Πιέσεις δέχεται στην πρώτη χρηματιστηριακή συνάντηση Δεκεμβρίου το Χρηματιστήριο

Πιέσεις δέχεται στην πρώτη χρηματιστηριακή συνάντηση Δεκεμβρίου το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ). Ο Γενικός Δείκτης του ΧΑΚ, στις 13:41 παρουσίαζε απώλειες σε ποσοστό 0,86%, τυγχάνοντας διαπραγμάτευσης στις 66,01 μονάδες.

>>> ΟΛΕΣ ΟΙ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ <<<
 
Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 βρισκόταν στις 39,67 μονάδες, καταγράφοντας επίσης ζημιές σε ποσοστό 0,92%. Την ίδια ώρα η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στα €95.117.

Σε σχέση με τους επιμέρους χρηματιστηριακούς δείκτες, πτώση καταγράφουν η Κύρια Αγορά σε ποσοστό 0,75%, οι Επενδυτικές σε ποσοστό 4,29%, η Εναλλακτική Αγορά σε ποσοστό 1,02% και ο δείκτης των Ξενοδοχείων κατά 0,73%.

Το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον προσελκύουν οι τίτλοι της εταιρείας Τσιμεντοποιία Βασιλικού με όγκο συναλλαγών €82.497 (πτώση 1,89%), της Ελληνικής Τράπεζας με €4.252 (χωρίς μεταβολή), της Πετρολίνα με €4.000 (πτώση 1,96%), της Τράπεζας Κύπρου με €1.084 (άνοδος 0,30%) και της ΚΕΟ με €1.060 (πτώση 3,62%).

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Από τις μετοχές που τυγχάνουν διαπραγμάτευσης, 3 κινούνται ανοδικά, 4 πτωτικά και 1 παραμένει αμετάβλητη. Ο αριθμός των συναλλαγών ανέρχεται σε 57.

 
2579
Thumbnail

Οι αρχές του 2019 βρήκαν τη Wall Street να ανησυχεί για την έκβαση του εμπορικού πολέμου, Σχεδόν 12 μήνες μετά και οι ίδιες ανησυχίες συνεχίζουν να ταλανίζουν τα διεθνή χρηματιστήρια.

ad1mobile

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Οι αμερικανικές μετοχές έχουν απομακρυνθεί από τα πρόσφατα ιστορικά υψηλά, με τις δηλώσεις Τραμπ ότι θα μπορούσε να περιμένει έως και μετά τις εκλογές του 2020 για μια συμφωνία να δείχνουν ότι οι δύο πλευρές δεν βιάζονται να ολοκληρώσουν τις διαπραγματεύσεις που θα δώσουν τέλος στην εμπορική τους αντιπαράθεση. Η προθεσμία της 15ης Δεκεμβρίου πλησιάζει και εάν έως τότε δεν έχει υπάρξει «λευκός καπνός», τότε θα τεθεί σε ισχύ νέος γύρος δασμών σε κινεζικά αγαθά.

Οι αναλυτές δεν αποκλείουν έντονη μεταβλητότητα έως και τα μέσα Δεκεμβρίου. «Μέχρις ότου γραφτεί ο επίλογος της εμπορικής διαμάχης, οι κατευθύνσεις σε κάθε συνεδρίαση θα καθορίζονται από τις εξελίξεις, για το εάν υπάρχει πρόοδος ή όχι», εξηγεί ο Κιθ Λεμέρ, στρατηγικός αναλυτής στη SunTrust Advisory Services. Οι επιδόσεις της αμερικανικής οικονομίας αποτελούν ακόμη έναν παράγοντα καθοριστικό για τις προοπτικές των αμερικανικών μετοχών. Τα πρόσφατα στοιχεία για την απασχόληση έδειξαν ότι η οικονομία των ΗΠΑ διατηρεί μέρος της δυναμικής της, παρά τις προκλήσεις.

Παρότι η προσοχή είναι στραμμένη στην κόντρα μεταξύ των δύο μεγαλυτέρων οικονομιών, υπάρχουν κι άλλα εμπορικά ζητήματα που τραβούν την προσοχή των επενδυτών. Μεταξύ αυτών η καθυστέρηση επικύρωσης της εμπορικής συμφωνίας Βορείου Αμερικής, το ενδεχόμενο επιβολής αμερικανικών δασμών στα εισαγόμενα αυτοκίνητα, οι απειλές Τραμπ για δασμούς σε χάλυβα και αλουμίνιο από Βραζιλία και Αργεντινή, αλλά και η «αναζωπύρωση» του μετώπου με την Ευρώπη και τη Γαλλία.

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

ad2mobile

Η αισιοδοξία ότι Ουάσιγκτον και Πεκίνο θα κηρύξουν ανακωχή είχε ωθήσει τους βασικούς δείκτες στη Wall Street σε ιστορικά υψηλά, με τον S&P 500 να καταγράφει κέρδη πάνω από 20% από τις αρχές του έτους. Οι αναλυτές προβλέπουνκέρδη και για το 2020, αν και ηπιότερα. 

naftemporiki.gr

article 1