Το ευρώ προελαύνει –Ξεπέρασε και το 1,16 η ισοτιμία με το δολάριο

Σε πολιορκητικό κλοιό το δολάριο, παραμένει σε χαμηλό 21 μηνών έναντι του ευρώ, θορυβημένη η αμερικανική κυβέρνηση

Διατηρήθηκε για άλλη μία συνεδρίαση η θετική ορμή του ευρώ έναντι του δολαρίου, απολαμβάνοντας τα προνόμια από τη θετική αύρα που έχει περιβάλει την ευρωπαϊκή ήπειρο μετά τη συμφωνία των Ευρωπαίων ηγετών για το Ταμείο Ανάκαμψης και το μακροπρόθεσμο δημοσιονομικό πλαίσιο για το διάστημα 2021/27.

Το αμερικανικό νόμισμα πέραν των πιέσεων που δέχεται το τελευταίο διάστημα, ενεπλάκη σε νέες περιπέτειες μετά το νέο επεισόδιο στις εντάσεις ΗΠΑ-Κίνας, με την εντολή της κυβέρνησης Τραμπ στο κινεζικό προξενείο στο Χιούστον να κλείσει μέχρι αύριο.

Παράλληλα το κλίμα δυσχέρανε περαιτέρω από τα στοιχεία για τις αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα, οι οποίες απροσδόκητα αυξήθηκαν σε εβδομαδιαία βάση στις 1,16 εκατ.

Το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα έναντι του δολαρίου έφθασε το 1,1616 κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης παραμένοντας σε υψηλό από τον Οκτώβριο του 2018.

>>> Όλες οι χρηματιστηριακές ειδήσεις <<<

Η περιδίνηση στην οποία έχει εμπλακεί το αμερικανικό νόμισμα, είχε σαν αποτέλεσμα ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνούτσιν να προβεί σε δηλώσεις, τονίζοντας ότι η αμερικανική κυβέρνηση θα κάνει αυτό που της αναλογεί για να προστατέψει τη σταθερότητα του νομίσματός της.

Από την άλλη η απογείωση του ευρώ έχει κάνει τους αναλυτές να αναθεωρήσουν τις εκτιμήσεις για την ισοτιμία με το δολάριο.

Ως νέα τιμή αντίστασης ορίζουν πλέον το 1,1630 και στον μακροπρόθεσμο ορίζοντα βλέπουν την ισοτιμία να φθάνει έως το 1,17, επίπεδο με το οποίο το ευρώ μας συστήθηκε το ευρώ στο ντεμπούτο του στο χρηματοπιστωτικό σύστημα το 1999.

Επί του παρόντος το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα έχει πάρει τη σκυτάλη από το δολάριο ως ασφαλές καταφύγιο στην αγορά συναλλάγματος.

Σύσσωμοι οι αναλυτές υποδεικνύουν το ευρώ ως το περιουσιακό στοιχείο, το οποίο αξίζει να εμπιστευθούν οι επενδυτές στο εγγύς μέλλον και όχι μόνο.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Τα περιουσιακά στοιχεία που σχετίζονται με την Ευρώπη, διάγουν μέρες ευημερίας, με την προτίμηση των επενδυτών να προσελκύουν και τα κρατικά ομόλογα της Ευρωζώνης και κυρίως της περιφέρειας.

Ο ευρωπαϊκός νότος χθες είχε την τιμητική του, με τις αποδόσεις των 10ετών τίτλων να υποχωρούν αισθητά, καθώς οι χώρες όπως η Ιταλία, η Ισπανία και η Ελλάδα, ευνοούνται σημαντικά από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Οι αποδόσεις της ελληνικής και τις ιταλικής 10ετίας προχώρησαν χθες χέρι χέρι κλείνοντας στο 1,05% και 1,04% αντίστοιχα.

Για το ελληνικό 10ετές ομόλογο το σημερινό κλείσιμο της απόδοσης συνιστά ιστορικό ρεκόρ.

Πηγή: newmoney

 
4190
Thumbnail