Ασταμάτητος ο χρυσός - Κέρδη 11% τον Ιούλιο

Ο Ιούλιος 2020 είναι ο καλύτερος μήνας από το 2012

Με τη θετική ορμή που εκτίναξε την τιμή του σε νέο ιστορικό υψηλό ρεκόρ, έκλεισε ο χρυσός την εβδομάδα και τον μήνα, ολοκληρώνοντας τον καλύτερο μήνα των τελευταίων 8,5 ετών.

Η τιμή σποτ του χρυσού σημείωσε άνοδο 0,8% στα 1.975 δολάρια η ουγκιά, μια ανάσα από το ιστορικό υψηλό των 1.980,57 δολαρίων, στο οποίο αναρριχήθηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Τρίτης.

Στο σύνολο του Ιουλίου το πολύτιμο μέταλλο κατοχύρωσε κέρδη περί του 11%, η καλύτερη μηνιαία επίδοση από τον Ιανουάριο του 2012.

>>> Διαβάστε επίσης: Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους - Πρόστιμο €300 <<<

Από την αρχή του τρέχοντος έτους ο χρυσός έχει ενισχυθεί σχεδόν 30%, με τα χαμηλά και μηδενικά επιτόκια και τα πακέτα οικονομικής στήριξης των κεντρικών τραπεζών να προσφέρουν άπλετα στήριξη στο πολύτιμο μέταλλο, το οποίο παραδοσιακά λειτουργεί ως ασφαλές καταφύγιο ως αντιστάθμισμα στον πληθωρισμό και στις υποχωρήσεις των νομισμάτων.

Στο ίδιο κλίμα κινήθηκε και ο άργυρος με την τιμή να κινείται υψηλότερα κατά 2,4% στα 24,11 δολάρια η ουγκιά, καταγράφοντας τον καλύτερο μήνα του από το 1982, με κέρδη πέραν του 30%.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα η Bank of America, οι διαχειριστές κεφαλαίων στις ΗΠΑ, τοποθέτησαν 3,9 δισ. δολάρια στον χρυσό στη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας, ποσό που είναι το μεγαλύτερο για εβδομάδα στην ιστορία.

Πηγή: Newmoney.gr

 
3881
Thumbnail