Εκτόξευση του ευρώ σε υψηλό διετίας έναντι του δολαρίου

Εκρηκτική ανοδική αντίδραση του ευρώ που επωφελείται από την αδυναμία του αμερικανικού νομίσματος - τροχιά για το 1,20

Το ευρώ επέκτεινε το ράλι του, καθώς ξεπέρασε και την ισοτιμία του 1,1900 δολάρια για ένα ευρώ, φθάνοντας κατά τη διάρκεια της ημέρας έως το 1,1966, ένα υψηλό 27 μηνών.

Αυτή την ώρα η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου έχει περιορίσει τα κέρδη και καγράφει άνοδο 0,5%, σττο 1,1926.

 

>>> Διαβάστε επίσης: Πόσο στοιχίζει η έκδοση της νέας ταυτότητας <<< 

Οι κερδοσκοπικές πωλήσεις του δολαρίου συνεχίζονται, ενώ η εξελισσόμενη υποχώρηση της ισοτιμίας του με το ευρώ δείχνει να μην έχει συγκεκριμένο λόγο – καθώς μάλιστα εχθές ανακοινώθηκαν θετικά στοιχεία από τις ΗΠΑ για την πορεία των οικοδομών.

Τα πτωτικά στοιχήματα εναντίον του αμερικανικού νομίσματος εκτινάχθηκαν την περασμένη εβδομάδα στο υψηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2011.

Οι επενδυτές και οι κερδοσκόποι προτίμησαν να εκφράσουν την αρνητική τους θέση για το δολάριο μέσω του ζευγαριού με τις περισσότερες συναλλαγές στον κόσμο αυτό του ευρώ-δολαρίου, ωθώντας τις καθαρές long θέσεις για το ευρώ σε νέο υψηλό ρεκόρ την εβδομάδα έως τις 11 Αυγούστου, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της CFTC.

>>>Διαβάστε επίσης: Αυτή η μάσκα δεν σας προστατεύει - Τι λένε οι ειδικοί <<<

ΒΓ

«Το ευρώ είναι ένα προκυκλικό νόμισμα, που σημαίνει ότι αυξάνεται όταν η παγκόσμια ανάπτυξη είναι ισχυρή, οι τιμές των εμπορευμάτων ενισχύονται και οι νομίσματα των αναδυόμενων αγορών τα πηγαίνουν καλά. Τίποτα από αυτά δεν ισχύει τώρα. Για παράδειγμα, οι τιμές του πετρελαίου παραμένουν κολλημένες γύρω στα 45 δολάρια το βαρέλι. Επομένως, αυτή η άνοδος μας υποδεικνύει ότι το ευρώ υπεραποδίδει», αναφέρει ο Ρόμπιν Μπρουκς του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου.

>>> Διαβάστε επίσης: Ποδοσφαιριστής και 5 ασυμπτωματικοί ανάμεσα στα κρούσματα <<<

Σε γενικές γραμμές πάντως, οι επενδυτές πωλούν το αμερικανικό νόμισμα λόγω ανησυχιών σχετικά με την οικονομική ανάπτυξη και την απουσία στο ορατό μέλλον ενός νέου πακέτου στήριξης της αμερικανικής οικονομίας κόντρα στην ύφεση που προκαλεί ο κορονοϊός.

Η ύφεση που έχει επιφέρει η πανδημία του κορωνοϊού έχει πλήξει τη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, ανακόπτοντας την ανοδική πορεία του δολαρίου την οποία είχε χαράξει για μεγάλο διάστημα, με τους επενδυτές πλέον να αναζητούν ευκαιρίες για να αποκομίσουν κέρδη σε άλλη περιουσιακά στοιχεία.

Επί του παρόντος το αμερικανικό νόμισμα υποφέρει από ένα τριπλό πλήγμα, καθώς πέραν της υποχώρησης των αποδόσεων των αμερικανικών κρατικών ομολόγων και τα ζοφερά στοιχεία για την οικονομία των ΗΠΑ, οι επενδυτές δείχνουν να μην προτιμούν το δολάριο ως ασφαλές καταφύγιο, έχοντας στραφεί μαζικά στο χρυσό και σε άλλα νομίσματα.

Πηγή: Newmoney.gr
 

Tags
 
4190
Thumbnail