Ασιατικες Αγορές: Μετά τις μειώσεις της FED έρχεται η άνοδος

Στα ταμπλό, οι δείκτες της ηπειρωτικής Κίνας σημείωσαν άνοδο, με τον Shenzhen component να κερδίζει 0,41%

Με άνοδο υποδέχθηκαν οι ασιατικές αγορές την απόφαση της αμερικανικής Κεντρικής Τράπεζας να μειώσει κατά 25 μονάδες βάσης, τα μέλη της οποίας ωστόσο εμφανίστηκαν διχασμένα για τα επόμενα βήματα που θα κάνουν μέχρι την εκπνοή του έτους.

Στα ταμπλό, οι δείκτες της ηπειρωτικής Κίνας σημείωσαν άνοδο, με τον Shenzhen component να κερδίζει 0,41% και τον Shenzhen composite 0,37%μ, ενώ ο Shanghai composite έκλεισε με άνοδο 0,19%.

Στο Χονγκ Κονγκ, ο δείκτης Hang Seng αντιθέτως καταγράφει πτωτικές τάσεις με απώλειες 1,22%.
Στην Ιαπωνία, ο δείκτης Nikkei 0,38% ενώ ο ευρύτερος Topix σημείωσε άνοδο 0,75%. Στη Νότια Κορέα ο δείκτης Kospi κέρδισε 0,46% καθώς η μετοχή της δεικτοβαρούς μετοχής Samsung Electronics σημείωσε άνοδο 2,2%.

 

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Ο S&P/ASX 200 στην Αυστραλία επίσης είχε άνοδο 0,54% ενώ τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η στατιστική υπηρεσία της χώρας για την ανεργία έδειξαν αύξηση στο 5,3% τον Αύγουστο.

Συνολικά, ο MSCI για τις μετοχές τηςΑσίας πλην Ιαπωνίας υποχώρησε κατά 0,58%.

Στο επίκεντρο οι κεντρικές τράπεζες

Η εικόνα των αγορών ήταν αποτέλεσμα της αντίδρασης των επενδυτών σε μια σειρά κινήσεων των Κεντρικών Τραπεζών παγκοσμίως.

Η Fed μείωσε το βασικό της επιτόκιο κατά 25 μονάδες βάσης σε ένα εύρος από 1,75% έως 2% σε μια κίνηση εν πολλοίς αναμενόμενη. Ηταν η δεύτερη μείωση μέσα στο τρέχον έτος.

Ωστόσο, η Fed εμφανίστηκε διχασμένη, καθώς τρία μέλη της διαφώνησαν με τη μείωση. Αλλοι διαφώνησαν και για τη λήψη περαιτέρω δράσεων φέτος. Πέντε μέλη της ήθελαν να παραμείνουν αμετάβλητα τα επιτόκια, ενώ άλλα πέντε υποστήριξαν τη μείωσή τους στο τρέχον εύρος και τη διατήρησή τους σε αυτό το επίπεδο. Επτά μέλη ήθελαν τουλάχιστον ακόμα μια μείωση.

Μετά την απόφαση της Fed, η Νομισματική Αρχή του Χονγκ Κονγκ ανακοίνωσε ότι προσαρμόζει το βασικό της επιτόκιο κατά 25 μονάδες βάσης, στο 2,25%.

 

>>> ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ & ΕΡΕΥΝΕΣ BRIEF <<<

Η Τράπεζα της Ιαπωνίας διατήρησε τη νομισματική της πολιτική αμετάβλητη. Σε μια αναμενόμενη κίνηση η Τράπεζα της Ιαπωνίας διατήρησε τον βραχυπρόθεσμο στόχο για το επιτόκιο στο -0,1% ενώ δεσμεύτηκε να οδηγήσει τις αποδόσεις του δεκαετούς κοντά στο 0%.

Στην αγορά πετρελαίου, οι τιμές αυξήθηκαν σήμερα με το αργό διεθνούς προέλευσης τύπου μπρεντ να αυξάνεται νωρίτερα ελαφρώς στα 63,63 δολ/βαρέλι και το αμερικανικό αργό στα 58,24 δολ/βαρέλι.

newmoney.gr