Ευρωαγορές: Ανοδικό ξέσπασμα μετά τις ισχυρές απώλειες

Ο τεχνολογικός δείκτης ενισχύθηκε κατά 1,9%.

Ανοδική αντίδραση για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τρίτη, μετά τις βαριές απώλειες της Δευτέρας στη σκιά των ανησυχιών για έναν επιθετικό κύκλο αυξήσεων των επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,8% στις 483,08 μονάδες. Ο τεχνολογικός δείκτης ενισχύθηκε κατά 1,9%.

Ο γερμανικός DAX ενισχύθηκε 1,1% στις 15.941,81 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 σημείωσε άνοδο 0,95% στις 7.183,38 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 έκλεισε με μικρότερα κέρδη 0,6% στις 7.491,37 μονάδες. Ο ιταλικός FTSE MIB ενισχύθηκε 0,7%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 κέρδισε 0,6%.

Η βρετανική εταιρεία κυβερνοασφάλειας Darktrace σημείωσε άνοδο σχεδόν 7% αφού αύξησε τις προοπτικές της για την αύξηση των εσόδων. Η γερμανική Delivery Hero σημείωσε άνοδο 5%.

Η σουηδική εταιρεία Sinch σημείωσε άνοδο σχεδόν 10%. Η βρετανική εταιρεία παραγωγής επιτραπέζιων παιχνιδιών Games Workshop σημείωσε πτώση σχεδόν 11%.

Στα μάκρο της ημέρας, οι πωλήσεις λιανικής στην Ιταλία μειώθηκαν τον Νοέμβριο, σηματοδοτώντας ότι οι καταναλωτικές δαπάνες αποδυναμώθηκαν εν όψει της αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού, εξαιτίας της Όμικρον. Οι πωλήσεις λιανικής μειώθηκαν 0,4% μετά από την άνοδο των τριών προηγουμένων μηνών, σύμφωνα με τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας Istat.

Επιπλέον, η βιομηχανική παραγωγή στην Ισπανία αυξήθηκε κατακόρυφα τον Νοέμβριο μετά από την πτώση του προηγουμένου μήνα, σε μια ένδειξη ότι η εργοστασιακή δραστηριότητα ενισχύθηκε στα μέσα του δ΄ τριμήνου. Η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε 4,5% τον Νοέμβριο σε μηνιαία, ημερολογιακή και εποχικά προσαρμοσμένη βάση.

newmoney.gr

 
6570