οικονομία της χώρας αυξήθηκε με τον πιο αργό ρυθμό της σε 28 χρόνια.

 
2017
Thumbnail

Με ήπια άνοδο ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση οι δείκτες της Wall Street λαμβάνοντας ώθηση από τα καλά εταιρικά αποτελέσματα μεγάλων εταιριών του λιανεμπορίου που τόνωσαν το επενδυτικό αίσθημα.

ad1mobile

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Συγκεριμένα ο δείκτης Dow Jones σημείωσε κέρδη κατά 0,93% στις 26.204,7 μονάδες. Ο S&P 500 ενισχύθηκε  κατά 0,83% στις 2.924,46 μονάδες ενώ ο Nasdaq σημείωσε άνοδο κατά 0,90%, κλείνοντας στις 8.020,21 μονάδες.

Τόσο η Target όσο και η Lowe ανακοίνωσαν αποτελέσματα του β’ τριμήνου, καλύτερα των αναμενόμενων από τους αναλυτές, με τις μετοχές τους να καταγράφουν άνοδο κατά 16% και 10% αντίστοιχα.

Σύμφωνα με τους αναλυτές τα αποτελέσματα των δύο μεγάλων εταιριών λιανεμπορίου καθησυχάζουν τους φόβους των εμπόρων για πιθανή επιβράδυνση της οικονομίας των ΗΠΑ.

Σε αυτό συνηγορούν και οι δηλώσεις του CEO της Bank of America στο CNBC που εκτίμησε ότι «ο Αμερικανός καταναλωτής είναι αρκετά ισχυρός ώστε να διατηρήσει την ανάπτυξη της οικονομίας. Κερδίζει περισσότερα χρήματα και το πιο σημαντικό είναι ότι δαπανά περισσότερα χρήματα».

ad2mobile

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

Το ενδιαφέρον των επενδυτών επικεντρώθηκε στη δημοσιοποίηση των πρακτικών από τη συνεδρίαση της Fed του Ιούλιο. Υπενθυμίζεται ότι η Fed είχε μειώσει τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης τον Ιούλιο, υπογραμμίζοντας ότι επρόκειτο για «μεσοκυκλική προσαρμογή» και όχι για επιστροφή στις εποχές χαλάρωσης και παροχής κινήτρων.

article 1