Με «βουτιά» 31,74% στο δικαίωμα της Lamda - Απώλειες για τις τράπεζες - Ποιες μετοχές στηρίζουν την αγορά

Απώλειες 0,37% καταγράφει η Αθήνα καθώς οι τραπεζικές μετοχές σημειώνουν πτώση και μόνο οι μετοχές του ΟΤΕ, Μυτιληναίου, ΜΟΗ, ΔΕΗ και ΑΔΜΗΕ στηρίζουν την αγορά.

Οι ευρωπαϊκές αγορές μετά το ανοδικό άνοιγμα καταγράφουν πτώση ενώ η αμερικανική προετοιμάζεται να ανοίξει με κέρδη ύστερα από την Βlack Friday, αλλά και απο τα θετικά νέα σχετικά με τις διαπραγματεύσεις με την Κίνα.

>>> ΟΛΕΣ ΟΙ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ <<<

Πριν από λίγο ο Γενικός Δείκτης βρισκόταν στις 898,21 μονάδες σημειώνοντας πτώση 037%. Με κέρδη 0,41% ο Δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, που κινείται στις 1.202,95 μονάδες, καθώς καταγράφονται κέρδη σε ΚΡΙ- ΚΡΙ, Νηρέα, Πλαστικά Θράκης και Πλαίσιο.

Με πτώση 2,04% η μετοχή της Alpha Bank στα 1,871 ευρώ. Η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας χάνει 1,85% στα 3,017 ευρώ. Πτώση 1,3% για την Eurobank στα 0,943 ευρώ. Στον τίτλο έχουν διακινηθεί και δυο πακέτα 2,6 εκατ. μετοχών.

Με άνοδο 0,94% η Motor Oil στα 21,44 ευρώ. Κέρδη 0,69% για τον Μυτιληναίο στα 10,17 ευρώ.  Άνοδος 0,73% για τον ΟΤΕ στα 13,74 ευρώ. Πτώση 0,54% για τον ΟΠΑΠ στα 11,09 ευρώ . Κέρδη 3,28% για την ΔΕΗ στα 3,34 ευρώ.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Οι συνολικές συναλλαγές έχουν ανέλθει στα 33,5 εκατ. ευρώ.

Βουτιά 30,76%

Με βουτιά 31,74 % κινείται το δικαίωμα στην αύξηση της LAMDA Deveolopment έχοντας διακινήσει 460 χιλ μετοχές. Η τιμή της μετοχής κινείται στα 7,15 ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι οι όροι της αύξησης είναι 1,2 νέες μετοχές για κάθε μια παλαιά με τιμή διάθεσης 6,70 ευρώ.

Πηγή: Newmoney.gr

 
2579
Thumbnail

Οι αρχές του 2019 βρήκαν τη Wall Street να ανησυχεί για την έκβαση του εμπορικού πολέμου, Σχεδόν 12 μήνες μετά και οι ίδιες ανησυχίες συνεχίζουν να ταλανίζουν τα διεθνή χρηματιστήρια.

ad1mobile

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Οι αμερικανικές μετοχές έχουν απομακρυνθεί από τα πρόσφατα ιστορικά υψηλά, με τις δηλώσεις Τραμπ ότι θα μπορούσε να περιμένει έως και μετά τις εκλογές του 2020 για μια συμφωνία να δείχνουν ότι οι δύο πλευρές δεν βιάζονται να ολοκληρώσουν τις διαπραγματεύσεις που θα δώσουν τέλος στην εμπορική τους αντιπαράθεση. Η προθεσμία της 15ης Δεκεμβρίου πλησιάζει και εάν έως τότε δεν έχει υπάρξει «λευκός καπνός», τότε θα τεθεί σε ισχύ νέος γύρος δασμών σε κινεζικά αγαθά.

Οι αναλυτές δεν αποκλείουν έντονη μεταβλητότητα έως και τα μέσα Δεκεμβρίου. «Μέχρις ότου γραφτεί ο επίλογος της εμπορικής διαμάχης, οι κατευθύνσεις σε κάθε συνεδρίαση θα καθορίζονται από τις εξελίξεις, για το εάν υπάρχει πρόοδος ή όχι», εξηγεί ο Κιθ Λεμέρ, στρατηγικός αναλυτής στη SunTrust Advisory Services. Οι επιδόσεις της αμερικανικής οικονομίας αποτελούν ακόμη έναν παράγοντα καθοριστικό για τις προοπτικές των αμερικανικών μετοχών. Τα πρόσφατα στοιχεία για την απασχόληση έδειξαν ότι η οικονομία των ΗΠΑ διατηρεί μέρος της δυναμικής της, παρά τις προκλήσεις.

Παρότι η προσοχή είναι στραμμένη στην κόντρα μεταξύ των δύο μεγαλυτέρων οικονομιών, υπάρχουν κι άλλα εμπορικά ζητήματα που τραβούν την προσοχή των επενδυτών. Μεταξύ αυτών η καθυστέρηση επικύρωσης της εμπορικής συμφωνίας Βορείου Αμερικής, το ενδεχόμενο επιβολής αμερικανικών δασμών στα εισαγόμενα αυτοκίνητα, οι απειλές Τραμπ για δασμούς σε χάλυβα και αλουμίνιο από Βραζιλία και Αργεντινή, αλλά και η «αναζωπύρωση» του μετώπου με την Ευρώπη και τη Γαλλία.

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

ad2mobile

Η αισιοδοξία ότι Ουάσιγκτον και Πεκίνο θα κηρύξουν ανακωχή είχε ωθήσει τους βασικούς δείκτες στη Wall Street σε ιστορικά υψηλά, με τον S&P 500 να καταγράφει κέρδη πάνω από 20% από τις αρχές του έτους. Οι αναλυτές προβλέπουνκέρδη και για το 2020, αν και ηπιότερα. 

naftemporiki.gr

article 1