Ασία: Κέρδη σε Κίνα, Χονγκ Κονγκ, Ν. Κορέα, ζημιές στην Αυστραλία

Το Χρηματιστήριο της Ιαπωνίας παρέμεινε σήμερα κλειστό λόγω αργίας

Μεικτή εικόνα επικράτησε στις χρηματαγορές της Ασίας, με τους επενδυτές να ετοιμάζονται για τον νέο γύρο εμπορικών συνομιλιών μεταξύ ΗΠΑ - Κίνας που ξεκινά εντός της εβδομάδας στο Πεκίνο.

Οι κινεζικές αγορές που την περασμένη εβδομάδα έμειναν τις περισσότερες ημέρες κλειστές λόγω του νέου Σεληνιακού Έτους, σημείωσαν άνοδο. Ο Shanghai composite ενισχύθηκε κατά 1,36% και έκλεισε στις 2.653,90 μονάδες, ενώ ο Shenzhen component έκανε άλμα 3,059% στις 7.919,05 μονάδες. Ο Shenzhen composite ενισχύθηκε κατά 2,897% και έκλεισε στις 1.347,94 μονάδες.

>>> BLOOMBERG ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ  <<<

Στο Χονγκ Κονγκ, ο δείκτης Hang Seng σημείωσε άνοδο 0,64% με τη μετοχή του τεχνολογικού κολοσσού Tencent να κερδίζει σχεδόν 2%.

Στη Νότια Κορέα, ο δείκτης Kospi κέρδισε 0,17% στις 2.180,73 μονάδες, με τη μετοχή της Samsung Electronics στο +0,45%.

Στην Αυστραλία, ο δείκτης ASX 200 αντιθέτως υποχώρησε κατά 0,18% στις 6.060,80 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης υποχώρησε κατά 1,15%. Η μετοχή της Australia and New Zealand Banking Group έχασε 1,3%, η Commonwealth Bank of Australia στο -1,24%, η Westpac -1.53% και η National Australia Bank στο -1,62%.

>>> ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ & ΕΡΕΥΝΕΣ BRIEF <<<

Πτώση 0,17% και στο χρηματιστήριο της Σιγκαπούρης.

Το ιαπωνικό χρηματιστήριο παρέμεινε κλειστό λόγω αργίας.
 

 
2017
Thumbnail

Με ήπια άνοδο ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση οι δείκτες της Wall Street λαμβάνοντας ώθηση από τα καλά εταιρικά αποτελέσματα μεγάλων εταιριών του λιανεμπορίου που τόνωσαν το επενδυτικό αίσθημα.

ad1mobile

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Συγκεριμένα ο δείκτης Dow Jones σημείωσε κέρδη κατά 0,93% στις 26.204,7 μονάδες. Ο S&P 500 ενισχύθηκε  κατά 0,83% στις 2.924,46 μονάδες ενώ ο Nasdaq σημείωσε άνοδο κατά 0,90%, κλείνοντας στις 8.020,21 μονάδες.

Τόσο η Target όσο και η Lowe ανακοίνωσαν αποτελέσματα του β’ τριμήνου, καλύτερα των αναμενόμενων από τους αναλυτές, με τις μετοχές τους να καταγράφουν άνοδο κατά 16% και 10% αντίστοιχα.

Σύμφωνα με τους αναλυτές τα αποτελέσματα των δύο μεγάλων εταιριών λιανεμπορίου καθησυχάζουν τους φόβους των εμπόρων για πιθανή επιβράδυνση της οικονομίας των ΗΠΑ.

Σε αυτό συνηγορούν και οι δηλώσεις του CEO της Bank of America στο CNBC που εκτίμησε ότι «ο Αμερικανός καταναλωτής είναι αρκετά ισχυρός ώστε να διατηρήσει την ανάπτυξη της οικονομίας. Κερδίζει περισσότερα χρήματα και το πιο σημαντικό είναι ότι δαπανά περισσότερα χρήματα».

ad2mobile

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

Το ενδιαφέρον των επενδυτών επικεντρώθηκε στη δημοσιοποίηση των πρακτικών από τη συνεδρίαση της Fed του Ιούλιο. Υπενθυμίζεται ότι η Fed είχε μειώσει τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης τον Ιούλιο, υπογραμμίζοντας ότι επρόκειτο για «μεσοκυκλική προσαρμογή» και όχι για επιστροφή στις εποχές χαλάρωσης και παροχής κινήτρων.

article 1