Οι επενδυτές αντλούν μεν ώθηση από τις δηλώσεις του επικεφαλής της Fed, αλλά ανησυχούν

Mεικτές τάσεις επικρατούν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές αντλούν μεν ώθηση από τις δηλώσεις του επικεφαλής της Fed που διαβεβαίωσε χθες τις αγορές ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ δεν θα βιαστεί να αυξήσει τα επιτόκια, καθώς ανησυχεί πολύ για το διογκούμενο αμερικανικό χρέος, προσπαθούν δε να ελιχθούν εν μέσω της πολιτικής αβεβαιότητας που επικρατεί διεθνώς.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει ισχνή άνοδο 0,05% στις 349,04 μονάδες με σχεδόν όλους τους κλαδικούς δείκτες σε άνοδο.

Στα μεγαλύτερα ταμπλό, ο βρετανικός FTSE 100 με οριακή άνοδο 0,01% στις μεσημεριανές συναλλαγές, γερμανικός DAX υποχωρεί 0,26%, ο γαλλικός CAC 40 υποχωρεί 0,33%, ενώ στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB χάνει 0,14% και ο ισπανικός IBEX ενισχλυεται κατά 0,42%.

>>> BLOOMBERG ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ <<<

Οι κλάδοι των κατασκευών και των πρώτων υλών κατέγραφαν νωρίτερα τις καλύτερες επιδόσεις. Η  Lafargeholcim ενισχυόταν το πρωί κατά 2%. Η μετοχή αναβαθμίστηκε στην κατηγορία «buy» από «underperform» από την Bank of America.

Δυναμική δημιουργήθηκε και στον τομέα προσωπικών και οικιακών αγαθών λόγω αναβαθμίσεων μετοχών του κλάδου. Η βρετανική Taylor Wimpey ενισχύεται 3,4% σημειώνοντας τη μεγαλύτερη άνοδο στον ευρωπαϊκό δείκτη.

Η ελβετική Straumann σημειώνει επίσης κέρδη, μετά τις δηλώσεις του CEO της ότι επιδιώκει να πενταπλασιάσει τις πωλήσεις μέσα σε μια 10ετία, όπως μεταδίδει το Reuters.

Στον αντίποδα η Orion που έκανε νωρίτερα βουτιά 6% μετά την υποβάθμισή της από την Jefferies, καθώς εκτιμά ότι η τρέχουσα μερισματική απόδοση 4,5% δεν είναι αρκετή ώστε να στηρίξει την τιμή της μετοχής.

>>> ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ & ΕΡΕΥΝΕΣ BRIEF <<<

Κατάρρευση για τη μετοχή της low cost αεροπορικής Flybe που υποχώρησε κατά 90% μετά τη συμφωνία εξαγοράς της από κοινοπραξία της Virgin Atlantic Ltd, της Stobart Group και της Cyrus Capital Partners.

Απώλειες 2% καταγράφονται στη μετοχή της Renault μετά τις αναφορές ότι ο πρώην ισχυρός άνδρας της Nissan Κάρλος Γκοσν είναι αντιμέτωπος με δύο νέες κατηγορίες πέραν αυτών που τον βαρύνουν ήδη.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, η βρετανική ανάπτυξη κατέγραψε τη μεγαλύτερη επιβράδυνση των τελευταίων έξι μηνών το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε τον Νοέμβριο. Όπως σημειώνουν οι αναλυτές, τώρα η βρετανική οικονομία εξαρτλαται από τις εξελίξεις με το brexit.

 
1546
Thumbnail

Οι τιμές του πετρελαίου μειώνονται σήμερα στις ασιατικές αγορές, καθώς υπάρχουν ενδείξεις για επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης από τον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ - Κίνας, παρά το γεγονός ότι οι απώλειες περαιτέρω μείωσης των τιμών του πετρελαίου περιορίστηκαν από την ένταση στη Μέση Ανατολή, εξαιτίας των επιθέσεων σε δύο δεξαμενόπλοια την προηγούμενη εβδομάδα.

ad1mobile

>>> BLOOMBERG ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ  <<<

Οι τιμές του πετρελαίου διεθνούς προέλευσης τύπου Brent μειώθηκαν κατά 16 σεντς ή 0,3% στα 60,78 δολάρια το βαρέλι. 

Οι τιμές του αμερικανικού αργού πετρελαίου μειώθηκαν κατά 12 σεντς ή 0,2% στα 51,92 δολάρια το βαρέλι.

article 1