ΧΑ: Με το βλέμμα στις 740 μονάδες πριν το άνοιγμα

Τεχνικά τώρα ο Γενικός Δείκτης έχει αφήσει άφησε πίσω του τις αντιστάσεις στις 709 και 719 μονάδες και ο επόμενος στόχος είναι στις 765 μονάδες με ενδιάμεσο τις 740 μονάδες

Η σημερινή συνεδρίαση του χρηματιστηρίου Αθηνών βρίσκει τον Γενικό δείκτη στις 726,92 μονάδες με την χτεσινή ανοδική συνεδρίαση να ξεκολλάει τον δείκτη από τις 700 μονάδες στις οποίες έκανε συσσώρευση όλη την εβδομάδα και να τον οδηγεί σε υψηλά εννιαμήνου. Με δυο συνεδριάσεις να μένουν για το κλείσιμο του μήνα και το κλείσιμο των βιβλίων πολλών ξένων χαρτοφυλακίων θα χρειαστούν λίγες συνεδριάσεις για να δούμε εάν όλη αυτή η άνοδος ήταν για να βελτιωθούν οι αποτιμήσεις κάποιων εισηγμένων ή ότι χαρτοφυλάκια που είχαν μείνει από έξω μέχρι τώρα περιμένοντας μια διόρθωση ήταν αυτά που όλη αυτή την εβδομάδα απορρόφησαν τις ρευστοποιήσεις, ειδικά στον Τραπεζικό κλάδο, δημιουργώντας τις βάσεις για την επόμενη ανοδική κίνηση.

Κάτι που πρέπει να προβληματίσει τους επενδυτές στην χτεσινή συνεδρίαση είναι  η επιδεικτική αποστασιοποίηση μεσαίας και μικρότερης κεφαλαιοποίησης, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων που κατόρθωσαν να συνδυάσουν ικανοποιητικά κέρδη με σχετικά πειστικές συναλλαγές, κάτι που μπορεί να δείχνει ότι όλη αυτή η κίνηση του χρηματιστηρίου αποσκοπούσε στον “καλλωπισμό” των αποτιμήσεων, στον “στενό κύκλο” του δείκτη Υψηλής Κεφαλαιοποίησης. Βέβαια υπάρχει και η άλλη άποψη που λέει ότι η δημοσίευση θετικών οικονομικών αποτελεσμάτων 9μηνου από αρκετές Εισηγμένες, εν μέσω πανδημίας και 2ου Lockdown, δείχνει την ανθεκτικότητα & τα έντονα χαρακτηριστικά επιβίωσης που έχουν αναπτύξει την τελευταία 10ετια με αποτέλεσμα οι επενδυτές να τοποθετούνται περιμένοντας ένα καλύτερο 2021.

>>> Όλες οι χρηματιστηριακές ειδήσεις <<<

Τεχνικά τώρα ο Γενικός Δείκτης έχει αφήσει άφησε πίσω του τις αντιστάσεις στις 709 και 719 μονάδες και ο επόμενος στόχος είναι στις 765 μονάδες με ενδιάμεσο τις 740 μονάδες. Η πρώτη στήριξη είναι στις 690 μονάδες αλλά οι βασικές στηρίξεις είναι αρκετά χαμηλότερα στις 671 μονάδες ο εκθετικός ΚΜΟ 200 ημερών και στις 647 μονάδες ο απλός ΚΜΟ 200 ημερών. Η όποια διόρθωση δεν πρέπει να απειλήσει τους ανερχόμενους 200άρηδες.Στον δείκτη Υψηλής Κεφαλαιοποίησης  ο πρώτος στόχος των αγοραστών οι 1.750 μονάδες και η διόρθωση δεν πρέπει να δώσει κλεισίματα χαμηλότερα των 1.620 μονάδων (διέρχεται και ο εκθετικός ΚΜΟ 200 ημερών).

Η πορεία της αγοράς έχει ως αποτέλεσμα η πλειοψηφία των εταιρειών να βρίσκονται πλέον πάνω από το ΚΜΟ 200 ημερών, καταγράφοντας υψηλά 52 εβδομάδων, αλλά και κάποιες νέα ιστορικά υψηλά. Και τέλος στον κλαδικό δείκτη των Τραπεζών ο οποίος εισήλθε εντός της ζώνης αντίστασης των 387 – 393 μονάδων και σε περίπτωση ανοδικής διαφυγής, η αμέσως επόμενη αντίσταση στις 447 μονάδες (εκθετικός ΚΜΟ 60 εβδομάδων). Οι δύο ΚΜΟ 200 ημερών, διέρχονται από τις 373 και 397 μονάδες. Στον αντίποδα, η στήριξη στις 352 μονάδες (εκθετικός ΚΜΟ 30 εβδομάδων) και η αμέσως επόμενη εντοπίζεται στις 324 μονάδες.

Πηγή: newmoney

 
4644
Thumbnail