Ευρωαγορές: Σε μεικτά πρόσημα βρίσκονται οι ευρωπαϊκοί δείκτες

Στο επίκεντρο ο αμερικανικός πληθωρισμός και η ΕΚΤ

Σε μεικτά πρόσημα βρίσκονται οι ευρωπαϊκοί δείκτες, καθώς οι διεθνείς αγορές ετοιμάζονται για την ανακοίνωση των στοιχείων τoυ πληθωρισμού στις ΗΠΑ, εντός της ημέρας.

Ο πανευρωπαϊκός  Stoxx 600 σημειώνει πτώση 0,12%  στις 453,84 μονάδες, με τον κλάδο αυτοκινήτου να υποχωρεί κατά 1%, ενώ αντιθέτως οι κλάδοι τεχνολογίας και υπηρεσιών υγείας ενισχύονται κατά 0,6%.

Ο βρετανικός FTSE 100 με άνοδο 0,18%, o γερμανικός DAX υποχωρεί κατά 0,43%, ο γαλλικός CAC 40 με πτώση 0,21%, ο ιταλικός FTSE MIB χάνει 0,47% και ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 υποχωρεί κατά 0,09%.

Τα στοιχεία του πληθωρισμού για τον μήνα Μάιο που αναμένονται εντός της ημέρας, ενδέχεται να αποδειχθούν κρίσιμης σημασίας για τον καθορισμό του προγραμματισμού της αμερικανικής Federal Reserve, σε ό,τι αφορά την αύξηση των επιτοκίων ή τον τερματισμό του προγράμματος αγοράς περιουσιακών στοιχείων.

Νωρίτερα, οι αγορές της Ασίας σημείωσαν άνοδο, ενώ τα αμερικανικά προθεσμιακά συμβόλαια είναι σε μεικτό έδαφος προσυνεδριακά.

Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα του Dow Jones αναμένουν ότι ο δείκτης τιμών καταναλωτή θα δείξει ότι οι τιμές αυξήθηκαν τον Μάιο κατά 4,7% σε έναν χρόνο μετά την αύξηση κατά 4,2% που σημείωσαν τον Απρίλιο.

Πάντως, αρκετοί επενδυτές υποστηρίζουν ότι οι πληθωριστικοί φόβοι είναι πρόωροι και ότι η κεντρική τράπεζα θα δώσει στις αγορές αρκετό καιρό πριν προχωρήσει σε οποιαδήποτε κίνηση.

Πίσω στην Ευρώπη, οι επενδυτές ετοιμάζονται για τη συνεδρίαση της ΕΚΤ σήμερα το μεσημέρι, με τους περισσότερους να περιμένουν ότι θα συνεχίσει την πολιτική στήριξης της οικονομίας, λόγω της αβεβαιότητας που υπάρχει για τις προοπτικές της οικονομίας και επειδή θέλει να αποφύγει μια ανεπιθύμητη σύσφιξη των χρηματοοικονομικών συνθηκών.

Σε άλλα νέα, ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, θα συναντηθεί με τον Αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν, πριν την έναρξη των εργασιών της Συνόδου Κορυφής του G7 στην Κορνουάλη αύριο Παρασκευή.

Πηγή: newmoney

 
4984