ΧΑ: Μάχη για τις 900 μονάδες δίνει ο Γενικός Δείκτης

Κέρδη για τον δείκτη Υψηλής Κεφαλαιοποίησης

Θετικό ξεκίνημα για το Χρηματιστήριο Αθηνών στη σημερινή συνεδρίαση με τον Γενικό Δείκτη να σημειώνει κέρδη κατά 0,19% και να βρίσκεται στις 901,83 μονάδες.

Η αγορά προσπαθεί μέσω επιλεκτικών τοποθετήσεων να κρατηθεί αρχικά άνω των 900 μονάδων και να κατευθυνθεί σε πιο υψηλά επίπεδα, προσπαθώντας να ακολουθήσει την άνοδο των Διεθνών Αγορών και ειδικά των αμερικανικών οι οποίες και στη χθεσινή συνεδρίαση έκαναν νέα υψηλά.

Με την αγορά να συνεχίζει να κινείται με πολύ χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα και τους επενδυτές να συνεχίζουν να τοποθετούνται επιλεκτικά σε μετοχές του ταμπλό, το πιο πιθανό είναι τα βραχυπρόθεσμα χαρτοφυλάκια να συνεχίζουν να έχουν τον πρώτο λόγο για την κίνηση του Γενικού Δείκτη, χωρίς βέβαια να περιμένουμε κάποια έντονη κίνηση μιας και τα μεσομακροπρόθεσμα χαρτοφυλάκια απέχουν από την αγορά περιμένοντας τους επόμενους καταλύτες που θα δώσουν το στίγμα για την κίνηση της αγοράς.

Εν τω μεταξύ, χωρίς ελληνικό ενδιαφέρον ήταν η τρίμηνη αναθεώρηση των δεικτών της MSCI η οποία ανακοινώθηκε χθες αργά το βράδυ, με τον MSCI Greece Standard Index να συνεχίζει να αποτελείται από πέντε τίτλους, τους ΟΤΕ (με στάθμιση 29,5%), ΟΠΑΠ (με στάθμιση 20,82%), Alpha Bank (με στάθμιση 20,27%), Eurobank (με στάθμιση 17,22%) και Jumbo (με στάθμιση 12,17%). Η επόμενη αναθεώρησης θα γίνει τον Νοέμβριο.

Στο ταμπλό τώρα και στον δείκτη Υψηλής Κεφαλαιοποίησης ο οποίος σημειώνει κέρδη 0,16%, στις 2.165,16 μονάδες, η Coca Cola με 1,39% σημειώνει τα περισσότερα κέρδη και ακολουθούν ήπια ανοδικά η Βιοχάλκο, Πειραιώς, Τέρνα Ενεργειακή, Τιτάνας, Jumbo, Λάμδα, Σαράντης και Aegean.

Σε αρνητικό έδαφος και με τις μεγαλύτερες απώλειες η Ελλάκτωρ με 1,55% και ακολουθούν ήπια πτωτικά η Μυτιληναίος, ΓΕΚ Τέρνα, Εθνική, Motor Oil, ΔΕΗ, ΟΤΕ, Eurobank, ΟΛΠ, ΑΔΜΗΕ, Ελληνικά Πετρέλαια και ΕΛΧΑ με τα ΕΧΑΕ, ΟΠΑΠ και Aegean να είναι αμετάβλητες.

Σημειώνεται πως σήμερα είναι η πρώτη μέρα διαπραγμάτευσης των 1.250.367.229 κοινών ονομαστικών μετοχών της Phoenix Vega Mezz, ονομαστικής αξίας 0,05 ευρώ, στη γενική κατηγορία διαπραγμάτευσης της Εναλλακτικής Αγοράς, ΕΝ.Α.  PLUS,  του  Χρηματιστηρίου  Αθηνών. Ο  κωδικός διαπραγμάτευσης  της  μετοχής  είναι  ΦΒΜΕΖΖ με  ελληνική γραμματοσειρά και PVMEZZ  με λατινική γραμματοσειρά. Η τιμή έναρξης διαπραγμάτευσης των μετοχών της Εταιρείας είναι €0,05 ανά μετοχή.

Πηγή: newmoney

 
5605