Ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει άνοδο της τάξης του 3% και οδηγεί τον Γενικό Δείκτη σε κέρδη 1,3%

Οι προβολείς πέφτουν και πάλι στις τράπεζες στο Χρηματιστήριο Αθηνών, την ώρα που κυβέρνηση και θεσμοί εντείνουν τις διαπραγματεύσεις για την οριστικοποίηση του νέου πλαισίου προστασίας της πρώτης κατοικίας και ειδικά για τους όρους ένταξης των επιχειρηματικών δανείων. 

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<<

Ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει άνοδο της τάξης του 3% και οδηγεί τον Γενικό Δείκτη σε κέρδη 1,3% κοντά στις 720 μονάδες στις 14:20 μ.μ. Η αξία των συναλλαγών είναι αρκετά αυξημένη, υπερβαίνοντας τα 38 εκατ. ευρώ. 

Οι εταιρείες μεσαίας κεφαλαιοποίησης ξεχωρίζουν και πάλι, με άνοδο της τάξης του 1,6%, την ώρα που ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης βλέπει τα κέρδη του στο +0,9%. 

Σε επίπεδο κλάδων πέραν εκείνου των τραπεζών, το αγοραστικό ενδιαφέρον συγκεντρώνουν επίσης οι χρηματοοικονομικές υπηρεσίες με άνοδο 2,6% και η ακίνητη περιουσία με κέρδη 1,8%. Στον αντίποδα ισχυρές πιέσεις δέχεται ο κλάδος εμπορίου, με τις απώλειές του να φτάνουν το 3,75%. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γενικός Δείκτης στο Χ.Α. έχει ενισχυθεί 10% το τελευταίο τρίμηνο. Ωστόσο εξακολουθεί να είναι περίπου 14% χαμηλότερα σε σχέση με τα επίπεδα, στα οποία βρισκόταν πριν από ένα χρόνο. 

naftemporiki.gr

 
1408
Thumbnail

Θετικά πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κατά την τελευταία συνεδρίαση μίας από τις χειρότερες εβδομάδες του έτους και έπειτα από τις μαζικές απώλειες της προηγούμενης συνεδρίασης.

ad1mobile

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<<

 

Οι αγορές συνεχίζουν να κινούνται σε ρυθμούς εμπορικού πολέμου, με τις καθησυχαστικές δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος προέβλεψε γρήγορο τέλος στην αντιπαράθεση με την Κίνα, να συμβάλουν στη βελτίωση του κλίματος και στην ανάκαμψη των ευρωπαϊκών μετοχών. Όμως ο αρχικός ενθουσιασμός και τα κέρδη πάνω από 1% γρήγορα μετριάσθηκαν, καθώς παραμένουν οι ανησυχίες για κλιμάκωση των εντάσεων και από τη στιγμή που δεν υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα επιστροφής των δύο πλευρών στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Ο πανευρωπαϊκός STOXX 600 έκλεισε με άνοδο 0,56%, σε εβδομαδιαία βάση όμως κατέγραψε απώλειες. Ο Μάιος ήταν μήνας απωλειών για τις ευρωπαϊκές μετοχές, για πρώτη φορά έπειτα από τις μαζικές ρευστοποιήσεις τον Δεκέμβριο του 2018.

>>> ΟΛΕΣ ΟΙ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ <<<

 

Με άνοδο έκλεισαν τα περισσότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, με τον DAX της Φραγκφούρτης να ενισχύεται 0,43% και τον CAC 40 του Παρισιού να καταγράφει κέρδη 0,67%. Άνοδος 0,65% και για τον FTSE 100 του Λονδίνου, με την αγορά να έχει προεξοφλήσει τις εξαγγελίες Μέι περί παραίτησης.

ad2mobile

Μεταξύ των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων ξεχώρισε ο FTSE MIB του Μιλάνου, με κέρδη 1,20%, χάρη στις καθησυχαστικές δηλώσεις Σαλβίνι ότι δεν επιθυμεί εκτόξευση του ελλείμματος στον προϋπολογισμό της Ιταλίας.

naftemporiki.gr

article 1