«Τώρα είναι η ώρα για τους επενδυτές να πουλήσουν τα κρατικά ομόλογα»

«Ήρθε η ώρα να αγοράσετε μετοχές» προτρέπει τους επενδυτές η Blackrock, καθώς ο πλανήτης βγαίνει σταδιακά από την καραντίνα και προσπαθεί να σταθεί στα πόδια του μετά το σοκ του κορονοϊού.

«Τώρα είναι η ώρα για τους επενδυτές να πουλήσουν τα κρατικά ομόλογα που διαθέτουν στα χαρτοφυλάκιά τους και να προχωρήσουν σε αγορές μετοχών», εκτιμούν οι αναλυτές της μεγαλύτερης εταιρείας διαχείρισης κεφαλαίων στον κόσμο.

Τα μέτρα περιορίζουν τη ζημιά που προκάλεσε ο κορονοϊός
«Τα γενναία μέτρα που έχουν ληφθεί σε παγκόσμιο επίπεδο το τελευταίο διάστημα ως απάντηση στην κρίση του κορονοϊού αναμένεται να περιορίσουν τον αντίκτυπο από το σοκ της πανδημίας και να ελαχιστοποιήσουν τον κίνδυνο μιας μόνιμης ζημιάς στην οικονομία διεθνώς», εκτιμά η BlackrRock, με συνολικά υπό διαχείριση assets αξίας 6,5 τρισ. δολαρίων (στοιχεία Μαρτίου).

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

«Δεδομένης της επιτυχούς αντίδρασης των αρχών στη διάρκεια του σοκ, ο σωρευτικός αντίκτυπος θα είναι μικρότερος από εκείνον της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008», προβλέπει ο οίκος, κόντρα σε όσους υποστηρίζουν πως η τρέχουσα κρίση είναι βαθύτερη και σοβαρότερη από εκείνη που σημειώθηκε πριν από 12 χρόνια.

Σύμφωνα με τη BlackRock, το ράλι των ομολόγων και το ξεπούλημα των μετοχών κατά το ξέσπασμα της πανδημίας προσφέρουν το κατάλληλο έδαφος για αναδιάρθρωση των επενδυτικών χαρτοφυλακίων.

Ψηφίζει μετοχές, γυρνά την πλάτη στα αμερικανικά ομόλογα
Μάλιστα και ο ίδιος ο οίκος προχώρησε σε αναθεώρηση των εκτιμήσεών του και επανακαθορισμό της στρατηγικής του. Πλέον στην κορυφή της λίστας με τις προτιμήσεις του βρίσκονται οι μετοχές και τα ομόλογα των αναδυόμενων αγορών, ενώ τελευταία στη λίστα είναι τα αμερικανικά ομόλογα.

«Παραδοσιακά ένα sell-off καθιστά εξαιρετικά ελκυστικές τις μετοχές από πλευράς αποτιμήσεων», σημειώνει επίσης η BlackRock, η οποία καθιστά σαφές πως δεν βλέπει κανένα λόγο για να είναι επιφυλακτικοί οι επενδυτές σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα.

insider.gr

 
3695
Thumbnail

Καθώς η πανδημία του κορωνοϊού ανάγκασε τους καταναλωτές να μείνουν στο σπίτι, οι πελάτες της Airbnb ακύρωσαν κρατήσεις άνω του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων και η εταιρεία απολύει 1.900 υπαλλήλους και ανέβαλε την αίτησή της για είσοδο στο χρηματιστήριο.

ad1mobile

Τις τελευταίες εβδομάδες, ωστόσο, προς έκπληξη της εταιρείας, οι κρατήσεις έχουν αρχίσει να αυξάνουν  – και η Airbnb είναι τώρα σε καλό δρόμο για να κάνει περισσότερες συμφωνίες το 2020 από ό,τι έκανε το προηγούμενο έτος, λέει ο CEO, Brian Chesky.

Μεταξύ τέλους Μαρτίου και αρχών Ιουνίου, η Airbnb είχε περισσότερες κρατήσεις στις ΗΠΑ από ό,τι την ίδια περίοδο το 2019 και θα μπορούσε ενδεχομένως να ξεπεράσει τις αρχικές της προσδοκίες, λέει ο Chesky. «Δεν ανακάμψαμε πλήρως, αλλά ανακάμπτουμε πολύ πιο γρήγορα απ’ ό,τι φανταζόταν κανένας από εμάς. Είμαστε πιο πάνω από εκεί που ήμασταν πέρυσι και θα μπορούσαμε να φτάσουμε ακόμη υψηλότερα από αυτά που είχαμε προβλέψει πριν από τον COVID».

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Μέχρι στιγμής, ο Chesky προσθέτει ότι υπάρχει λόγος να είμαστε αισιόδοξοι. «Μπορώ να σας πω ότι δεν υπάρχει κανένα μοντέλο το οποίο ούτε εμείς, ούτε τραπεζίτες με τους οποίους συνεργαστήκαμε, είχε προβλέψει τέτοια ανάκαμψη, όπως συμβαίνει φέτος, πόσο μάλλον στις αρχές Ιουνίου», λέει. «Έχει ξεπεράσει σχεδόν όλα όσα περιμέναμε».

Η Airbnb είχε προγραμματίσει να προχωρήσει σε αρχική δημόσια προσφορά το 2020 στις 31 Μαρτίου, λέει ο Chesky. Ωστόσο, η εταιρεία αποφάσισε να αποσύρει την αίτησή καθώς βυθίστηκε σε κρίση, αντλώντας αντ’ αυτού 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε δανεισμό και χρηματοδότηση ιδίων κεφαλαίων τον Απρίλιο, μειώνοντας την χρηματιστηριακή της αποτίμηση.

Τώρα, όμως, με τις δουλειές σε άνοδο, ο Chesky πιστεύει ότι μια δημόσια προσφορά θα μπορούσε να είναι ακόμα στο τραπέζι για το 2020.

ad2mobile

«Σε αυτό το σημείο μπορώ να σας πω ότι δεν δεσμευόμαστε να προχωρήσουμε φέτος, αλλά δεν το αποκλείουμε καθόλου», λέει. «Και κάθε εβδομάδα, κάθε μήνα που η ανάκαμψη είναι ισχυρότερη, η αγορά είναι πιο σταθερή, κερδίζουμε περισσότερες επιλογές … Άρα το θέμα είναι, πότε είναι έτοιμος ο κόσμος για εμάς».

fortunegreece.com

article 1