Το βρετανικό χάος ρίχνει τις ευρωαγορές – Απώλειες 1% στον DAX

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ξεκινήσει και η κούρσα για τη διαδοχή της στην ηγεσία των Συντηρητικών

Πτώση καταγράφουν οι ευρωπαϊκοί δείκτες, καθώς συνεχίζεται το πολιτικό χάος στη Βρετανία μετά την παραίτηση της πρωθυπουργού, Λιζ Τρας. Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ξεκινήσει και η κούρσα για τη διαδοχή της στην ηγεσία των Συντηρητικών.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 άνοιξε με μικρή πτώση 0,4% και στις 11 (ώρα Ελλάδος) χάνει 1%  στις 394,77 μονάδες. Απώλειες 1,6% σημειώνουν οι μετοχές του κλάδου λιανικής και όλοι οι μεγάλοι δείκτες είναι στο κόκκινο.

Ο βρετανικός FTSE 100 με πτώση 0,28%, ο γερμανικός DAX με απώλειες 1,09%, ο γαλλικός CAC 40 χάνει 1,38%, ο ιταλικός FTSE MIB -1,01% και ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 με απώλειες 1,27%.

Στο μεταξύ, οι Ευρωπαίοι ηγέτες συνεχίζουν να συνομιλούν για τους τρόπους αντιμετώπισης της ενεργειακής κρίσης, μετά το πράσινο φως και της Γερμανίας για την επιβολή πλαφόν στις τιμές του αερίου.

Τα αμερικανικά futures κινούνται πτωτικά μετά τις χθεσινές απώλειες στην Wall και οι αποδόσεις των ομόλογων ανεβαίνουν, μετά από μια σειρά εταιρικών αποτελεσμάτων,  τα οποία σε γενικές γραμμές αποδείχθηκαν καλύτερα σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, παρότι είναι χαμηλότερα σε σύγκριση με το 2021. Δεν έλειψαν, ωστόσο, και οι δυσάρεστες εκπλήξεις, όπως η μετοχή της αυτοκινητοβιομηχανίας Tesla που έκλεισε με με απώλειες 6,37%, καθώς τα τριμηνιαία αποτελέσματα κινήθηκαν σε επίπεδα υποδεέστερα των προβλεπόμενων.

newmoney.gr

 
7353