Eπενδυτικό ενδιαφέρον συγκέντρωσε το roadshow που οργάνωσε το ΧΑK

Το οργάνωσε στην Αθήνα

Μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον συγκέντρωσε το roadshow, που οργάνωσε το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου στην Αθήνα, ενώ επαναδιατυπώθηκε η πρόθεση των Χρηματιστηρίων Κύπρου και Αθήνας για διεύρυνση των ήδη στενών σχέσεων τους.

Σε σημερινή ανακοίνωσή, το ΧΑΚ αναφέρει ότι η εκδήλωση- roadshow, που έγινε στα γραφεία του Χρηματιστηρίου Αθηνών, άρχισε με το κτύπημα με το παραδοσιακό καμπανάκι και χαιρετισμούς από τον Πρόεδρο του ΧΑΚ, Μαρίνο Χριστοδουλίδη και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Χρηματιστηρίου Αθηνών, Σωκράτη Λαζαρίδη.

>>> ΟΛΕΣ ΟΙ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ <<<

Στο χαιρετισμό του ο κ. Λαζαρίδης καλωσόρισε την αποστολή του ΧΑΚ και τις εταιρείες του και αναφέρθηκε στη στενή συνεργασία μεταξύ των δύο χρηματιστηρίων στα πλαίσια της Κοινής Πλατφόρμας.

Όπως είπε στόχος του Χρηματιστηρίου Αθηνών είναι η διεύρυνση και επέκταση της συνεργασίας με το ΧΑΚ προς αμοιβαίο όφελος.

Από την πλευρά του ο κ. Χριστοδουλίδης ανάφερε ότι το roadshow στην Αθήνα γίνεται στα πλαίσια της απόφασης του ΧΑΚ για εξωστρέφεια. Μετά τη βελτίωση της κυπριακής οικονομίας, πρόσθεσε, το ΧΑΚ μπορεί και πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες, ώστε να επανακτήσει τη θέση του στην αγορά και να διαδραματίσει τον αναπτυξιακό του ρόλο στην κυπριακή οικονομία.

Ο κ. Χριστοδουλίδης συνέχισε λέγοντας ότι το ΧΑΚ έχει στενότατες σχέσεις με το Χρηματιστήριο Αθηνών τόσο στα πλαίσια της Κοινής Πλατφόρμας όσο και με το Χρηματιστήριο Ενέργειας στο οποίο είναι μέτοχος.

Η ελληνική αγορά, πρόσθεσε, είναι πάντοτε στις προτεραιότητες του ΧΑΚ, λόγω των στενών εθνικών, οικονομικών και κοινωνικών δεσμών, αλλά και λόγω της διαχρονικής συνεργασίας.

Αφού ευχαρίστησε τη διοίκηση του Χρηματιστηρίου Αθηνών για τη φιλοξενία και την οργάνωση του roadshow, είπε ότι οι εταιρείες που έλαβαν μέρος στην αποστολή διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην κυπριακή οικονομία και μπορούν να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των επενδυτών της Ελλάδας.

Στη συνέχεια, ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του ΧΑΚ, Νίκος Τρυπάτσας, προέβη σε αναλυτική παρουσίαση της κυπριακής οικονομίας και ειδικότερα της αγοράς του ΧΑΚ, δίνοντας ενδιαφέροντα στοιχεία  στους ελλαδίτες επενδυτές.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Σύμφωνα με τον κ. Τρυπάτσα, η οικονομική κρίση επηρέασε και τις δραστηριότητες του ΧΑΚ, το οποίο, όμως, τώρα προχωρά δυναμικά με νέες πρωτοβουλίες για ανάκτηση του ρόλου και της αποστολής του.
 
Στα πλαίσια αυτά, είπε, είναι που διοργανώθηκε και το roadshow της Αθήνας, το οποίο αποτελεί και την πρώτη εκδήλωση στο εξωτερικό.


Τέλος, ο κ. Τρυπάτσας αναφέρθηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κύπρου καθώς και στο φορολογικό πλαίσιο που αφορά τις επενδύσεις στο ΧΑΚ.

Μετά ακολούθησαν οι επιμέρους παρουσιάσεις των εισηγμένων εταιρειών του ΧΑΚ ,που έλαβαν μέρος στην αποστολή. Στα πλαίσια αυτά, έγιναν γύρω στις 70 κατ’ιδίαν επιχειρηματικές συναντήσεις εκπροσώπων των θεσμικών επενδυτών και των αντίστοιχων κυπριακών εταιρειών.

Οι εταιρείες που συμμετείχαν στην αποστολή είναι:

Η Τράπεζα Κύπρου
Η Ελληνική Τράπεζα
Η Δήμητρα Επενδυτική
Η Logicom Ltd
Η Atlantic Insurance
Η Petrolina (Holdings) Public Ltd
 
Στην εκδήλωση έλαβαν μέρος θεσμικοί και ιδιώτες επενδυτές, εκπρόσωποι χρηματιστηριακών γραφείων, διαχειριστές επενδύσεων και άλλοι παράγοντες της αγοράς και ενδιαφερόμενοι.

(ΚΥΠΕ)

 
2579
Thumbnail

Οι αρχές του 2019 βρήκαν τη Wall Street να ανησυχεί για την έκβαση του εμπορικού πολέμου, Σχεδόν 12 μήνες μετά και οι ίδιες ανησυχίες συνεχίζουν να ταλανίζουν τα διεθνή χρηματιστήρια.

ad1mobile

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Οι αμερικανικές μετοχές έχουν απομακρυνθεί από τα πρόσφατα ιστορικά υψηλά, με τις δηλώσεις Τραμπ ότι θα μπορούσε να περιμένει έως και μετά τις εκλογές του 2020 για μια συμφωνία να δείχνουν ότι οι δύο πλευρές δεν βιάζονται να ολοκληρώσουν τις διαπραγματεύσεις που θα δώσουν τέλος στην εμπορική τους αντιπαράθεση. Η προθεσμία της 15ης Δεκεμβρίου πλησιάζει και εάν έως τότε δεν έχει υπάρξει «λευκός καπνός», τότε θα τεθεί σε ισχύ νέος γύρος δασμών σε κινεζικά αγαθά.

Οι αναλυτές δεν αποκλείουν έντονη μεταβλητότητα έως και τα μέσα Δεκεμβρίου. «Μέχρις ότου γραφτεί ο επίλογος της εμπορικής διαμάχης, οι κατευθύνσεις σε κάθε συνεδρίαση θα καθορίζονται από τις εξελίξεις, για το εάν υπάρχει πρόοδος ή όχι», εξηγεί ο Κιθ Λεμέρ, στρατηγικός αναλυτής στη SunTrust Advisory Services. Οι επιδόσεις της αμερικανικής οικονομίας αποτελούν ακόμη έναν παράγοντα καθοριστικό για τις προοπτικές των αμερικανικών μετοχών. Τα πρόσφατα στοιχεία για την απασχόληση έδειξαν ότι η οικονομία των ΗΠΑ διατηρεί μέρος της δυναμικής της, παρά τις προκλήσεις.

Παρότι η προσοχή είναι στραμμένη στην κόντρα μεταξύ των δύο μεγαλυτέρων οικονομιών, υπάρχουν κι άλλα εμπορικά ζητήματα που τραβούν την προσοχή των επενδυτών. Μεταξύ αυτών η καθυστέρηση επικύρωσης της εμπορικής συμφωνίας Βορείου Αμερικής, το ενδεχόμενο επιβολής αμερικανικών δασμών στα εισαγόμενα αυτοκίνητα, οι απειλές Τραμπ για δασμούς σε χάλυβα και αλουμίνιο από Βραζιλία και Αργεντινή, αλλά και η «αναζωπύρωση» του μετώπου με την Ευρώπη και τη Γαλλία.

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

ad2mobile

Η αισιοδοξία ότι Ουάσιγκτον και Πεκίνο θα κηρύξουν ανακωχή είχε ωθήσει τους βασικούς δείκτες στη Wall Street σε ιστορικά υψηλά, με τον S&P 500 να καταγράφει κέρδη πάνω από 20% από τις αρχές του έτους. Οι αναλυτές προβλέπουνκέρδη και για το 2020, αν και ηπιότερα. 

naftemporiki.gr

article 1