Το blame game μεταξύ Ουάσιγκτον και Πεκίνου φουντώνει τις ανησυχίες για τις προοπτικές ανάκαμψης

H κλιμάκωση της έντασης στις σινο-αμερικανικές εμπορικές σχέσεις επισκιάζει και τις αγορές πετρελαίου, με ενδοσυνεδριακή πτώση των τιμών πάνω από 5% και το μπρεντ να υποχωρεί κάτω από το όριο των 35 δολαρίων το βαρέλι.

Το blame game μεταξύ Ουάσιγκτον και Πεκίνου φουντώνει τις ανησυχίες για τις προοπτικές ανάκαμψης και, συνεπακόλουθα, για τις προοπτικές ανάκαμψης της παγκόσμιας πετρελαϊκής ζήτησης, ασκώντας πιέσεις στις τιμές του αργού. Η Κίνα αναμένεται να επιβάλει νέα νομοθεσία εθνικής ασφαλείας στο Χογκ-Κογκ, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση από τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ. Την ίδια στιγμή, για πρώτη φορά στην ιστορία, το Πεκίνο δεν όρισε αναπτυξιακό στόχο για το ΑΕΠ φέτος, σε μια ένδειξη ότι η πανδημία έχει «λαβώσει» τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο.

>>> Όλες οι χρηματιστηριακές ειδήσεις <<<

Ως αποτέλεσμα το μπρεντ κατέγραφε ενδοσυνεδριακά απώλειες πάνω από 5%, με τις τιμές οριακά πάνω από τα 34 δολάρια το βαρέλι. Πιέσεις δεχόταν και το αμερικανικό αργό, με τις τιμές να υποχωρούν σχεδόν 6% και κοντά στα 32 δολάρια το βαρέλι.

«Οι επενδυτές για μία ακόμη φορά βρίσκονται αντιμέτωποι με πόλεμο λέξεων μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας.... και ο κορωνοϊός έχει εκμηδενίσει την πετρελαϊκή ζήτηση», επισημαίνει ο Στέφεν Μπρένοκ, αναλυτής στην PVM.

Πηγή: naftemporiki

 
3737
Thumbnail

Ανοδικά κινήθηκε η τιμή του πετρελαίου περιορίζοντας τις απώλειές της σε επίπεδο εβδομάδας παρά το γεγονός ότι η εξάπλωση του κορονοϊού εξακολουθεί να απειλεί την ανάκαμψη της οικονομίας.

ad1mobile

Η τιμή του αργού έλαβε ώθηση, εν μέρει από τα ενθαρρυντικά νέα για την εύρεση θεραπείας αλλά και από το ασθενέστερο δολάριο, ωστόσο οι τιμές παραμένουν "αγκυροβολημένες" κάτω από τα 41 δολάρια το βαρέλι και πιθανότατα θα δυσκολευτούν να κάνουν κάποια μεγάλη κίνηση" μέχρι να συνεδριάσει η κοινή υπουργική επιτροπή του OPEC+ την επόμενη εβδομάδα.

>>> Όλες οι χρηματιστηριακές ειδήσεις <<<

ad2mobile

Η τιμή του συμβολαίου του αργού, τύπου WTI, παραδόσεως Αυγούστου σημείωσε άνοδο 93 σεντς ή περίπου 2,4% στα 40,55 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Για την εβδομάδα, η τιμή υποχώρησε 0,2%.

Πηγή: Capital.gr

article 1