Ελλάδα:Χαμηλώνει το κόστος δανεισμού και αυξάνονται τα ομόλογα

Ομόλογα: Νέο ιστορικό χαμηλό για το ελληνικό 10ετες

Οι εντάσεις και η αβεβαιότητα ευνοούν τα ομόλογα και η Ελλάδα είναι μεταξύ των μεγάλων κερδισμένων από τις συνθήκες, που διαμορφώνονται στις αγορές το τελευταίο διάστημα. Το κόστος δανεισμού της χώρας υποχωρεί σε ολοένα και χαμηλότερα επίπεδα, γεγονός που δημιουργεί νέα δεδομένα για την βιωσιμότητα του χρέους. 

Η εξέλιξη σε συνδυασμό με άλλους παράγοντες όπως η επιτάχυνση μεταρρυθμίσεων- ιδιωτικοποιήσεων και η πρόωρη αποπληρωμή ακριβών δανείων του ΔΝΤ λειτουργεί και ως βασικό επιχείρημα για το αίτημα της Αθήνας να μειωθεί ο στόχος του 3,5% για το πρωτογενές πλεόνασμα.  Η συζήτηση με τους πιστωτές έχει ανοίξει και σε αυτή βοηθά τα μέγιστα το γεγονός ότι σήμερα η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς υποχωρεί στο 1,44%. 

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Πρόκειται για πτώση έξι μονάδων βάσης ή 3,5% σε σχέση με το χθεσινό κλείσιμο. H απόδοση έχει μειωθεί περισσότερο από 50 μονάδες βάσης κατά τις τελευταίες 30 ημέρες, ενώ κινείται περίπου 260 μονάδες χαμηλότερα σε σχέση με τα επίπεδα στα οποία βρισκόταν τον Σεπτέμβριο του 2018. 

Την ίδια ώρα η απόδοση του ιταλικού δεκαετούς βρίσκεται κατά τρεις μονάδες βάσης, στο 0.89%. Πτώση τριών μονάδων βάσης και για την απόδοση του αντίστοιχου ισπανικού, που διαμορφώνεται στο 0,26%. Στο -0,50% η απόδοση του γερμανικού δεκαετούς. 
naftemporiki.gr 

 
7341