Ενισχύονται οι ευρωαγορές – Στο επίκεντρο o πληθωρισμός στις ΗΠΑ

Ο αμερικανικός πληθωρισμός τον Σεπτέμβριο ξεπέρασε τις προβλέψεις

Ανοδικά κινούνται οι ευρωαγορές με τους επενδυτές να αντιδρούν στα τελευταία στοιχεία του πληθωρισμού στις ΗΠΑ, αλλά και στα εταιρικά αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν χθες.

Ο πανευρωπαϊκός  Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,66%  στις 463,42 μονάδες με τον κλάδο πρώτων υλών να κάνει άλμα 2,1%, ενώ όλοι οι κλαδικοί δείκτες είναι σε θετικό έδαφος.

Ο βρετανικός FTSE 100 με άνοδο 0,57%, ο γερμανικός DAX ενισχύεται κατά 0,56%, ο γαλλικός CAC 40 με κέρδη 0,48%, ο ιταλικός FTSE MIB με άνοδο 0,65% και ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 ενισχύεται κατά 0,30%.

Ο αμερικανικός πληθωρισμός τον Σεπτέμβριο ξεπέρασε τις προβλέψεις, αυξάνοντας τις πιέσεις στην Federal Reserve να αυξήσει τα επιτόκια νωρίτερα του αναμενόμενου.

Ο αμερικανικός δείκτης τιμών καταναλωτή σημείωσε άνοδο 0,4% τον προηγούμενο μήνα σε μηνιαία βάση και 5,4% σε ετήσια βάση. Οι οικονομολόγοι περίμεναν μηνιαία άνοδο 0,3% και 5,3% σε ετήσια βάση.

Από τα πρακτικά της Fed που δημοσιοποιήθηκαν χθες, προκύπτει ότι θα ξεκινήσει τη διαδικασία του σταδιακού tapering από τα μέσα Νοεμβρίου.

Στο επίκεντρο της προσοχής των επενδυτών και τα αποτελέσματα μεγάλων τραπεζών, με την JPMorgan Chase να ανακοινώνει τριμηνιαία κέρδη ανώτερα των προβλέψεων. Η Bank of America, Citigroup, Morgan Stanley και Wells Fargo αναμένεται να ανακοινώσουν πριν το άνοιγμα της Wall Street αποτελέσματα.

Πηγή: Newmoney.gr

 
6349