Οι επενδυτές αντλούν μεν ώθηση από τις δηλώσεις του επικεφαλής της Fed, αλλά ανησυχούν

Mεικτές τάσεις επικρατούν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές αντλούν μεν ώθηση από τις δηλώσεις του επικεφαλής της Fed που διαβεβαίωσε χθες τις αγορές ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ δεν θα βιαστεί να αυξήσει τα επιτόκια, καθώς ανησυχεί πολύ για το διογκούμενο αμερικανικό χρέος, προσπαθούν δε να ελιχθούν εν μέσω της πολιτικής αβεβαιότητας που επικρατεί διεθνώς.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει ισχνή άνοδο 0,05% στις 349,04 μονάδες με σχεδόν όλους τους κλαδικούς δείκτες σε άνοδο.

Στα μεγαλύτερα ταμπλό, ο βρετανικός FTSE 100 με οριακή άνοδο 0,01% στις μεσημεριανές συναλλαγές, γερμανικός DAX υποχωρεί 0,26%, ο γαλλικός CAC 40 υποχωρεί 0,33%, ενώ στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB χάνει 0,14% και ο ισπανικός IBEX ενισχλυεται κατά 0,42%.

>>> BLOOMBERG ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ <<<

Οι κλάδοι των κατασκευών και των πρώτων υλών κατέγραφαν νωρίτερα τις καλύτερες επιδόσεις. Η  Lafargeholcim ενισχυόταν το πρωί κατά 2%. Η μετοχή αναβαθμίστηκε στην κατηγορία «buy» από «underperform» από την Bank of America.

Δυναμική δημιουργήθηκε και στον τομέα προσωπικών και οικιακών αγαθών λόγω αναβαθμίσεων μετοχών του κλάδου. Η βρετανική Taylor Wimpey ενισχύεται 3,4% σημειώνοντας τη μεγαλύτερη άνοδο στον ευρωπαϊκό δείκτη.

Η ελβετική Straumann σημειώνει επίσης κέρδη, μετά τις δηλώσεις του CEO της ότι επιδιώκει να πενταπλασιάσει τις πωλήσεις μέσα σε μια 10ετία, όπως μεταδίδει το Reuters.

Στον αντίποδα η Orion που έκανε νωρίτερα βουτιά 6% μετά την υποβάθμισή της από την Jefferies, καθώς εκτιμά ότι η τρέχουσα μερισματική απόδοση 4,5% δεν είναι αρκετή ώστε να στηρίξει την τιμή της μετοχής.

>>> ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ & ΕΡΕΥΝΕΣ BRIEF <<<

Κατάρρευση για τη μετοχή της low cost αεροπορικής Flybe που υποχώρησε κατά 90% μετά τη συμφωνία εξαγοράς της από κοινοπραξία της Virgin Atlantic Ltd, της Stobart Group και της Cyrus Capital Partners.

Απώλειες 2% καταγράφονται στη μετοχή της Renault μετά τις αναφορές ότι ο πρώην ισχυρός άνδρας της Nissan Κάρλος Γκοσν είναι αντιμέτωπος με δύο νέες κατηγορίες πέραν αυτών που τον βαρύνουν ήδη.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, η βρετανική ανάπτυξη κατέγραψε τη μεγαλύτερη επιβράδυνση των τελευταίων έξι μηνών το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε τον Νοέμβριο. Όπως σημειώνουν οι αναλυτές, τώρα η βρετανική οικονομία εξαρτλαται από τις εξελίξεις με το brexit.

 
1005
Thumbnail

Οι μετοχές του κολοσσού των τζιν Levi Strauss & Co – του γνωστού brand Levi's -ενισχύθηκαν κατά 32% στο ντεμπούτο της στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης σήμερα, δίνοντας της κεφαλαιοποίηση ύψους 8,7 δισ. δολαρίων και αποδεικνύοντας την ισχυρή ζήτηση για κατοχή ενός τμήματος του γίγαντα.

ad1mobile

Η Levi Strauss εκτιμούσε την Τετάρτη την αρχική δημόσια προσφορά της στα $17 ανά μετοχή, υπερβαίνοντας τις αρχικές προσδοκίες για τιμή μεταξύ $14 και $16. Η μετοχή ξεκίνησε να διαπραγματεύεται στα $22 ανά μετοχή.

ad2mobile

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<<

Η τώρα πλέον εισηγμένη εταιρεία δήλωσε ότι θα βελτιώσει το μερίδιο αγοράς με τις γυναίκες, καθώς και τις online αγορές και στην αγορά της Κίνας. Οι επιχειρήσεις των ανδρικών ενδυμάτων της αποτελούσαν 4 δισεκατομμύρια δολάρια των εσόδων της Levi ύψους 5,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2018, ενώ μόνο το 3% των εσόδων της προήλθε από την Κίνα. Η 166 ετών εταιρεία ξεκίνησε για πρώτη φορά το 1971, αλλά ήταν εκτός χρηματιστηρίου τα τελευταία 34 χρόνια.

article 1