Ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει άνοδο της τάξης του 3% και οδηγεί τον Γενικό Δείκτη σε κέρδη 1,3%

Οι προβολείς πέφτουν και πάλι στις τράπεζες στο Χρηματιστήριο Αθηνών, την ώρα που κυβέρνηση και θεσμοί εντείνουν τις διαπραγματεύσεις για την οριστικοποίηση του νέου πλαισίου προστασίας της πρώτης κατοικίας και ειδικά για τους όρους ένταξης των επιχειρηματικών δανείων. 

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<<

Ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει άνοδο της τάξης του 3% και οδηγεί τον Γενικό Δείκτη σε κέρδη 1,3% κοντά στις 720 μονάδες στις 14:20 μ.μ. Η αξία των συναλλαγών είναι αρκετά αυξημένη, υπερβαίνοντας τα 38 εκατ. ευρώ. 

Οι εταιρείες μεσαίας κεφαλαιοποίησης ξεχωρίζουν και πάλι, με άνοδο της τάξης του 1,6%, την ώρα που ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης βλέπει τα κέρδη του στο +0,9%. 

Σε επίπεδο κλάδων πέραν εκείνου των τραπεζών, το αγοραστικό ενδιαφέρον συγκεντρώνουν επίσης οι χρηματοοικονομικές υπηρεσίες με άνοδο 2,6% και η ακίνητη περιουσία με κέρδη 1,8%. Στον αντίποδα ισχυρές πιέσεις δέχεται ο κλάδος εμπορίου, με τις απώλειές του να φτάνουν το 3,75%. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γενικός Δείκτης στο Χ.Α. έχει ενισχυθεί 10% το τελευταίο τρίμηνο. Ωστόσο εξακολουθεί να είναι περίπου 14% χαμηλότερα σε σχέση με τα επίπεδα, στα οποία βρισκόταν πριν από ένα χρόνο. 

naftemporiki.gr

 
1005
Thumbnail

Οι μετοχές του κολοσσού των τζιν Levi Strauss & Co – του γνωστού brand Levi's -ενισχύθηκαν κατά 32% στο ντεμπούτο της στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης σήμερα, δίνοντας της κεφαλαιοποίηση ύψους 8,7 δισ. δολαρίων και αποδεικνύοντας την ισχυρή ζήτηση για κατοχή ενός τμήματος του γίγαντα.

ad1mobile

Η Levi Strauss εκτιμούσε την Τετάρτη την αρχική δημόσια προσφορά της στα $17 ανά μετοχή, υπερβαίνοντας τις αρχικές προσδοκίες για τιμή μεταξύ $14 και $16. Η μετοχή ξεκίνησε να διαπραγματεύεται στα $22 ανά μετοχή.

ad2mobile

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<<

Η τώρα πλέον εισηγμένη εταιρεία δήλωσε ότι θα βελτιώσει το μερίδιο αγοράς με τις γυναίκες, καθώς και τις online αγορές και στην αγορά της Κίνας. Οι επιχειρήσεις των ανδρικών ενδυμάτων της αποτελούσαν 4 δισεκατομμύρια δολάρια των εσόδων της Levi ύψους 5,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2018, ενώ μόνο το 3% των εσόδων της προήλθε από την Κίνα. Η 166 ετών εταιρεία ξεκίνησε για πρώτη φορά το 1971, αλλά ήταν εκτός χρηματιστηρίου τα τελευταία 34 χρόνια.

article 1