Αρνητικά πρόσημα στην Ασία μετά τη «βουτιά» της Wall Street

Απώλειες άνω του 2% για Nikkei

Μεγάλη πτώση σημείωσαν οι περισσότεροι δείκτες στα Ασιατικά Χρηματιστήρια, ύστερα από τη χτεσινή κατρακύλα» της Wall Street, με τον Nasdaq Composite να σημειώνει πτώση σχεδόν 3% και τους επενδυτές να αντιδρούν στο ράλι των αποδόσεων στα κυβερνητικά ομόλογα.

Στην Ιαπωνία, ο Nikkei 225 υποχώρησε κατά 2,45%, ενώ ο δείκτης Topix σημείωσε πτώση 2,47%. Ο Kospi της Νότιας Κορέας υποχώρησε κατά 1,87%.

Στην ηπειρωτική Κίνα σημείωσαν επίσης σημαντικές απώλειες, καθώς ο σύνθετος δείκτης της Σαγκάης υποχώρησε κατά 1,79% και ο δείκτης της Σένζεν κατά 1,412%.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ υποχώρησε κατά 0,45% μέχρι το απόγευμα. Οι εισηγμένες στο Χονγκ Κονγκ μετοχές της China Evergrande Group, ωστόσο, σημείωσαν άνοδο 10,11% μετά την ανακοίνωση της κατασκευάστριας εταιρείας ότι θα πουλήσει μερίδιο 1,5 δισ. δολαρίων στην Shengjing Bank σε κρατική εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων.

Ο δείκτης S&P/ASX 200 στην Αυστραλία σημείωσε πτώση 1,2%, ενώ ο ευρύτερος δείκτης του MSCI για τις μετοχές της Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας σημείωσε πτώση 1,23%.

Οι επενδυτές παρακολουθούσαν την απόδοση του 10ετούς ομολόγου των ΗΠΑ, το οποίο σκαρφάλωσε στο 1,54%, στο υψηλότερο επίπεδο από τα τέλη του Ιουνίου, από 1,32% που ήταν πριν από μια εβδομάδα. Το ράλι των αποδόσεων στα κρατικά ομόλογα ακολουθεί τις ανακοινώσεις των κεντρικών τραπεζών σε Ευρώπη και ΗΠΑ ότι σύντομα θα ξεκινήσουν να μειώνουν τις αγορές ομολόγων που πραγματοποιούν για να αντιμετωπίσουν την κρίση της πανδημίας.

Η άνοδος των αποδόσεων έπληξε τις τεχνολογικές μετοχές χτες στη Wall Street, με τον Nasdaq Composite να υποχωρεί κατά 2,83% στις 14.546,68 μονάδες, στη χειρότερη επίδοσή του από τον Μάρτιο. Οι μετοχές του τεχνολογικού κλάδου πλήττονται σε ένα περιβάλλον αυξανόμενων αποδόσεων, καθώς η άνοδος των επιτοκίων καθιστά τις μελλοντικές ταμειακές ροές τους λιγότερο πολύτιμες, ενώ οι δημοφιλείς μετοχές εμφανίζονται υπερτιμημένες.

Οι μετοχές των εταιρειών της τεχνολογίας στην Ασία υποχώρησαν, με τις μετοχές του ιαπωνικού ομίλου Softbank Group να υποχωρούν κατά 2,33% και της νοτιοκορεατικής Samsung Electronics κατά 3,01%.

Την ίδια εικόνα παρουσίασε και ο τεχνολογικός κλάδος του Χονγκ Κονγκ, καθώς οι μετοχές υποχώρησαν με την Tencent να σημειώνει βουτιά 2,72% και την Alibaba να υποχωρεί 2,52%, ενώ ο δείκτης Hang Seng Tech υποχώρησε κατά 2,21%.

Πηγή: newmoney

 
5623
Thumbnail