Ευρωαγορές: Μικτά πρόσημα στην Ευρώπη

Burberry και Evolution Gaming τράβηξαν την προσοχή των επενδυτών

Με μικτά πρόσημα έκλεισαν την Πέμπτη τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να είναι προβληματισμένοι για τη μεγαλύτερη από την αναμενόμενη αύξηση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε 0,2%, περιορίζοντας τις μεγαλύτερες απώλειες που κατέγραφε ενδοσυνεδριακά. Ο κλάδος των βασικών αγαθών σημείωσε πτώση 3%, όταν ο τομέας των εταιρειών κοινής ωφέλειας σημείωσε άνοδο 0,8%.

Ο FTSE 100 στο Λονδίνο κινήθηκε χαμηλότερα 0,59% στις 6.963 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη σημείωσε άνοδο 0,33% στις 15.199 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε κέρδη 0,14% στις 6.288 μονάδες.

Η μετοχή της Burberry σημείωσε πτώση 4%. Η μετοχή της κατέγραψε ελαφρά πτώση, ενώ της BT Group υποχώρησε 5,9%. Αύξηση 5% κατέγραψε η μετοχή της σουηδικής εταιρείας τυχερών παιχνιδιών Evolution Gaming.

Η εκτόξευση του πληθωρισμού προκάλεσε εκ νέου ανησυχίες τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ευρώπη για ενδεχόμενη στροφή της Fed σε μια πιο σφικτή νομισματική πολιτική προκειμένου να αποφευχθεί η υπερθέρμανση της αμερικανικής οικονομίας.

Πηγή: Newmoney.gr

 
4984